Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ 21ΧΡΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Βασιλική Καραχάλιου

     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", με τις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις που κατέκτησε με ίδιες δυνάμεις, από την ίδρυσή της επέλεξε συνειδητά την διατήρησή της μακράν του νοσηρού παραγοντισμού των, εγχωρίων δήθεν, "αθλητικών" Ομοσπονδιών οι οποίες, στην πραγματικότητα, υπηρετούν παρείστικα, κομματικά και οικονομικά συμφέροντα, όπως και ολόκληρο το ελλαδίτικο "αθλητικό" σύστημα.


     Παρά τις επανειλημμένες "ευγενείς"  προσκλήσεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αρνηθήκαμε επίμονα το "καπέλωμά" μας από εγχώριες Ομοσπονδίες τις οποίες θεωρούμε ανήθικες αλλά και αντιαθλητικές ως ενεργούμενα κομματικών κύκλων ουδεμία σχέση εχόντων με την Άθληση αλλά με την εμπορικοποίηση του Αθλητισμού. Έτσι, επιλέξαμε να είμαστε Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας και, ως Έλληνες, μόνοι εκπρόσωποι της Πολεμικής Τέχνης της Έφιππης Τοξοβολίας, διεθνώς. 


     Σήμερα, για μία ακόμη φορά οι επιλογές μας αποδεικνύονται ορθές και δικαιώνουν την αποστροφή μας για τις "αθλητικές" Ομοσπονδίες, παρατηρώντας μία από αυτές, την Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας να συνιστά εμμέσως πλην σαφέστατα, σε μία Ελληνίδα αθλήτριά της και, μάλιστα, παγκόσμια πρωταθλήτρια,την Βασιλεία Καραχάλιου, να ...αλλάξει ...εθνικότητα και να φορέσει ξένο εθνόσημο.  

     Βεβαίως, όλα αυτά τα οικτρά δεν θα συνέβαιναν στην περίπτωση ενός εθνικού κράτους, όμως, στην περίπτωση του σημερινού αντεθνικού κράτους ο οιοσδήποτε γραφειοκράτης παραγοντίσκος ο οποίος μέσω κυκλωμάτων κατάκτησε μία "καρέκλα" μπορεί να ασεβεί εναντίον του Αθλητισμού επί προσχήματι...

     Ας δούμε, όμως, πως έχει το νέο σκάνδαλο που στιγματίζει την Ελληνική Ιστιοπλοία και τον "Α[θ]λητισμό" μας. Η ΥΠΟΘΕΣΗ

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας και μία εκ των κορυφαίων αθλητριών της χώρας, τη Βασιλεία Καραχάλιου. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν οδηγηθεί στα άκρα και δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χάσει μία από τις μεγάλες ελπίδες της στην ιστιοπλοΐα για το παρόν και το μέλλον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι μία από τις καλύτερες Ελληνίδες ιστιοπλόους η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Laser Radial, εκεί όπου έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε ότι μόνο φέτος η 21χρονη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στο Μαϊάμι (ΗΠΑ), ήταν δεύτερη στην Ιζόλα (Σλοβενία) και στο Σανταντέρ (Ισπανία) και τρίτη στην Ολυμπιακή εβδομάδα της Ενοσίμα (Ιαπωνία). Με όλες τις επιτυχίες που σημείωσε φέτος κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά ούσα στην τρίτη  θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Η λογική θα ήθελε σε μία τέτοια αθλήτρια αν μη τι άλλο να μην μπαίνουν εμπόδια, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ισχύει σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας κάλεσε την αθλήτρια σε απολογία επικαλούμενη τρεις λόγους.  Αυτοί είναι:  1) το γεγονός ότι δεν την ενημέρωσε ότι θα αγωνίζεται σε αγώνες «φέροντας στο ιστίο της logo χορηγού για τη χορηγία του οποίου δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Ε.Ι.Ο», 2) ό,τι δεν υπέβαλλε «αίτημα έγκρισης μετάβασης από τη Γ.Γ.Α. με κοινοποίηση στο Υπ. Εξωτερικών» για τη συμμετοχή της στους αγώνες στην Ενοσίμα και 3) πως δεν έχει παραλάβει ακόμα το ρουχισμό της «με αποτέλεσμα στην απονομή του μεταλλίου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μη φορά το εθνόσημο».

Από τα τρία θέματα τα οποία κατηγορεί την αθλήτρια η Ομοσπονδία πρακτικά έχει δίκιο μόνο στο δεύτερο, καθώς κάθε αθλητής πρέπει σύμφωνα με τη ΓΓΑ να υποβάλλει το σχετικό αίτημα. Άσχετα, αν τελικά οι αθλητές λαμβάνουν ελάχιστα ή καθόλου χρήματα από τα ταξίδια τους.

Τόσο στο κομμάτι της χορηγίας όσο και στο θέμα του ρουχισμού υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις. Η χορηγία στην Καραχάλιου όπως τονίζει η ΕΙΟ στην επιστολή της «δόθηκε στην αθλήτρια από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο Καπράλο μετά από παράκληση της Ομοσπονδίας». Άρα, προφανώς και η Ομοσπονδία θα πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξη της συγκεκριμένης χορηγίας όπως και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτή. Μάλιστα, η πλευρά της αθλήτριας υποστηρίζει ότι έχει αποστείλει το έγγραφο στην Ομοσπονδία.

Όσον αφορά στην αναφορά της Ομοσπονδίας στη χορηγία του Stoiximan, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Σπύρου Καπράλου στην υπόθεση, καθώς η επιλογή της αθλήτριας έγινε βάσει του ταλέντου της και της προοπτικής για το μέλλον. Άλλωστε, αναλόγως έχει πράξει η συγκεκριμένη εταιρία και με άλλους αθλητές, με μεγάλη επιτυχία, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πρόγραμμα "Ήρωες", που "τρέχει" από τη Stoiximan.gr, μέσω του οποίου στηρίζει τους αθλητές που τιμούν τα ελληνικά χρώματα σε πολλά αθλήματα.

Από εκεί και πέρα το κεφάλαιο του ρουχισμού των αθλητών της ιστιοπλοΐας είναι μία πονεμένη ιστορία αφού δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες αθλητές έχουν παραπονεθεί για αυτό το κομμάτι. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όντως η αθλήτρια δεν είχε παραλάβει τον ρουχισμό που θα τις παρείχε η Ομοσπονδία αφού τον περισσότερο χρόνο ζει και προπονείται στην Ισπανία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλες τις επιτυχίες της δεν ανέβηκε στο βάθρο έχοντας στους ώμους της την ελληνική σημαία.

"ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ, ΑΛΛΑΞΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ"

Εκείνο όμως που είναι εξοργιστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο κλείνει η επιστολή της Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά η ΕΙΟ προτρέπει την Καραχάλιου να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνιστεί με όποια χώρα επιθυμεί. Μάλιστα, δηλώνει ότι «θα συνηγορήσει» εάν χρειαστεί σε αυτές.

Δηλαδή, επί της ουσίας προκαλεί την Ελληνίδα αθλήτρια να αλλάξει υπηκοότητα με την Καραχάλιου να απαντά στη δική της επιστολή πως «μέχρις τελευταίας ρανίδας θα εξακολουθώ να είμαι Ελληνίδα και θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια να τιμήσω την πατρίδα μου, αντιστεκόμενη με κάθε μέσο και τρόπο, που ο νόμος μου χορηγεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια αντιτίθεται σε αυτό».

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα έχει χάσει πριν από λίγα χρόνια μία ακόμα σπουδαία ιστιοπλόο, την Αφροδίτη Κυρανάκου η οποία πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στην κατηγορία των 470.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Φυσικά, η παραπάνω αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας δεν χαίρει της εκτίμησης όλων των μελών του Δ.Σ. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και παραίτηση μέλους το οποίο δεν συμφωνεί με αυτή.

Συγκεκριμένα, από το Δ.Σ. παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του Ιστιοπλοΐκού Ομίλου Πειραιά, κ. Βαλασία Εσμέρογλου. Η πρώην πια ειδική γραμματέας της ΕΙΟ υπέβαλλε την παραίτηση της αφού δεν συμφωνούσε με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Ομοσπονδία τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ

Από την ημέρα που έγινε γνωστό το συγκεκριμένο θέμα έχουν υπάρξει παρεμβάσεις ώστε να μπορέσει να βρεθεί μία λύση και η Ελλάδα να μη χάσει μία από τις μεγάλες ελπίδες της για μετάλλια και διακρίσεις.

Μέχρι στιγμής αυτές έχουν αποβεί άκαρπες με το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές να παραμένει αγεφύρωτο. Οι προσπάθειες όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν, όμως όσο δεν βρίσκεται λύση τόσο μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να αναγκαστεί η Βασιλεία Καραχάλιου να αγωνιστεί εκπροσωπώντας μία άλλη χώρα.

Οι επιστολές των δύο πλευρών για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Η επιστολή της ΕΙΟ προς το σύλλογο της Καραχάλιου:

"Κύριοι,

εν συνεχεία της αλληλογραφίας μας σχετικά με την αθλήτριά σας Βασιλεία Καραχάλιου και την-σύμφωνα με τον κανονισμό Εθνικών Ομάδων και της Πειθαρχικής Επιτροπής- αθέτηση των καθηκόντων της ως μέλος της Εθνικής Ομάδας laser HDL. το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπσνδίας στη συνεδρίαση του της 27″»‘ Οκτωβρίου 2017 (αρ. πρακτικού 962), εξαντλώντας την επιείκεια του, αποφάσισε να κληθεί -για τελευταία φορά -η αθλήτρια, εντός δέκα ημερών από σήμερα, πρώτον να απολογηθεί γραπτώς και εν συνεχεία να παρουσιαστεί,, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Ι.Ο.Π,, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ι.Ο. και να απολογηθεί για τα εξής:

1) Πώς συμμετείχε σε επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φέροντας στο ιστίο της logo χορηγού για τη χορηγία του οποίου δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Ε.Ι.Ο. Στο σημείο αυτό σας πληροφορούμε ότι ο χορηγός STOIXΙMAN δόθηκε στην αθλήτρια από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο Καπράλο μετά από παράκληση της Ομοσπονδίας.

2) Πώς συμμετείχε στον αγώνα ASAF SAILING CUP -ISAF ENOSHIMA OLYMPIC WEEK 2017 χωρίς αίτημα έγκρισης μετάβασης από τη Γ.Γ.Α. με κοινοποίηση στο Υπ. Εξωτερικών. Η έγκριση μετάβασης είναι υποχρεωτική από τη Γ.Γ.Α..

3) Γιατί μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις μας δεν παρέλαβε την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας με αποτέλεσμα στην απονομή του μεταλλίου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μη φορά το εθνόσημο. Σημειώνουμε ως πρόσφατο παράδειγμα Έλληνα αθλητή με 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια μετάλλια ο οποίος, συμμορφούμενος με τον κανονισμό, έφερε την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας σε πρόσφατη απονομή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αθλήτρια έχει ήδη τιμωρηθεί με σοβαρή επίπληξη από την Πειθαρχική Επιτροπή στο παρελθόν εξαιτίας υβριστικών δημοσιευμάτων εις βάρος συναθλήτριάς της και προπονητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προσέβαλαν ολόκληρη την ιστιοπλοϊκή κοινότητα κατά το χειρότερο τρόπο, και βεβαίως είναι υπότροπος. εάν η γραπτή απολογία της και εν συνεχεία η παρουσία της ενώπιον μας δεν ικανοποιήσει την Ε.Ε., σύμφωνα μα την απόφαση του ΔΣ, η αθλήτρια

1) Θα αποβληθεί από την Εθνική Ομάδα

2) Θα ενημερωθεί ο χορηγός της

3) Θα ενημερωθούν οι αρμόδιες διεθνείς ιστιοπλοϊκές αρχές άτι η Ομοσπονδία απαγορεύει τη συμμετοχή της στους διεθνείς αγώνες ως GRE

4) Θα παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία, εφόσον δύο σύμβουλοι μειοφήφισαν ζητώντας την άμεση παραπομπή της στην Π.Ε.

Τέλος , εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας , έχει τη δυνατότητα για άλλες επιλογές για τις οποίες θα συνηγορήσουμε , εάν χρειαστεί

Με εκτίμηση.

Α. Δημητρακόπουλος"

Η απάντηση της πλευράς της αθλήτριας:

"Κατόπιν του άνω εγγράφου Σας δια της παρούσης σας δηλώνω ότι:

Αρνούμαι να υποβάλλω γραπτό απολογητικό υπόμνημα και να προσέλθω σε απολογία ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως καλούμαι, διότι, η Εκτελεστική Επιτροπή δεν είναι αρμόδια κατά τον Πειθαρχικό Κανονισμό ούτε να καλέσει σε απολογία αθλητή ούτε να επιβάλλει ποινές και μάλιστα κατά την απόλυτη κρίση της, πολύ περισσότερο που οι ποινές αυτές, οι οποίες με το άνω έγγραφό Σας προαναγγέλλονται, (αποβολή από την Εθνική Ομάδα, ενημέρωση χορηγού, ενημέρωση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αρχών ότι η Ομοσπονδία απαγορεύει τη συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες ως GRE), δεν προβλέπονται ούτε από τον Κανονισμό Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων, ούτε από τον Πειθαρχικό Κανονισμό.

Απόφαση δε του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η οποία ορίζει ότι, εναπόκειται στην Εκτελεστική Επιτροπή κατά την απόλυτη αυτής κρίση, να επιβάλλει τις ανωτέρω αναφερόμενες ποινές, ισοδυναμούσες με την εξόντωσή μου ως αθλήτριας και μη προβλεπόμενες, και επιπλέον με προτρέπει να αλλάξω ιθαγένεια, μου προσφέρει δε συνηγορία σε αυτό, αποτελεί κατάχρηση εξουσίας και συνάμα, εν δυνάμει, στοιχειοθετεί ποινικά και αστικά αδικήματα για την άσκηση δε των εξ αυτών συνεπαγομένων αξιώσεών μου, ρητά επιφυλάσσομαι.

Για το λόγο αυτό και προς άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, να παραδώσετε στη δικηγόρο μου, με τον τρόπο που θα κρίνεται Εσείς πρόσφορο, επίσημο αντίγραφο της με αριθμό πρακτικού 962 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το ανάρμοστο περιεχόμενο του εγγράφου Σας δια του οποίου επιχειρείτε την ηθική μου εξόντωση, απειλώντας έσχατες ποινές, για ασήμαντα ή ανύπαρκτα παραπτώματα, όπως το υπό τον αριθμό 1 και 2 ανωτέρω. Μου προαναγγέλλετε, κατά τρόπο μάλιστα παράτυπο, την αποπομπή μου από την Εθνική ομάδα και υπονοείτε ότι θα με διευκολύνετε να αλλάξω ιθαγένεια, παρότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι, ουδέν προνόμιο καρπώθηκα ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, (του οποίου και μόνο θα μπορούσα να αποστερηθώ στην περίπτωση που είχα διαπράξει παραπτώματα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων) αλλά αποκλειστικά με δική μου επίπονη προσπάθεια και δαπάνες κατέκτησα την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, τιμώντας έτσι την ελληνική ιστιοπλοΐα και την πατρίδα μου.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι μέχρις τελευταίας ρανίδας θα εξακολουθώ να είμαι Ελληνίδα και θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια να τιμήσω την πατρίδα μου, αντιστεκόμενη με κάθε μέσο και τρόπο, που ο νόμος μου χορηγεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια αντιτίθεται σε αυτό.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη έχω καταστήσει κοινωνό του άνω εγγράφου σας, το χορηγό μου, καθώς και τρίτα πρόσωπα που εμπλέκετε στο άνω έγγραφό σας, ενώ έχω ζητήσει την παρέμβαση του εποπτεύοντος Υφυπουργού Αθλητισμού, προκειμένου να παύσει κάθε σε βάρος μου παράνομη και παράτυπη ενέργεια και

Σας καλώ να απέχετε από κάθε σε βάρος μου παράνομη και παράτυπη ενέργεια.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτήν που απευθύνεται, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα 3 Νοεμβρίου 2017


Η πληρεξουσία δικηγόρος"

     Αν, λοιπόν, αναρωτιόμαστε "γιατί" ξεψύχησε ο ελλαδικός Αθλητισμός, ας αναζητήσουμε τα αίτια όχι στους στίβους αλλά στα 'γραφεία" μέσα από τα οποία κάποια ελεεινά και ανοξυγόνωτα θρασύμια υπηρετούν ανομολόγητα συμφέροντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.