Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΑ ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, 
ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ


     Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τα μαθήματα στη σχολή των Ελλήνων Κενταύρων βρίσκονται σε μια συνεχή ανοδική πορεία και μάλιστα... ταχεία!


      Έτσι τη Κυριακή βρεθήκαμε να απολαύσουμε άλλη μια μέρα εργασίας στο γνωστό μας Ιππευτήριο, με τους μαθητές Μαριλένα, Ειρήνη και Παντελή, και φυσικά με τον Εκπαιδευτή τους Μάριο.


       Βοηθός του Εκπαιδευτή για τη συγκεκριμένη μέρα ήταν η Μαριλένα η οποία κλήθηκε να κρατήσει και φωτογραφικό υλικό απ' τη δραστηριότητα της ημέρας αλλά και να βοηθά υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή της όπου χρειαστεί. Κάτι που φάνηκε να εκτελεί άψογα.


       Καθ' υπόδειξη λοιπόν του Μάριου, η Μαριλένα ξεκίνησε να βοηθά στο μάθημα του Παντελή ο οποίος ξεκίνησε της ασκήσεις του συραγωγούμενος απ' αυτή.


     Εφόσον ολοκλήρωσε τις ασκήσεις στο συραγωγέα, ο Παντελής συνέχισε επί του στίβου ασκήσεις αλλαγών βηματισμού του ίππου και σωστής διευθύνσεως του.


      Ολοκληρώνοντας το μάθημά του με υπερπηδήσεις εμποδίου και με ισχυρή ψυχική θέληση έδειξε ένα εξαιρετικό "κάθισμα" και είναι οφθαλμοφανές πως έχουμε πολλά σπουδαία ακόμα να δούμε απ' τον αγαπημένο μας Παντελή.


      Στη συνέχεια η Ειρήνη ήταν αυτή που εφίππευσε με το εξαιρετικό ψυχικό σθένος που τη διακατέχει για να εκτελέσει άψογα τις ασκήσεις της συραγωγούμενη απ' τον Εκπαιδευτή της.


      Η μαθήτρια σήμερα άνοιξε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή της το οποίο ονομάζεται "Έφιππη Τοξοβολία". Και ο εκπαιδευτής της θα τη βοηθήσει σ'αυτό μέχρις ότου να μη χρειάζεται να το πραγματοποιεί ρυταγωγούμενη απ' αυτόν, αλλά και για όλα όσα ακολουθήσουν.


       Και φυσικά η Μαριλένα δε παρέλειψε με όσο χρόνο είχε απομείνει να εκτελέσει κι αυτή ασκήσεις "ανακουφιστικού" καθίσματος επιδεικνύοντας μια εκπληκτικά κάθετη στάση επί του ίππου.


      Ο Εκπαιδευτής υπερήφανος για τους μαθητές του και βλέποντας την ταχεία πρόοδο τους υπενθυμίζει: Η Ιππική είναι προνόμιο των γενναίων!


Μάριος Ευθυμιάδης
Υπαρχηγός Ομάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.