Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ "ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ"...
     Κάποιες ιδιαίτερες δραστηριότητες, ειδικώς αυτές οι οποίες προϋποθέτουν θάρρος, προσελκύουν και ιδιαίτερους χαρακτήρες μακράν κοινοτύπων ιδιοσυστασιών. Η Ιππική, η Αεροπορία αλλά και άλλες -ούτως ειπείν- τολμηρές Τέχνες, αποτελούν "μαγνήτες" θαρραλέων χαρακτήρων μακράν συμβατικοτήτων και μικροτήτων που ταλανίζουν τον μέσο άνθρωπο. Μια τέτοια περίπτωση χαρακτήρος, γόνου εξέχουσας αεροπορικής Οικογενείας της Πατρίδος μας, φαίνεται να υπογράφει ένα κείμενο το  οποίο ανηρτήθη προσφάτως σε Ιστολόγιο σημαντικού αεραθλητικού σωματείου της Βορείου Ελλάδος, όπως παρουσιάζεται εν συνεχεία:


"Ελληνική  Έφιππη Τοξοβολία"

     Η τηλεφωνική συσκευή ήχησε επιτελώντας έτσι τον σκοπό της. Στην άλλη άκρη της γραμμής, φίλος καλός, συναεροπορίτης και αέναος εραστής της αεροπορίας. Ακούστηκε κάπως ο τόνος της φωνής του και κατόπιν των τυπικών ανταλλαγών στιχομυθίας εξεδήλωσε την αιτία της ανησυχίας του.

     ''Ξέρεις μου λέει ποιος έγραψε για μας τον Αέροπο στο διαδίκτυο;” Ποιος τον ρώτησα; Ο Αριστοτέλης Καλέντζης στο μπλογκ του για την έφιππη τοξοβολία.Λοιπόν,του απαντώ. Και ποιο είναι το αρνητικό σ'αυτό; Ε,να ξέρεις ο Καλέντζης με την εικόνα του παρελθόντος του και την φήμη του από τα μίντια,ακούγεται κάπως και νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει σε συνειρμούς όχι τόσο κολακευτικούς για τον Αέροπο.

     Του τόνισα,ότι το διαδίκτυο είναι μια ελεύθερη πηγή ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών και σχολίων και ποσώς μπορώ να αποτρέψω κάτι αντίστοιχο. Τέλος πάντων τον καθησύχασα ότι είμαι ενήμερος και θα το δω.

     Αριστοτέλης Καλέντζης. Ένα όνομα,μια ιστορία, χίλιες ζωές συμπυκνωμένες σε μία πορεία αντικομφορμιστική. Ένα όνομα με βαρυά αργόσυρτη πορεία μέσα στον χρόνο και εμπλοκή στα κοινά της πατρίδος μας,τουλάχιστον στο παρελθόν.

     Ένας έλλην με κεφαλαίο το έψιλον. Όταν κάποιος σαν τον Αριστοτέλη ασχολείται μαζί σου,τότε αυτό όχι μόνο δεν είναι αρνητικό,αλλά ποιεί έπαινον...!! Συνάδελφος προερχόμενος από τον χώρο της αεροπορίας,αλλά και συνέλλην.

     Αριστοτέλη να είσαι πάντα ακμαίος, δημιουργικός, χαλκέντερος και πωρωμένος μέχρι μυελού οστών από αγάπη για την πατρίδα μας όπως και είσαι και πάνω απ' όλα αιρετικός εναντίον του συστήματος της φαυλοκρατίας και του μπορντέλου της μεταπολίτευσης.

     Επίσης νοιώσε ελεύθερος να χρησιμοποιείς τις αναρτήσεις μας όταν κρίνεις πρόσφορο.

εκ της διοικούσης,


Δημήτριος Αγιασοφίτης  

  [Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 ΠΗΓΗ]   

       Δεν θα σταθώ στα υπερβολικώς ευμενή σχόλια του ευγενούς υπογράφοντος για την ασημαντότητά μου, αρκούμενος στις προς αυτόν ευγνώμονες ευχαριστίες μου. Θα επιμείνω στην ανατομία των χαρακτηροδομικών ιδιοτήτων όσων ασχολούνται με δραστηριότητες που προϋποθέτουν γενναιότητα, γενναιότητα σκέψεως και γενναιότητα ψυχής ώστε να αρθούν υπεράνω προκαταλήψεων και φοβιών κατά φυσιοκεντρικό κριτήριο. Και αυτοί είναι και οι Άνθρωποι της Ιππικής όπως και οι Άνθρωποι της Αεροπορίας, δραστηριότητες όχι για τους "κοινούς θνητούς" αλλά για όσους διατηρούν επίγνωση σεμνότητος εν μέσω μιας περιρρέουσας χθαμαλότητος η οποία θεραπεύεται μόνον δια του θάρρους. Είθε, δε, να πολλαπλασιάζονται οι τολμητίες σε μια ψοφοδεή κοινωνία ως μόνη ελπίδα διαιωνίσεως του Ανθρώπου μέσα στον χρόνο.

     Με ιδιαίτερους χαιρετισμούς και την ευχή για "καλές προσγειώσεις" σε όλα τα Μέλη της Αερολέσχης Καστοριάς και στον Πρόεδρό της, όπως και σε όλους τους Έλληνες ιπταμένους από την χορεία των οποίων προέρχεται και ο, υπογράφων, Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων". 

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.