Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ...ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ 


     Η σημερινή Προπόνηση της Χαράς ήταν βασισμένη στην "ενίσχυση" του ρόλου του λαβυρίνθου για δεξιόχειρα Τοξότη, κάτι που δεν το συνηθίζουμε στις ομαδικές Προπονήσεις στις οποίες μετέχουν εξίσου δεξιόχειρες, αριστερόχειρες και αμφίχειρες Συνασκούμενοι. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, μια τόσο δύσκολη άσκηση δεν μπορεί να εκτελεσθεί με την παρουσία δευτέρου ατόμου στη Γραμμή Βολής. Σήμερα, όμως, όλα ήσαν ιδανικά...


     Μετά ταύτα, η Έφιππη Τοξοβολία που ακολουθεί δίνει ένα άλλο αποτέλεσμα αισθήσεως ισορροπίας που μπορεί ο Εφιπποτοξότης να μη το συνειδητοποιεί αμέσως, αλλά η προηγούμενη εμπειρία το καθορίζει. Και η Χαρά κατάφερε να τοξεύει με επιτυχία συγκεντρώσεως βελών σε έναν στόχο που της πρόσφερε περίπου μισή επιφάνεια από έναν στόχο-τοξοθυρίδα   μέχρι σημείου και η ίδια σε κάποια στιγμή να πει: "Μα βλέπω ελάχιστα από στόχο!"


        Ασχέτως, όμως, του γενικού χαρακτήρος της σημερινής Προπονήσεως, εκείνο που βαθμολόγησε την Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν η εξαιρετική διαχείριση κρίσεως όταν ο Ίππος της στο αποκορύφωμα καλπασμού, έσκυψε σχεδόν στο έδαφος αρχίζοντας ένα "rodeo" με τη Χαρά να παραμένει στην ανεπίσακτη ράχη του, καταφέρνοντας μάλιστα να τον ελέγξει με επαναφορά στην ορθή καλπαστική συμπεριφορά! Στιγμιότυπο αιφνιδιαστικό και εξαιρετικώς επικίνδυνο που κατέγραψε ο, πάντοτε σε επιφυλακή, φακός των μαθημάτων μας!


     Σωστή προετοιμασία λαβυρίνθου, σωστό κάθισμα και χειρισμοί, σωστές τοξεύσεις και αποφυγή απροσδόκητου δυσαρέστου το οποίο, τελικώς, "βαθμολόγησε" για άλλη μια φορά τις ικανότητες της νεαρής Υπαρχηγού! Πράγματι, στην Ομάδα μας, όπου όλα τα Μέλη μας περνούν "δια πυρός και σιδήρου" κατά την Εκπαίδευσή τους, το ατύχημα και, γενικώς, το δυσάρεστο δεν έχουν θέση!    
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.