Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΛΟΓΙΑΣ



     Υπενθυμίζεται στα νέα Μέλη των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ότι από την νέα Προπονητική Περίοδο η οποία αρχίζει από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 είναι απαραίτητο, πέραν των πρακτικών δεξιοτήτων να αναπτύσσουν και την θεωρητική τους κατάρτιση στην Ιππολογία, όπως κατά κανόνα συμβαίνει στην Ομάδα μας. Είναι αυτονόητο ότι δεν επιτρέπεται να ιππεύουμε αγνοώντας τον Ίππο και αυτό είναι κάτι στο οποίο ως συνειδητοί Ιππαγωγοί δίνουμε μεγάλη έμφαση.
  

     Προς μελέτη της Ιππολογίας η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας συνιστά, βάσει της ύλης των οποίων διενεργούνται και οι εξετάσεις των Εφιπποτοξοτών, τα δύο ακόλουθα εγχειρίδια:



(α) «ΙΠΠΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΛΟΓΙΑ» του επιτίμου Εταίρου μας, Καθηγητή κ. Θεοδώρου Γ. Αντίκα (τηλ. προμηθείας: 23530-417530 και,



(β) «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΟΛΕΚΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ» του Ιδρυτή της Ομάδος, Εφιπποτοξότη  Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη (τηλ. προμηθείας: 6986089575 ).
  


     Μη υπαρχόντων και άλλων καταλλήλων ελληνογλώσσων εγχειριδίων, άλλωστε, συνιστάται στους νέους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» να αρχίσουν την εντατική μελέτη των προαναφερθέντων δύο εγχειριδίων ώστε να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για εξετάσεις όσοι κριθούν από τον Αρχηγό της Ομάδος ικανοί προς τούτο. Σημειωτέον ότι πέραν της ατομικής μελέτης της ύλης των δύο προτεινομένων εγχειριδίων, προγραμματίζονται να διεξαχθούν κατά την αρχόμενη Προπονητική Περίοδο σεμιναριακές ημερίδες δωρεάν διδασκαλίας της Ιππολογίας ώστε να διευκολυνθούν όχι μόνον τα Μέλη της Ομάδος μας αλλά και κάθε, παραπέρα, ενδιαφερόμενος. Σύντομα θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και δημοσιοποίηση του προγραμματισμού προς όλους. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.