Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΟΥ


     Ένα πολύ ευγενικό και ενθαρρυντικό μήνυμα από τον φίλο της Ομάδος μας κ. Κ.Μ. λάβαμε στην ηλεκτρονική θυρίδα μας. Εν περιλήψει, αφού ο ευγενής φίλος μας αναφέρεται στην ομορφιά του Ίππου και της Ιππικής όπως διαφαίνεται από τις αναρτήσεις μας, καταλήγει: "Και μετά από όλα αυτά τα ωραία μας τα χαλάτε με τα σπαθιά που δεν έχουν σχέση με το ωραίο αλογάκι και θυμίζετε τους κολημένους που κυνηγιούνται με τις σπάθες να τρυπήσει δήθεν ο ένας τον άλλο νομίζοντας ότι κάτι κάνουν ξέροντας ότι σήμερα ούτε θα μονομαχήσουμε ούτε ο νόμος το επιτρέπει."


     Φίλτατε κ. Κ.Μ., κατ'  αρχήν, να διευκρινίσουμε ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν είμαστε όμιλος Ιππασίας αλλά πολεμική Ομάδα με Μέλη τα οποία δεν αρκούνται σε όμορφες φωτογραφίες αλλά σε απόκτηση συγκεκριμένων μαχητικών ικανοτήτων οι οποίες προκύπτουν από την διδασκαλία καταξιωμένων Δασκάλων και την άντληση πληροφοριών από ειδικά εγχειρίδια και όχι από φαντασιώσεις δήθεν "Δασκάλων" ή  ...θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.


     Για την διασφάλιση της εγκυρότητος της Εκπαιδεύσεώς μας, η Ομάδα μας διατηρεί μία από τις πληρέστερες ειδικές Βιβλιοθήκες και το περιεχόμενό της "αποστάζεται" καθημερινώς, υπέρ των μαθητών μας. Φαντασθείτε, επί παραδείγματι, ότι ενώ στο εμπόριο κυκλοφορεί (από το 1999) σύγχρονη ελληνική μετάφραση του έργου του οπλοδιδασκάλου Αδόλφου Ταβερνιέ " Η Τέχνη του Μονομαχείν" στη Βιβλιοθήκη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προτιμάμε να το μελετούμε από την πρώτη έκδοση η οποία, μάλιστα, συμπτωματικώς φέρει και ...ιδιόγραφη αφιέρωση του συγγραφέως προς φίλο του. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, η Εκπαίδευσή μας να εδράζεται στις καλύτερες και πλέον αυθεντικές "βάσεις".


    Με την παραπάνω προϋπόθεση, οι μαθητές μας ξεκινούν μία δια βίου Εκπαίδευση, όχι "κολλημάτων ένεκεν" αλλά, προς διαμόρφωση ενός χαρακτήρος ο οποίος, δια της γνώσεως του θανάτου, υπηρετεί την ζωή! Εν ολίγοις, με την επίγνωση της σοφίας του "Άσματος των Θωρακοφόρων" (Wallenstein) που μας τονίζει "Και αν δε θυσιάσετε τη ζωή σας ποτέ δε θα τη κερδίσετε!", προετοιμαζόμαστε για πόλεμο ώστε να διασφαλίζουμε την ειρήνη. "Si vis pacem, para bellum!". Eάν, μάλιστα, ανατρέξετε στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της Ομάδος μας (Μέρος Α' : ΟΙ ΟΚΤΩ ΕΣΤΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΜΑΣ) θα κατανοήσετε ακόμη περισσότερο την ουσία της Εκπαιδεύσεώς μας. 


    Συνεπώς, φίλτατε κ. Κ.Μ., αντιλαμβάνεσθε ότι δεν ακολουθούμε μιαν έωλη "σκηνική πεπατημένη" αλλά ένα, ισχυρό και κατ'  ουσίαν, παιδαγωγικό σύστημα το οποίο προάγει χαρακτήρες μέσα από την ενδυνάμωση της μαχητικότητος η οποία είναι βασικό συστατικό για τη ανάθρεψη   ε λ ε υ θ έ ρ ω ν  Πολιτών και όχι σκλάβων, όπως επιδιώκει το ισχύον (αντι-)κοινωνικό σύστημα το οποίο προξενεί τη νόσο ώστε να αναδεικνύεται εκ των υστέρων η, δήθεν, ...θεραπευτική του αναγκαιότητα!


     Έτσι, την ίδιαν ομορφιά και αρμονία που αποπνέει ο Ίππος, αποπνέει και το όπλο, είτε ως Τόξο, είτε ως Σπάθη, είτε ως Αλεβάρδα, πολλές φορές, μάλιστα, Ίππος και Όπλο εναρμονίζονται τόσο πολύ μέσα στην ανθρώπινη Ιστορία λες και αποτελούν ομόσημα, ή, μάλλον  ταυτόσημα στοιχεία του Πολιτισμού μας.


     Αναφορικώς, δε, με την τελευταία φράση της, ως άνω, παραγράφου σας, θα απαντήσω, ως Ιδρυτής της Ομάδος και εκφράζοντας αποκλειστικώς τον εαυτό μου: Mακάρι να είχαμε ανδρώους αντιπάλους ώστε να μπορούσαν να μονομαχήσουν μαζύ μας! 



     Με αντιπάλους που κατακλύζουν τις σύγχρονες λεωφόρους φορώντας φούξια σαγιονάρα και μασώντας τσίκλα, η όποια προσφυγή στα όπλα θα αποτελούσε ύβρη προς την ημέτερην ανδρεία! Και, πιστέψτε με, εάν υπήρχε ανδρώος αντίπαλος το τελευταίο πράγμα που, προσωπικώς, θα έκανα θα ήταν να ζητήσω την ...άδεια του ανθρωποκατασκεύαστου (και δη εκ λυμφατικών γραφειοκρατών...) "νόμου", ή, πεισιβρότου πραιτωριανού εισαγγελέως πρωτοδικών! Απλώς, θα ανέσυρα την "πλάστιγγα" της θεοδικίας η οποία είναι υπερκείμενη κάθε ανθρωποκατασκεύαστου νομικίστικου επινοήματος.


Αριστοτέλης Ηρ.Καλέντζης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.