Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

HMEΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΟΓΟΝΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ


     Ημέρα μνήμης Προγονικών Πνευμάτων για τους Αδελφούς μας εκπαιδευτικούς Συμβούλους, σήμερα!


     Ο Σιντοϊσμός, η θρησκεία των Ιαπώνων, τιμά τα Προγονικά Πνεύματα σε συγκεκριμένους Ναούς που είναι σκορπισμένοι σε ολόκληρη την Ιαπωνία.


     Σ’  αυτούς τους Ναούς προσέρχονται όλο τον χρόνο προσκυνητές για να προσευχηθούν ευλαβικά, τιμώντας εκείνους που έζησαν και «πέρασαν» αφήνοντας πίσω τους ωφελημένη την Πατρίδα και το Έθνος, κυρίως, τους Ήρωες των πολέμων!


     Ο Ιαπωνικός λαός πιστεύει ότι η καλύτερη απόδοση Τιμής στους νεκρούς είναι η αντιμετώπισή τους ως να ήσαν ζωντανοί. Έτσι, κατά την παράδοση σε αυτούς τους Ναούς θα προσφερθούν γεύματα και θα ειπωθούν φράσεις ευλαβείας προς τους Ήρωες, ενώ θα οργανωθούν και τελετές, όπως γίνεται δύο φορές τον χρόνο, κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο με την συμμετοχή της Α.Μ. του Αυτοκράτορος και των Μελών της Αυτοκρατορικής Οικογενείας.

      
     Φτάνοντας στην είσοδο του Ναού, στο Torii (鳥居・鳥栖・鶏栖), ο προσκυνητής θα υποκλιθεί και θα κάνει το ίδιο απερχόμενος.



     Στην Temizuya (手水舎) δηλαδή στον νιπτήρα, με το δεξί χέρι του θα γεμίσει με νερό την ειδική κουτάλα και θα ξεπλύνει πρώτα το αριστερό χέρι του, μετά το δεξί του, θα ξαναγεμίσει το αριστερό χέρι του με νερό και θα πλύνει το στόμα του, τέλος θα ξεπλύνει την κουτάλα.


     Μέσα στον κυρίως Ναό ο προσκυνητής θα υποκλιθεί δύο φορές, θα χειροκροτήσει δύο φορές, θα κάνει την ευχή του και θα χειροκροτήσει ακόμη μία φορά. Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση και η κινηματογράφηση.


Oι Ιάπωνες τιμούν τις φυλετικές και εθνικές Αξίες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.