Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ!
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΙΔΑ!


     Ο Όλι είναι ένα νεαρότατο αλογάκι, με ηλικία μικρότερη των τεσσάρων χρόνων, το οποίο ανήκει σε μία ευγενή κυρία η οποία μας κάνει την Τιμή να μας το εμπιστεύεται προς ίππευση. Και ο Δημήτρης, ένας αρχάριος Εφιπποτοξότης με εμπειρία ιππεύσεως λιγότερη των δύο χρόνων, αλλά με εξαίρετο ψυχισμό και πιστό στη διδασκαλία της Φυσικής Ιππικής της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Δύο "αρχάριοι", της ζωής ο ένας και της Ιππικής ο δεύτερος,  οι οποίοι έρχονται να αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα που λέει : έμπειροα Ίππος με άπειρο Ιππέα και έμπειρος Ιππέας με άπειρο Ίππο!  Βεβαίως, στην περίπτωση της Σχολής μας, το ...ειδύλλιο "έδεσε" με μία εξαιρετική σχέση συνεργασίας Δημήτρη και Όλι τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε όχι μόνον στην Έφιππη Τοξοβολία αλλά σε ένα πολύ πιο πρώϊμο στάδιο, την Υπερπήδηση Εμποδίων.


     Πιστός στους κανόνες Φυσικής Ιππικής ο Δημήτρης, ξεκίνησε να ιππεύει τον Όλι χωρίς μαστίγιο, χωρίς εγκεντρίδες, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς και, βεβαίως, χωρίς στομίδα! Όλα αυτά, όχι απλώς στην επίπεδη εργασία, αλλά και στην Υπερπήδηση Εμποδίων που αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα της Έφιππης Τοξοβολίας!  Με μία φορβειά στην οποία στερεώνει δύο απλούς ρυτήρες, ο Δημήτρης ελέγχει πλήρως τον Όλι και συνεργάζεται μαζύ του ακόμη και κατά την Υπερπήδηση Εμποδίων, όπως ακριβώς συνιστά και ο Alexander Nevzorov στην διδασκαλία του της Haute École την οποία τιμούμε στη Σχολή μας. Σήμερα οι δυό "συνεργάτες", ο Όλι κι ο Δημήτρης έκαναν, μιαν άπταιστη διαδρομή Υπερπηδήσεως Εμποδίων ύψους ενός μέτρου όπως ακριβώς θα την ήθελε ο Alexander Nevzorov!



Ο Αlexander Nevzorov μας διδάσκει!

     Oι εικόνες που ακολουθούν δείχνουν πόσο άχρηστη είναι η βασανιστική για το στόμα του Ίππου στομίδα στην Υπερπήδηση Εμποδίων και τα όσα από τους ανθρωποκατασκεύαστους, ελαττωματικούς, "Κανονισμούς" της "F.E.I." και των κατά χώρες Ομοσπονδιών, προβλεπόμενα! 


Στο απλό ημιδιαγώνιο

Στα 80 εκτμ.


Στο ένα μέτρο.

     Εντελώς υποκριτικά, τόσο η "F.E.I." όσο και η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ", επικαλούνται, δήθεν, την ευημερία του Ίππου καθ' ην στιγμή στους "Αγώνες" τους καθιερώνουν την χρήση της βασανιστικής, για το στόμα του Ίππου, στομίδος! Ο Δημήτρης με τον Όλι τους αποδεικνύουν ότι δεν κάνουν απλώς λάθος αλλά υποχρεώνουν σε έναν επίπονο βασανισμό τον Ίππο υπέρ του οποίου υποκριτικά κόπτονται! Μήπως είναι καιρός η "F.E.I." και η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" να ζητήσουν από τον Δημήτρη και τον Όλι να τους δείξουν πως να αναθεωρήσουν το βάρβαρο "λάθος" τους;  Οι δύο μαθητές μας είναι στη διάθεσή τους!



Η στομίδα αποτελεί έγκλημα και όχι απλώς "λάθος"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.