Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ



     «Δεν είναι σοβαρό να «αγγίζεις» όμορφα πράγματα σε άσχημο περιβάλλον. Δεν είναι ωραίο να κηλιδώνεις ένα κρύσταλλο με βρώμικα χέρια. Δεν είναι τίμιο να λες ψέμματα, μιλώντας για την αλήθεια.»


     Αυτές ήταν οι αρχικές παρατηρήσεις των Αδελφών εκπαιδευτικών μας Συμβούλων οι οποίοι μας έκαναν την Τιμή να αναδεχθούν την Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» και να την καθοδηγήσουν  προπονητικώς! Κι εμείς τηρήσαμε κατά κεραία εκείνες τις αρχικές παρατηρήσεις τις οποίες, με άλλα, «δικά του λόγια», μας είχε πει προηγουμένως και ο μεγάλος Δάσκαλός μας Kassai Lajos!


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» ακολουθούμε συντεταγμένα ένα καθορισμένο «μονοπάτι» ομαδικής βελτιώσεως με εξοβελισμένα τα εγωϊστικά συναισθήματα τα οποία είναι τόσο ψυχοφθόρα στην εποχή μας, επιδιώκοντας να εξελίξουμε, κυρίως, την ψυχή μας και, δευτερευόντως, τις εφιπποτοξοτικές δεξιότητές μας γνωρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση του παρόντος βιολογικού κύκλου, Ίπποι και Τόξα παραμένουν «εδώ»...


     Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ζούμε σε ένα κακάσχημο περιβάλλον το οποίο, όμως, "καταργούμε" αντικαθιστώντας το με ένα πανέμορφο το οποίο αναδεικνύει η ποιότητα της σκέψεως και του ήθους μας. Τότε μόνον αρχίζουμε να ΣΥΝ-ασκούμεθα!



     Διότι, για μας η Ιππική και η Τοξοβολία είναι πολύ όμορφα πράγματα που τους πρέπει ανάλογο περιβάλλον.


     Πάντα "καθαρίζουμε καλά" το νου και τη καρδιά μας όταν μπαίνουμε στον προπονητικό μας χώρο! Το "κρύσταλλο" που τόσο μεγαλόκαρδα η μοίρα μας εμπιστεύθηκε, τον Ίππο και το Τόξο, δε θα θέλαμε ποτέ να κηλιδώσουμε...γιατί αν διαπράξουμε κάτι τέτοιο πάντα θα "ζωγραφίζεται" μιαρό το είδωλό μας πάνω στο γαλήνιο νερό των υπάρξεών μας.


     Πάντα ο Αρχηγός, πριν φτάσει η Ομάδα για να προπονηθεί, καθαρίζει με επιμέλεια τον χώρο ώστε να μην έχει το παραμικρό σκουπίδι διότι ο,τιδήποτε επιχειρείται σε ένα λερωμένο περιβάλλον, λερώνεται το ίδιο!


     Ο λόγος μας μετρημένος και προσεκτικός, μόνον όσο χρειάζεται και όταν χρειάζεται... κι οι πράξεις μας πολλές που γίνονται ακόμη περισσότερες κάτω από τη θόλο της σιωπής!   Ίσως λίγο σπάνιο για έναν τόπο κι έναν χρόνο που ο λόγος μετατρέπεται σε φτυάρι για να θάβει την αλήθεια, για να υποκαθιστά την πράξη και να συγχύζει συνειδήσεις... Όμως, εάν δεν ήμασταν αυτοί που είμαστε, δεν θα ήμασταν αυτοί που πρέπει να είμαστε κι εμείς είμαστε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", μια ανθρώπινη "γέφυρα" ανάμεσα στην απροσδιόριστη Ανατολή και στην πεπερασμένη Δύση. Γι αυτό και κοντά μας δε μπορεί να παραμείνουν παρά μόνον όσοι διατηρούν ακέραιη και ορθοτομούσα την συνείδηση!



      Έτσι, κρατάμε υψηλή την προπονητική Αισθητική μας γνωρίζοντας ότι μόνον κατ'  αυτόν τον τρόπο η εκπαίδευσή μας θα είναι αποτελεσματική. Ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτή την προϋπόθεση ο νους μαθαίνει να λειτουργεί θετικά και, όταν ο νους μαθαίνει να αποδίδει θετικό έργο τότε γεννιέται ο αληθινός Πολεμιστής! Διαφορετικά, όσο κι αν κάποιος σπουδάζει την μάχη και τον Πόλεμο θα παραμένει άσχετος προς αυτά αν δεν διαθέτει υψηλή Αισθητική η οποία στέργει αρωγός στην εκπαίδευσή του, "νομιμοποιώντας" την ηθικά και πρακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.