Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΟΥΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ
ΣΤΑ "ΜΕΤΡΑ" ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ



     Είναι γνωστή η εκπαιδευτική εμμονή μας στην ομαδικότητα από την οποία ποτέ δεν πρόκειται να αποστούμε! Όμως, με την σοφία των συμβουλών που μας παρέχονται, πλέον, η ομαδικότητα δεν περιορίζει την ατομική ανάπτυξη ενός εκάστου "ΕΛΛΗΝΟΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ". Έχοντας λειτουργήσει με συνέπεια επί τέσσερα χρόνια σε κοντινές αποστάσεις, τώρα μπορούμε να αυξήσουμε τα τοξευτικά βεληνεκή μας και μάλιστα διατηρώντας τα οφέλη της ομαδικότητος! Οι έμπειροι Δάσκαλοί μας ήδη από αυτή την προπονητική περίοδο μας έδειξαν τον τρόπο να πετύχουμε εξατομικευμένη τοξευτική προπόνηση μέσα στο πλαίσιο της ωφέλιμης ομαδικότητος και εφαρμόζοντας ακριβώς τις συστάσεις τους τα καταφέραμε αυτό το σαββατοκύριακο για πρώτη φορά!


     Και οι δύο υπο-Ομάδες αυτού του Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν και τερμάτισαν τις Προπονήσεις τους ομαδικά, αλλά ο κύριος "κορμός" κάθε Προπονήσεως ήταν εξατομικευμένος δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα να τοξεύσει κατά βούληση και, κυρίως, κατά το "πώς" αισθάνεται.



     Πλέον, στις Προπονήσεις μας, διατηρώντας την πειθαρχία και την ομαδική συνοχή μας, κάθε ένας θα επιλέγει το σημείο και/ή το άτομο με το οποίο θα θελήσει να συμπροπονηθεί, όπως επίσης και τις αποστάσεις και τον τρόπο που θα τοξεύσει, χωρίς κανέναν περιορισμό από τον Αρχηγό Βολής, με ίδια, όπως πάντοτε, ευθύνη!


     Ο μικρός μας Κάτσπερ, για παράδειγμα, ένοιωσε ότι τα ...κουκουνάρια είναι ένας καλός στόχος και το προσπάθησε... Λίγο αργότερα, συγκεντρώθηκε στον στόχο του... Εν ολίγοις, έκανε αυτό που ένοιωσε γιατί αυτό πια αποτελεί τον "πυρήνα" των Προπονήσεών μας!


     Ο Σπύρος, πάλι, θεώρησε σκόπιμο να τοξεύσει τρέχοντας και δε δίστασε να το κάνει πράξη, επιτυγχάνοντας μάλιστα εξαιρετικές επιδόσεις σε μέσα βεληνεκή.



     Προηγουμένως, βέβαια, προτίμησε να "ζεσταθεί" με βαδιστική τόξευση δείχνοντας από μόνος του ότι όχι μόνον είναι, "κοινωνός" μιας προπονητικής μεθοδολογίας αλλά και αυτοπειθαρχημένος, ώστε να μη χρειάζεται πλέον καν "Εκπαιδευτή".


     Η Μαρία, μία εξαιρετική Τοξότρια προτίμησε να τοξεύσει μαζύ με την Χαρά ώστε να την βοηθήσει να βελτιώσει την τεχνική της κάτι που ήταν ορατό στο τέλος της "συμπροπονήσεώς" τους!


     Στην εγωϊστική εποχή μας, στην εποχή του κοινωνικού αδιεξόδου και της ατομιστικότητος, πολλοί νομίζουν ότι το "εμείς" διίσταται του "εγώ" προτιμώντας το δεύτερο... Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" το "εγώ" ταυτίζεται με το "εμείς" και αντί να στραγγαλίζουμε το "εγώ" μας το ενθαρρύνουμε να ...υπερτροφήσει προς χάρη του "εμείς"! Οι σοφοί Δάσκαλοί μας φροντίζουν να μας δείξουν τον "δρόμο"!




     Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε, τέλος τη χαρά να μυήσουμε και τρία νέα Μέλη στην Ενστικτώδη Τοξοβολία, καλωσορίζοντάς τα στην εφιπποτοξοτική "Οικογένεια" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". 

      



    

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.