Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

 ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ



     Και φτάνουμε ξανά στο υπέροχο σημείο για την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", όπου ένας εντελώς αρχάριος μαθητής, με ελάχιστην ιππικήν εμπειρία, θα αναλάβει ένα δυνατόν Ίππο, θα του αφαιρέσει την στομίδα με την οποία έχει μάθει σε όλα τα χρόνια της ζωής του να ιππεύεται, θα του αφαιρέσει την σέλλα με την οποία έμαθε να εργάζεται, θα "ξεχάσει" μαστίγια και σπιρούνια, θα τον βγάλει από το ασφαλές τεχνητό περιβάλλον του ελεγχόμενου  Manège και θα τον καλπάσει στο ελεύθερο φυσικό πεδίο με "κλειστά μάτια", ναι με τα μάτια κλειστά με ένα μαντήλι, εμπιστευόμενος, πλήρως, τον Ίππο και την όραση του Ίππου!

     Αυτό έκανε σήμερα ο Αντώνης μας, όχι προς επίδειξη ικανοτήτων, αλλά προς βιωματικήν εμπέδωση  της καλπαστικής κινήσεως η οποία αποτελεί το θεμέλιο της Ιππασίας ως πολεμικής τέχνης και, βεβαίως, το βάθρο της Έφιππης Τοξοβολίας! 

     Και ο Αντώνης μας τα κατάφερε κατά τον καλύτερο τρόπο, καλπάζοντας ελεγχόμενα και ταχύτατα με κλειστά μάτια και ακινητοποιώντας επιτυχέστατα τον Ίππο του, ακόμη και με ένα χέρι ενώ με το άλλο χέρι κρατούσε υπερυψωμένο το μαντήλι του ...θριάμβου!

      Η υψηλότατη ευφυία αλλά, κυρίως, η αυτοπειθαρχία του συγκεκριμένου εκαιδευομένου, όπως και πολλούς ομοίους του στο παρελθόν, τον βοήθησε σήμερα να κατακτήσει το ρείθρο του εφιπποτοξοτικού του στόχου και από σήμερα αρχίζει το νέο "κεφάλαιο" της εκπαιδεύσεώς του ως μέλλοντος πρωτομαχητή. 

     Στον Αντώνη μας,  ευχόμαστε να διατηρήσει την αυτοπειθαρχία του και να μην επιτρέψει στο "εγώ" να του ανακόψει τον δρόμο του προς την κατάκτηση της εφιπποτοξοτικής κορυφής για την οποία προορίζεται κάτι που, δυστυχέστατα, δεν απέφυγαν κάποιοι άλλοι οι οποίοι απώλεσαν εκείνο που αγαπούσαν και, κυρίως, εκείνο που το ίδιο τους είχε "καλέσει"! 

     Εξίσου ικανός για καλπασμό με κλειστά μάτια, αν και με πολύ μικρότερην ιππικήν εμπειρία και ο Μάνος μας, η πρόνοια ασφαλείας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" τον περιόρισε σε ωκύ καλπασμό με τις ηνίες στο ένα χέρι και με το άλλο στην ανάταση, κάτι που κατάφερε αμέσως και με ιδανικότατο τρόπο!

     Σαρωτικός μαχητικός χαρακτήρας, ο Μάνος είναι ήδη έτοιμος να ξεκινήσει κι αυτός την ειδική, πρωτομαχητική του "ατραπό", παρά ταύτα και στην δική του περίπτωση θα τηρηθεί η οικονομία ασφαλείας (του) και, οσονούπω, πεδίο ...δόξης λαμπρόν!

     Άλλωστε, σε μιαν Ομάδα στην οποία ο ένας "τρέχει" δίπλα στον άλλο και όλοι μαζύ καλπάζουν μαζύ με τον Ίππο αυτό το λαμπρό "πεδίο δόξης" είναι ο βέβαιος προορισμός, έστω και εάν η περιβάλλουσα κοινωνία αποσυντίθεται εν μέσω των αμαρτημάτων της!

     Αξία επαίνου και η Αγλαία μας η οποία, σήμερα, παρά το βεβαρυμένο επαγγελματικό πρόγραμμά της και τον βαρύτατο κάματο της ημέρας, δεν απέφυγε να συμμετάσχει και στην εκπαιδευτική μας ημερίδα ασκούμενη και η ίδια μέχρι σημείου να την νικήσει η κόπωση επί του Ίππου χωρίς ωστόσο να διακόψει το ασκησιολόγιό της διευθύνοντας τον υπέροχο Γλαύκο μας με τα μάτια της κλειστά με ένα μαντήλι!

     Ακόμη ένας μαχητικός χαρακτήρας που δικαιώνει κάθε σεβασμό προς την Γυναίκα ως πραγματική πολεμίστρια, ισάξια του Ανδρός! 

     Και με την αλληλέγγυαν υποστήριξη του Αντώνη και του Μάνου, σήμερα, κατάφερε και η Αγλαία μας ένα δυνατό "διασκελισμό" προς τα εμπρός!

     Ο υπέροχος τετράποδος Γλαύκος μας κάθε φορά μας μαθαίνει σημαντικά πράγματα! Σήμερα μας έμαθε ότι τρία διαφορετικά Πανεπιστήμια ("Stanford" για Αντώνη, "Εθνικό" για Μάνο και "Οικονομικό" για Αγλαία) δεν "βγάζουν" ...γραφειοχλεχλέδες, αλλά και μαχητικούς αλογατάρηδες, αρκεί να ολοκληρώνονται από την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων"!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.