Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ..."ΒΑΡΒΑΡΑ"

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ..."ΒΑΡΒΑΡΑ"



     Αφού πέρασαν προ πολλού οι Βάρβαροι στην Ελλάδα, σήμερα περιμέναμε την "Βαρβάρα", ή όπως "βάφτισαν" την αναμενόμενη  σοβαρή κακοκαιρία με χιονοπτώσεις στην Αττική και άλλα ισχυρά καιρικά φαινόμενα, ενώ στα φορητά τηλέφωνά μας ηχούσε το ενοχλητικό προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο στα αφτιά όσων μεγαλώσαμε στο Αμβούργο με θερμοκρασίες -25 και παγωμένο τον ποταμό Έλβα, ακούγονταν ως κάλεσμα στην ...παιδική χαρά! Κι έτσι, λοιπόν: "Η Μπάρμπαρα μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε με Τόξα στην αυλή!". Kαι την προϋπαντήσαμε τοξεύοντας, προετοιμάζοντας την 8η συνέχεια της παραστατικής αναλύσεως του βιβλίου "Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας" του Eugen Herrigel που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή και που κάθε φορά απαιτεί λεπτομερή και προσεκτικότατη προετοιμασία από τον αναλαβόντα την παρουσίαση επί της Γραμμής Βολής. 

     Πράγματι, επειδή η επιτυχία κάθε παρουσιάσεως μέρους, από τα δώδεκα συνολικώς, προϋποθέτει την προηγούμενη βαθύτατη βιωματική κατανόηση εκ μέρους του Εκπαιδευτή, κάθε φορά, ανεξαρτήτως συνθηκών (ατομικών υποχρεώσεων, καιρικών κλπ) στην αυλή της έδρας των "Ελλήνων Κενταύρων", ο αναλαβών την παρουσίαση προ-"γεύεται" το περιεχόμενο του εκάστοτε μέρους και σήμερα έγινε το ίδιο ακριβώς την στιγμή που το χιονόνερο μετατρέπονταν σε νιφάδες, μια συγκυρία μοναδικής ομορφιάς που ευνόησε την αυτοσυγκέντρωση.

     Το ασκησιολόγιο του παρόντος μέρους διεξήχθη από τον Εκπαιδευτή με το αυθεντικό Μογγολικό Τόξο του, αυτό που του έφτιαξε κατόπιν παραγγελίας, χρόνια πριν, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Μογγολικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Τουμουρχούου Μπατμούνκχ και το οποίο λατρεύει. Ο λόγος ήταν αμιγώς συγκριτικός... Λεπτή υπόθεση το Ζεν και βαρύ Τόξο το συγκεκριμένο, χωρίς την εκλεπτυσμένη "αβρότητα" των αντιδράσεων που προϋποτίθενται σε μία ζενική μέθεξη... Κι όμως...

     Αντιστοίχως, κατά την σημερινή προσέγγιση, χρησιμοποιήθηκαν τα, επίσης, αυθεντικά, βαριά Μογγολικά βέλη όπως και τα κλασικά ελαφρά εκπαιδευτικά καταλήγοντας ότι πολύ μακράν των υλικών, το Ζεν στην τέχνη της Τοξοβολίας παραμένει ανεπηρέαστο από κάθε τι ανθρωποκατασκεύαστο, διατηρώντας την δική του υπερβατικότητα. 

     Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι, τελικώς, η ..."Βαρβάρα" υπήρξε αρωγός επιτυχίας με την ζείδωρη ...δροσιά που μας προσέφερε και η οποία, για μας τους ...θερμοφοβικούς, υπήρξε συμβολή ...αυτοσυγκεντρώσεως!

     Μπορεί οι Βάρβαροι να  εξακολουθούν να μας είναι ανεπιθύμητοι, αλλά οι ..."Βαρβάρες" φαίνονται πολύ πιο βολικές και μας είναι ...καλοδεχούμενες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.