Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

"ΣΟΥΖΑΡΟΝΤΑΣ" ΣΤΗ ...ΛΕΣΒΟ

 "ΣΟΥΖΑΡΟΝΤΑΣ" ΣΤΗ ...ΛΕΣΒΟ



     Κατά μία βλακώδη αντίληψη, οι επιδειξιομανείς της Ιππασίας οι οποίοι και, συνήθως, είναι και άσχετοι με αυτήν, θεωρούν ότι η "σούζα" είναι το ..."παράσημο" του Ιππέως και χωρίς να γνωρίζουν τίποτε περί της γεωμετρίας της ανορθώσεως την επιχειρούν όπως-όπως, "ξεμασελιάζοντας" όποιο άτυχο ζώο βρεθεί στα χέρια τους αφού για να το ανορθώσουν τραβούν άγρια τις ηνίες οι οποίες μοχλοποιούν την στομίδα προξενώντας του αφόρητο πόνο τον οποίο, για να μετριάσει, ανορθώνεται! Και σαν να μην έφτανε αυτό, για σιγουριά, χώνουν όσο πιο βαθιά μπορούν και τα σπιρούνια τους βλέποντας, συχνά-πυκνά, πληγωμένα τα πλευρά των άτυχων Ίππων αυτών των ασχέτων. 

     Η Λέσβος είναι το νησί του Αιγαίου, γνωστό με το μεγαλύτερο ποσοστό κομμουνιστών ψηφοφόρων και αυτό όπου παρατηρούνται τα περισσότερα και οικτρότερα περιστατικά κακοποιήσεως Ίππων σε δημόσιους χώρους και πανηγύρια! Η βαρβαρότητα που παρατηρείται στη χρήση των Ίππων κατά την διάρκεια του ετήσιου πανηγυριού της Αγιάσου είναι παγκοσμίως μοναδική κι εδώ η σούζα αποτελεί "σήμα κατατεθέν" κτηνωδίας. Το παραπάνω βίντεο είναι ενδεικτικό...

     Η ορθή εκτέλεση της ανορθώσεως έχει αυστηρούς κανόνες ως προς το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, αλλά και ως προς την καθετότητα του κορμού του Ιππέως, βεβαίως δε και ως προς άλλους "άξονες" που αποτελούν συνισταμένες της όλης εικόνας, όπως φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία. Το μόνο, όμως βέβαιο, είναι ότι οι ιθαγενείς ξερόλες ουδόλως απασχολούνται μ΄ αυτές τις "λεπτομέρειες" κι επιμένοντας στην άγνοιά τους παραμένουν έτοιμοι να ξανα-κακοποιήσουν τα δυστυχισμένα τετράποδά τους on camera για να αναρτήσουν τα "ανδραγαθήματά" τους στα social media εισπράττοντας "like". Διότι η "Ιππασία" στην σημερινή γραικία φτάνει μέχρι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.