Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας προπονητικής ημερίδος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" δεν μας ενημερώνει, απλώς, για τα τοξευτικά "διατρέξαντα" αλλά και για την σοβαρότητα του ...καιρού που επικράτησε στο νησί των Φαιάκων!


     Αυτό μας έδειξε η ...εμφάνιση του Γεωργίου, χωρίς ...κοντομάνικο και με μακρύ ...παντελόνι, βάζοντάς μας σε ανησυχία αφού, κάτι τέτοιο παραπέμπει σε ...πολικές πτώσεις θερμοκρασιών. Ας είναι!


     Συγκροτημένοι, όπως πάντοτε, οι Κερκυραίοι Συνασκούμενοι οργάνωσαν και πάλι την Προπόνησή τους με αποπνέοντα δυναμισμό αλλά και πολύ καλή σχεδίαση την οποία μας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο επικεφαλής της τοπικής Σχολής Χριστόφορος Κασφίκης, στην, μετά την Προπόνηση, Αναφορά του, ως εξής:

1. 5λεπτο funadori για να ζεσταθούν τα πάντα.

2. Διατάσεις Aikido για μέση , ώμους, γόνατα, χέρια.

3. Κυκλική δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. 

4. Καρφωμένα βέλη : Άτακτα καρφωμένα βέλη επί του πεδίου. Ο τοξότης κινείται αρπάζοντας βέλος το οποίο τοξευει σε οποιαδήποτε θέση και γωνία θέλει.

5. Τοξευση σε πλάγια θέση στηριζόμενοι στις μύτες των ποδιών. 

6. Το αυτό αλλά πάνω στον κορμό.Εδω η ιδιαιτερότητα ήταν ότι οι φτέρνες ήταν εκτός κορμού οπότε και η τοξευση δεν είχε άλλη επιλογή από το να γίνει επίπονη μια και όλο το βάρος έπεφτε στο μετατάρσιο ενώ οι γαμπες δούλευαν υπερωρίες. Σκεπτόμενοι την ρύθμιση της αναπνοής το μυαλό έφευγε από την σκέψη της τυχουσας πτώσεως  και όλες οι τοξευσεις έγιναν σε πολύ καλό επίπεδο. 

7. Ιπτάμενοι στόχοι.

8. Μακρινές βολές επί σταθερού στόχου τοποθετώντας το σακί και από πάνω τους κυλίνδρους των ιπτάμενων σε κάθετη διάταξη. Απόσταση βολών 22 μέτρα.

     Εστιάζοντας στην Ενστικτώδη/Παραδοσιακή Τοξοβολία, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" έχει κατακτήσει ένα μοναδικό προπονητικό επίπεδο το οποίο κάνει υπερήφανη ολόκληρη την Ελληνική Τοξοβολία. 

     Με επιμονή και μεθοδικότητα, κυρίως δε με την εμπειρία του επικεφαλής της και των στελεχών της, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" υπηρετεί με συνέπεια ένα αντικείμενο το οποίο, δυστυχώς, στην σημερινή Ελλάδα παραμένει περιθωριοποιημένο στην σκιά του ...ποδοσφαίρου, ακόμη και από τους αμαρτωλούς "επισήμους" φορείς του οι οποίοι μαστίζονται από τις εσωτερικές φατριαστικές έριδες, με εντελώς ...δευτερεύουσα την Τοξοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.