Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



    O Aθλητισμός είναι μια έξοχη δραστηριότητα αλλά πολύ "λίγη" προ της οιασδήποτε Πολεμικής Τέχνης και οι μεταξύ τους διαφορές πάμπολλες! Μία από αυτές τις διαφορές και η  μ ο ν α χ ι κ ό τ η τ α  η οποία αποτελεί και την βάση των Πολεμικών Τεχνών εν αντιθέσει προς την ομαδικότητα η οποία κυριαρχεί στον Αθλητισμό ακόμη και μεταξύ μεμονωμένων αντιπάλων! Και αυτό μας το επανέφερε στο νου η τελευταία προπονητική ημερίδα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" κατά την οποία παρέστη στη Γραμμή Βολής μόνον ένα άτομο, ο επικεφαλής της Σχιολής ο οποίος, αποχαιρετώντας τους μαθητές του για το καρναβαλικό τριήμερο, ανέλαβε το Τόξο του και ασκήθηκε μόνος του, κατά πως ορίζει ο κανόνας των Πολεμικών Τεχνών.

     Όντως, η Γραμμή Βολής, το Ιππευτήριο, το Τατάμι, δεν είναι σύγχρονα γυμναστήρια όπου καταφεύγουν οι αφορήτως αισθανόμενοι ...μοναξιά για να "πλαισιωθούν" ...επιτέλους, ..."σμιλεύοντας" τα κορμιά τους. Η Γραμμή Βολής, το Ιππευτήριο και το Τατάμι είναι τόποι σμιλεύσεως ατομικών ψυχών και πνευμάτων όπου δεν χρειάζονται "παρέες" και "κολλητοί" για να υπάρξει ...δυικό ή και "πολυπρόσωπο" αποτέλεσμα.

     Κι έτσι, πιστός στις αρχές του, ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης, συνεπής διάκονος δύο πολεμικών τεχνών αυτή την φορά απόλαυσε την μονοπρόσωπη εξάσκησή του στην Τοξοβολία "γεμίζοντας" ...εξατομικευμένα το Πεδίο Βολής, κάτι που, μεταξύ μας, ασκεί ιδιαίτερη γοητεία σε όλους μας! Άμποτες, αυτό να το απολαμβάνουμε όλοι!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.