Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Όπως έχει αποδειχθεί, μια σωστή ομαδική εκπαιδευτική ημερίδα Τοξοβολίας εξαρτάται από την ορθή εκτίμηση του μέσου όρου "επιπέδου" της συνθέσεως της "Γραμμής Βολής" της!

     Αυτό σημαίνει ότι ο Εκπαιδευτής που επιδιώκει ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για τους εκπαιδευομένους του θα πρέπει, αρχικώς, να επιμείνει στην ορθή αξιολόγηση των ικανοτήτων τους, να εξαγάγει ακριβές συμπέρασμα περί αυτών και, εν συνεχεία, να συνθέσει ένα γόνιμο πρόγραμμα ώστε όλοι να προχωρήσουν κατά ένα βήμα κι αυτό φαίνεται να συμβαίνει καθ΄ όλες τις ομαδικές εκπαιδευτικές ημερίδες των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου λειτουργούμε, όπως συμβαίνει και στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" την οποία διευθύνει με ιδιαίτερη φροντίδα και επιτυχία ο επικεφαλής της Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης!

     Όλα τούτα υλοποιήθηκαν και κατά την τελευταίαν εκπαιδευτικήν ημερίδα όταν προέκυψε ένα πρόγραμμα "sur mesure" και, συγκεκριμένα, "επί μέτρω" των Συνασκουμένων οι οποίοι επέστρεψαν στην "Γραμμή Βολής" μετά από μακρά περίοδο απουσίας.

     Στις περιπτώσεις αυτές, ανεξαρτήτως του τι έχει προσχεδιάσει ο Εκπαιδευτής, η άμεση αναθεώρηση του περιεχομένου της εκπαιδεύσεως είναι επιβεβλημένη κάτι που έγινε και κατά την συγκεκριμένην ημερίδα.  

     Ο σεβασμός προς την βασική παράμετρο της "ομαδικότητος" ως καθοριστικού πλαισίου υπάρξεως και λειτουργίας μιας Ομάδος, όπως αυτής των "Ελλήνων Κενταύρων", καθοδηγεί σταθερά τα "βήματά" μας, μακράν κάθε εξατομικευμένης ανταγωνιστικότητος και αυτό υπογραμμίζει την διαφορά μιας Ομάδος κάποιας πολεμικής τέχνης από κάποιαν άλλη "αθλητικού" χαρακτήρος!

     Κι εδώ έγκειται ακόμη μία επιπλέον (πέραν του φιλοσοφικού υποστρώματος) υπεροχή των πολεμικών τεχνών έναντι της "αθλήσεως"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.