Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΛΠΑΣΜΟΙ

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΛΠΑΣΜΟΙ



     Αφήνοντας πίσω τα καθαροδευτεριάτικα πανηγύρια και παρά τις χαμηλές εποχικές θερμοκρασίες, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" ξαναστρώθηκαν στην εφιπποτοξοτικήν εκπαίδευση με, πραγματικά, λαμπρά αποτελέσματα αναδεικνύοντας έναν ιδανικό Ίππο Σχολής και δύο μαθητές σε πρώτο καλπασμό! 

     Αρχικώς, η συστηματική εκπαιδευτική επέμβαση του Αρχηγού της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα και η θερμόαιμη, πρώην ιπποδρομιακή, φορβάδα της Σχολής του, χωρίς στομίδα και χωρίς επίσαξη, απέκτησε ιδανικό καλπασμό για να μπορεί αναδείξει Εφιπποτοξότες! Έναν καλπασμό ήπιο ώστε να μη «φεύγουν» οι στόχοι …άθικτοι προς τα πίσω, αλλά και σταθερό, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να διαχειρίζεται με επιτυχία την τόξευσή του. Κι εμείς πάντοτε ευγνώμονες στον Ιππαγωγό κ. Γ. Τζαβάρα ο οποίος μας επιτρέπει να την χαιρόμαστε, όπως να χαιρόμαστε και το πανέμορφο Ιππικό Κέντρο Πλατέος (Μεσσηνία) το οποίο, με τόση φροντίδα, δημιούργησε!

     Αλματώδης και η πρόοδος του Χρύσανθου ο οποίος σήμερα κάλπασε για πρώτη φορά και με το σωστό "κάθισμα" και με την άνεση που απαιτεί ο Εκπαιδευτής του Αθανάσιος!

     Και όταν ο Εκπαιδευτής είναι ...απαιτητικός ο, μόλις, πρώτος καλπασμός μπορεί να είναι κάπως έτσι, όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο!

     Είθισται, δε, όσοι ακολουθούν τον Εκπαιδευτή να ωφελούνται ενώ όσοι τον θεωρούν άχρηστο να ...φτερώνουν ανάποδα τα βέλη, όπως είδαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας!

      Έτσι, ο Χρύσανθος παραμένει σταθερά "γεωμετρημένος" σε κάθε τόξευσή  του.

     Ένα υποδειγματικό "Τ" στις τοξεύσεις του ο Χρύσανθος, μας θυμίζει ότι όποιος θέσει σωστά θεμέλια εκπαιδεύσεως μπορεί να προχωρήσει σωστά στα "όποια" ...δύσκολα!

     Ομοίως ωφελημένος και ο πνευματωδέστατος Μελέτης μας ο οποίος κι αυτός σήμερα ένιωσε την χαρά του πρώτου καλπασμού του ..."δαγκωτά"!

      Ιππεύοντας, πλέον, έναν Ίππο Σχολής με τον ενδεδειγμένο καλπασμό για την πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας, ο Μελέτης πήρε μια πρώτη γεύση καλπασμού στο γρασίδι του πανέμορφου Ιππικού Κέντρου Πλατέος!

     Με συστηματική παρακολούθηση μαθημάτων ο Μελέτης εξελίσσεται κι αυτός σε υπόδειγμα στάσεως Εφιπποτοξότη, τόσο κατά την ίππευση όσο και κατά την τόξευση.

     Και πίσω από αυτή την "εικόνα" των εκπαιδευομένων ο Εκπαιδευτής μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος για το έργο του αλλά και για την εκπαιδευτικήν εμπειρία που του επενδύουν οι μαθητές του και που είναι η ανεκτίμητη "πληρωμή" του!

     Μεθοδικότατη και η εκπαίδευση του Αίαντος δείχνει ότι η πρόοδός του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο!

      Βεβαίως, ο Αθανάσιος δεν φείδεται κόπου και αυτή η αφιέρωσή του στους εκπαιδευομένους του πάντα καρποφορεί.

     Με αυτή την προϋπόθεση, χαιρόμαστε την πρόοδο των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", παρατηρώντας τους σε κάθε εκπαιδευτική ημερίδα τους! Και σύντομα θα χαρούμε από αυτούς πολύ σημαντικότερα και περισσότερα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.