Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΜΕ «ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ» ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΓΝΟΙΑΣ

ΜΕ «ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»... 

...ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΓΝΟΙΑΣ



     Ίσως η πειθαρχία να είναι, για κάποιους …δυσβάστακτη, αλλά, όπως έχουμε επισημάνει συχνά, χωρίς αυτή κανένας δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με μία πολεμική τέχνη διότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξει να γελοιοποιηθεί και, μάλιστα, αν είναι και επιδειξίας, …δημόσια!

     Σ’  αυτή την θλιβερή κατάληξη βλέπουμε κάποιους οι οποίοι βιάστηκαν να επιδειχθούν ωθούμενοι από έναν νοσηρό "ξερολισμό", επιδεικνύοντας δημόσια ως … «επίτευγμα», ένα  α ν ά π ο δ α  φτερωμένο βέλος διεκδικώντας “like”, πού αλλού, στο Facebook, όπου δημοσιεύουν και ...αρχαιολαγνικές αναρτήσεις των οποίων η ανορθογραφία φθάνει μέχρι σημείου να αγνοούν και την ορθογραφία καθιερωμένων Ελληνικών ονομάτων! Πόσο κρίμα…

     Εάν προσέξετε, η παρούσα ηλεκτρονική σελίδα βρίθει παραδειγμάτων προς μίμηση και τιμά τους αξίους επαίνου, αλλά, δυστυχώς, κατά περιόδους, επισημαίνουμε και τα παραδείγματα προς αποφυγήν διότι και αυτών η μελέτη συνεισφέρει στην βελτίωση των κηδομένων προόδου.

     Και η «περίπτωση» επαληθεύει το πόσο δύσκολο (το αδύνατον!) κάθε διορθωτικής παρεμβάσεως σε όσους, φύσει, αδυνατούν να συλλάβουν το αυτονόητο, δηλαδή, την επίγνωση της αμαθείας μέχρι την πλήρωση του κενού δια της γνώσεως και την αποφυγή της κούφιας επιδείξεως, «φιγούρας» προς άγρα …θαυμασμού από ασχέτους!

     Όμως, ανεξαρτήτως κάθε καλής διαθέσεως κι όσο κι αν καλοπροαίρετα θέλεις να τους προφυλάξεις από γελοιοποίηση, είναι δεδομένο ότ αυτά τα παραδείγματα προς αποφυγήν, ουδέποτε βελτιώνονται, παρασύροντας στον ευτελισμό ο,τιδήποτε με το οποίο καταπιάνονται με πρώτον απ΄ όλα τον … «Δάσκαλό» τους, …καλή ώρα!

     Ευτυχώς που ουδέποτε δηλώσαμε «Δάσκαλοι» όχι μόνον διότι δεν είμαστε, αλλά και …αυτοεκτιμήσεως, ένεκεν! Και οι θεοί ας φυλάξουν τους ανοήτους από τα χειρότερα διότι κάποιες δραστηριότητες περιέχουν πολύ σοβαρότερους κινδύνους από το λάθος φτέρωμα ενός βέλους. Πραγματικά, να τους φυλάξουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.