Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     "Eυστοχία δια της κινήσεως" θα μπορούσε να ονομασθεί συνοπτικώς η "Ενστικτώδης" ή "Παραδοσιακή" Τοξοβολία και η ενστικτώδης και κινητική παράμετρος την καθιστούν εντελώς διαφορετική από την ψευδοαποκαλούμενη "Ολυμπιακή" η οποία χαρακτηρίζεται από την στατικότητα και την προτεραιότητα της τεχνολογίας έναντι του ανθρώπινου ενστίκτου.

     Όλα τα παραπάνω τα έχει καλώς κατά νου ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορος Κασφίκης ο οποίος προνοεί για το προπονητικό πρόγραμμα κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος της Σχολής του με αποτέλεσμα την εμφαινόμενη πρόοδο ευστοχίας των εκπαιδευομένων του.

      Κι αυτή την πρόοδο ευστοχίας παρατηρούμε στη Γραμμή Βολής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" πάντοτε μετά από  κάθε Προπόνησή τους.

     Αργά και μεθοδικότατα, αυτή η ευστοχία χαρακτηρίζει τους Κερκυραίους Κενταύρους και όσοι, προσεκτικοί, παρατηρητές χαιρόμαστε τις "αθέατες" τακτικές του επικεφαλής τους των οποίων το καρποφόρο αποτέλεσμα αποτυπώνεται απί του στόχου.

     Συντεταγμένοι, με εμφανή την ομαδικήν αυτοπειθαρχία, οι ''Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" ακολουθούν ένα σωστό μονοπάτι που οδηγεί στην τοξευτικήν ολοκλήρωση και, πραγματικά, ως Σχολή Τοξοβολίας, εμφανίζουν μοναδική "εικόνα" για τα ελληνικά δεδομένα με συνεχή ανέλιξη δεξιοτήτων και, κυρίως, ομαδικού ήθους το οποίο διέπεται από τις Αξίες τις οποίες, κάποτε, υπεγράμμισε ο φιλόσοφος Eugen Herrigel. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.