Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ




     Η ελληνική επανάσταση κατά του οθωμανικού ζυγού με την πρώτη απελευθέρωση ελληνικού εδάφους που παραμένει ελεύθερο ως σήμερα, έγινε στο Σούλι τον 18ο αιώνα, όταν ο προεστώς του Αλποχωρίου της Ηπείρου Καλέντζης με βοηθό του τον Μπότσαρη οργάνωσαν την εξέγερση των χωριών της Λάμαρης απελευθερώνοντάς τα από την κυριαρχία των οθωμανών και καθιστώντας τα ελληνικώς, πλέον, αυτοδιοίκητα!  

     Αυτή η, σκοπίμως κρυμμένη, κορυφαία. εθνική αλήθεια επιβεβαιώνεται  από πολλά διασταυρούμενα γραπτά τεκμήρια τα οποία υπογράφουν διαφορετικοί αξιόπιστοι ιστορικοί συντάκτες σε διάφορες εποχές, όπως:

     Σπ. Π. Αραβαντινός : «ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΤΕΠΕΛΕΝΛΗ» , Αθήναι 1895 , σελ. 73.

     Ι. Λαμπρίδης : «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ» Ι , σελ. 37.

     Γ. Δ. Κορομηλάς : «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΣΟΣ» , Αθήνα 1930 , τόμος 13ος , σελ. 544 – 545.

     «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΔΡΙΑ» , τόμος 30ος , λήμμα «Καλέντζης».

     «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΟΒΑΝΗ», Αθήναι 1993 , λήμμα «Καλέντζης».

     Χάρης Πάτσης: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» , Αθήναι 1972, τόμος 14ος , σελ. 652.

     ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ: «ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» , Αθήναι 1964 , τόμος Η’ , σελ. 36.

     Β. Δ. Ψιμούλη:  «ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ», Aθήναι 2006, σ.243-244, 

ενώ, η πλήρης έκθεση των υπαρχουσών, σχετικών, αναφορών παρουσιάζεται εδώ.

     Παρά ταύτα ο εσμός των ανελληνίστων γραικύλων, αυτών των τεκμηρίων φαλμεραϊερικής δικαιώσεως, συνεχίζει να "εορτάζει" παραποιημένη την ελληνικήν επανάσταση "μεταχρονολογώντας" την υπούλως κατά έναν, σχεδόν, ...αιώνα, υποκύπτοντας στα συμφέροντα της κοτζαμπάσικης εκκλησίας η οποία, με την παραχάραξη της πραγματικής ιστορίας επεχείρησε να συγκαλύψει την μακραίωνα αγαστή συνεργασία της με τους οθωμανούς, τις προδοτικές της ενέργειες προς διατήρηση της κατοχής της Ελλάδος από τους Οθωμανούς εντολοδότες της που έφταναν μέχρι αφορισμούς των εξεγερμένων Ελλήνων και την δολοφονία του Ρήγα Φεραίου κλπ κλπ! Έτσι με σαθρά αφηγήματα περί "Αγίας Λαύρας" και σκηνογραφημένους ρασοφόρους ψευτο-πρωταγωνιστές, κατά παραδοχή τους απόντες, το φερέφωνο του διεφθαρμένου Φαναρίου Κ. Παπαρρηγόπουλος "σέρβιρε" στον όχλο των ανελληνίστων την φαλκιδευμένη "επανάσταση" της, δήθεν, "25ης Μαρτίου 1821" με ένα σενάριο στο οποίο κυριαρχεί το δωσίλογο παπαδαριό που, έτσι, διεξεδίκησε συγχωροχάρτι!

     Το παραμύθι της "25ης Μαρτίου 1821" αφορά στους ανελλήνιστους, ανιστόρητους και αστοιχείωτους γραικύλους και όχι στους Έλληνες οι οποίοι κατέχουμε και την Ιστορία μας, ενώ, τιμούμε και τους πραγματικούς ήρωες-απελευθερωτές μας! Και έχοντας κατά νου την φράση «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές», εμείς οι Έλληνες, τιμούμε την πραγματική επανάσταση που έγινε στο Σούλι τον 18ο αιώνα και όχι το μύθευμα της "25ης Μαρτίου 1821" το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την ιστορικήν αλήθεια του Ελληνικού έθνους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.