Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΩΣΕΙ, ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΗΓΙΚΟΙ ΘΩΚΟΙ!

ΩΣΕΙ, ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΗΓΙΚΟΙ ΘΩΚΟΙ!


    Ανεκτίμητη η προσφορά όλων των Μελών των "Ελλήνων Κενταύρων" στην προαγωγή της Έφιππης Τοξοβολίας και των συνιστωσών της, της Ιππικής και της Τοξοβολίας. Όλοι οι Συνασκούμενοί μας, όπου και εάν αυτοί ασκούνται ως "Έλληνες Κένταυροι", καθημερινώς συνεισφέρουν στην διάνοιξη νέων "οριζόντων" που δεν λαμπρύνουν, μόνον, την Έφιππη Τοξοβολία αλλά βελτιώνουν και τον ίδιο τον Άνθρωπο. 

     Και σε αυτό συνεισέφεραν σήμερα, σ΄ αυτή την έκτακτη μεσοβδομαδιάτικη Προπόνησή τους και οι τρεις Συνασκούμενές μας, Νικολέτα, Αγγελική και Καλλιόπη οι οποίες δεν ασκήθηκαν, απλώς, βελτιώνοντας εαυτούς αλλά συνέβαλαν σημαντικά και στην πειραματική έρευνα της Στάσεως του Τόξου στην οποία επιδίδεται, πλέον, σε ομαδικό επίπεδο η Σχολή της Ομάδος μας. 

     Την Νικολέτα, την Αγγελική  και την Καλλιόπη, λοιπόν, θα μπορούσαμε να τις εκλάβουμε με την αλληγορία εκείνων των τριών χορηγικών θώκων που στέκουν στιβαροί κι αμετακίνητοι στη νυχτερινή Αθήνα, ξεριζωμένοι από το παρακείμενο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, με όσα δωρήματα προς τον Πολιτισμό υπαινίσσεται η πεφωτισμένη παρουσία τους. Διότι, όντως, η σημερινή ευγενική "χορηγία" προς την έρευνα της Σχολής μας, της Νικολέτας, της Αγγελικής και της Καλλιόπης ήταν σημαντικότατη! 

     Με τον Εκπαιδευτή να είναι "φευγάτος" στις πτυχές της έρευνας ώστε να μην ξεχάσει τίποτε, ξεχνώντας τελικώς τα κλειδιά του χώρου (...) με επακολουθήσαντα φαιδρά στιγμιότυπα, αυτή η Προπόνηση χωρίσθηκε στα "δύο" με τον ίδιο να έχει αναλάβει το σκέλος της Στάσεως του Τόξου και με την εξαιρετική και μεθοδικότατη Νικολέτα να έχει αναλάβει την διδασκαλία προς τις δύο αρχάριες Συνασκούμενές της Αγγελική και Καλλιόπη.

     Νια Προπόνηση με ιδιαίτερη δισυπόστατη δομή η οποία ξεκίνησε με την κατάδειξη της σημασίας την αποενοχοποιήσεως των περιβαλλοντικών ερεθισμάτων δια της χρήσεως καλύμματος οφθαλμών.

     Και ήταν σημαντική η αυθόρμητη παρατήρηση της Νικολέτας ότι με κλειστά μάτια λειτούργησε πολύ πιο αποτελεσματικά διαισθανόμενη την κυριαρχία του ενστίκτου σε μια τέτοια κατάσταση "παραμερισμού" της φυσικής οράσεως! 


     Η διδασκαλία της Στάσεως του Τόξου έγινε διεξοδικότατα και με κάθε λεπτομέρεια καταδείξεως των φάσεών της αλλά ταχύτατα λόγω της υψηλότατης αντιλήψεως των παρισταμένων Συνασκουμένων οι οποίες "απερρόφησαν" σαν σφουγγάρι τις οδηγίες, εφαρμόζοντάς τις, εν συνεχεία, με ..."αντιγραφή και επικόλληση"!

     Πράγματι, είναι απόλαυση να συνεργάζεται ο Εκπαιδευτής με εκπαιδευομένους τέτοιων ικανοτήτων, ειδικώς σε τόσο σύνθετες "πτυχές" μιας πολεμικής τέχνης οι οποίες απαιτούν, ταυτοχρόνως, πνευματικές ικανότητες αλλά και σωματικές δεξιότητες...

     Και τα τρία κορίτσια μας, αντάξια του γενικού υψηλού επιπέδου όλων των "Ελλήνων Κενταύρων" κατάφεραν σε συντομότατο χρόνο να συνεισφέρουν στην εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων από αυτό τον ομαδικό πειραματισμό της Στάσεως του Τόξου, επιτρέποντας, πλέον, στην Νικολέτα να συνεχίσει το δικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την προαγωγή στην τοξοβολία των δύο Συνασκουμένων της. 

     Ξεκινήσαμε με μία ειδική άσκηση Τοξοβολίας και ακολούθησε, από την Νικολέτα, η διδασκαλία της κυρίως Τοξοβολίας... Λογική ...πρωθύστερη, ίσως αρνητικώς ...ετεροχρονισμένη; Εδώ, ακριβώς, φάνηκε η αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του τοξευτικού αντικειμένου κατά "ξεχωριστά καρέ" της, λογικώς εξελισσόμενης αλληλουχίας φάσεων της Τοξοβολίας όταν αυτή η αποτμηματική διδασκαλία αντιμετωπίζεται σωστά.   

      Όταν ο διδάσκων (διδάσκουσα Νικολέτα) κατέχει το αντικείμενο, διαθέτει εκπαιδευτικό "όραμα" και διδασκαλική μεθοδικότητα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατόν! 

     Κι αυτό χαρήκαμε και σε αυτή την Προπόνηση, ένα θετικότατο αποτέλεσμα ομαδικής βελτιώσεως, με τον χρόνο να κυλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε και να σουρουπώνει χωρίς να το ...νιώθουμε!

     Με την Νικολέτα, την Αγγελική και την Καλλιόπη να "ανεβαίνουν" ...σκαλοπάτια Τοξοβολίας χωρίς, καν, να το συνειδητοποιούν.

     Υπέροχο "φινάλε" της ημερίδος, όταν η Νικολέτα μάζεψε όλα τα βέλη και ξεκίνησε τις δικές της ατομικές της τοξεύσεις από μέση απόσταση καρφώνοντας όλα τα βέλη στον στόχο!

     Παρά την αρχαριότητά της, η Νικολέτα (λιγότερο από τρεις μήνες στην Ομάδα μας) έχει αναδειχθεί σε μία αξιοπρόσεκτη Τοξότρια κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι η ελληνο-περουβιανή της καταγωγή μεταφέρει δυνατά "γονίδια" τόσο των Απολλωνίων προγόνων της όσο και των προγόνων της Ίνκας!

     Πιο ωραίο φθινοπωρινό απόγευμα σε μια φιλόξενη και γαλήνια αυλή μιας "πυρπολημένης" (από την ανοησία των κατοίκων της) Αθήνας δεν θα μπορούσε να υπάρξει!    


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.