Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ-ΓΑΤΑΚΙ ΣΙΑΜΕΖΙΚΟ

Ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ-ΓΑΤΑΚΙ ΣΙΑΜΕΖΙΚΟ


      Η συνειδητή μας απόφαση, από την αρχή της λειτουργίας της Σχολής μας, να μην έχουμε δικούς μας Ίππους αλλά να μπορούμε να εντάσσουμε αμέσως οιονδήποτε Ίππο στην εφιπποτοξοτική εργασία, για άλλη μια φορά επαληθεύθηκε ως ορθή!

     Σήμερα και μετά από πολλές συνεννοήσεις γνωρίσαμε τον Ίππο ο οποίος, πλέον, θα μας διδάσκει στα μαθήματά μας. Ένα πλάσμα μεγαλόσωμο το οποίο, όμως, συμπεριφέρεται ευγενικά έως και τρυφερά με τους μαθητές του και συνεργάζεται άψογα με όποιον βρεθεί δίπλα του.

     Ο Πάνθηρας, όπως τον "βάφτισε" η Νικολέτα, μετά τους απαραίτητους Κύκλους Προσεγγίσεων, "ρύθμισε" εαυτόν στην ιδανικότερη συχνότητα ώστε, σήμερα, να συνεργασθεί υποδειγματικώς τόσο με τον Εκπαιδευτή όσο και με τις τρεις εκπαιδευόμενες απολαμβάνοντας, τελικώς, μαζύ με την ευγνωμοσύνη τους και πολλές-πολλές τρυφερότητες!

     Ήδη, μέσα από τη φάτνη του, ο Πάνθηρας δέχθηκε με χαρά την ιπποκομική φροντίδα των μαθητριών του οσμιζόμενος τις καραμέλες στις τσέπες του Εκπαιδευτή. Διότι, μπορεί να διαθέτει συναίσθημα αυτό το τετράποδο αλλά διαθέτει και διάθεση ...γκουρμέ κι αυτές οι καραμέλες με κριθάρι είναι νοστιμότατες.

     Η συμπεριφορά του άριστη και στον στίβο όταν, για πρώτη φορά στη ζωή του, ξεκίνησε να εργάζεται χωρίς τη βασανιστική στομίδα, απολαμβάνοντας ένα ευχάριστα αιφνιδιαστικό "ευγενικό" ανθρώπινο "χέρι". 

     Μεγάλη του αδυναμία το "κύλισμα" στο έδαφος, κάτι που αρέσει σε όλα τα ιπποειδή αλλά ο Πάνθηρας έδειξε πως το απολαμβάνει ιδιαιτέρως, αιφνιδιάζοντας την Νικολέτα που τον ρυταγωγούσε. Σύντομα, όμως, θα μάθει ότι το "κύλισμα" είναι δικαίωμά του, μόνον εκτός εργασίας! 

     Ο Πάνθηρας είναι από τους ελάχιστους (από τους πάμπολλους) Ίππους που έχουμε μυήσει στην Έφιππη Τοξοβολία δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για την ύπαρξη του Τόξου και για την τόξευση βέλους, εξ αρχής.

     Υπεβλήθη σε όλες τις προβλεπόμενες δοκιμασίες και συνεχώς επεδείκνυε ιδανική καταλληλότητα.

     Και όσο κι αν θέλουμε να προσδώσουμε εις ...εαυτούς κοτίνους "μαέστρου" στην σχετική μύηση, στην περίπτωση του Πάνθηρος ήταν εμφανές ότι αυτός ο Ίππος χαρακτηρίζεται από "μοναδική χαλαρότητα" που τον κάνει, γενικώς, ιδανικό στις έφιππες πολεμικές τέχνες.

     Η σημερινή ημερίδα ήταν διαιρεμένη στα τρία, αναλόγως των εκπαιδευτικών απαιτήσεων μιας εκάστης των εκπαιδευομένων.

     Η Νικολέτα, αν και με άριστο "κάθισμα", θα έπρεπε να βελτιώσει την σχέση της με την κίνηση του Ίππου και τα κατάφερε σχεδόν αμέσως με τον Πάνθηρα δίνοντας την "εικόνα" έφιππης ...χορεύτριας oriental! Σήμερα η "λεκάνη" της λειτουργούσε υποδειγματικώς και την σχολιάσαμε ενώ εκείνη βάδιζε στον στίβο.

     Η Φοίβη, παλαιό Μέλος μας που επέστρεψε μετά από πολυετείς σπουδές στο εξωτερικό, θα έπρεπε να ξανασυνδεθεί με τον Ίππο και να ξεπεράσει όλες εκείνες τις μικρές φοβικές αναστολές οι οποίες, άλλωστε, χαρακτηρίζουν τον φυσιολογικό Άνθρωπο γνωστού ότι η ύπαρξη λελογισμένου φόβου αποτελεί θετικό πρόσημο ψυχικής φυσιολογίας.

     Η Αγγελική θα έπρεπε να κάνει την πρώτη "επαφή" της με τον Ίππο και παρά την δυσαναλογία του λεπτοκαμωμένου σώματός της με τον πανύψηλο Ίππο, τα κατάφερε με την πολύτιμη πάντοτε "συνδρομή" της Νικολέτας!

     Υποδειγματικές και οι αφιππεύσεις τους!

      Και στην απορία τους "από ποια πλευρά αφιππεύουμε" η απάντηση ήταν "Και από τις δύο" διότι οι, κατά περίπτωση, ανάγκες ποτέ δεν είναι γνωστές.

     Με γνώμονα την αποφυγή κοπώσεων και την ένταξη τριών διαφορετικών εκπαιδευτικών αναγκών στο πλαίσιο ενός μαθήματος, ο Πάνθηρας, οι τρεις εκπαιδευόμενες και ο Εκπαιδευτής λειτούργησαν σαν μια μικρή χαρούμενη "ορχήστρα" χωρίς παραφωνίες και με διάχυτην αρμονία μέχρι το τέλος.

     Εφεξής, ο καλότατος Πάνθηρας ο οποίος, παρά το τρομαριακό του όνομα, μάλλον σιαμέζικο γατάκι είναι, θα μας συντροφεύει στα μαθήματά μας στο στίβο του Ιππευτηρίου.

     Και θα αποτελεί μιαν ιδανικήν ευκαιρία για όλους να εμπιστεύονται ένα μεγαλόσωμο όσο και τόσο ήρεμο και ευγενικό πλάσμα, ξεπερνώντας κάθε επιφύλαξη για τους μεγάλους Ίππους.

     Οι γονιμότερες στιγμές στην εκπαίδευση των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι επί θύραις, ή μάλλον, επί της ράχεως του καλότατου Πάνθηρα!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.