Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΣΕΛΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΣΕΛΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



     Χωρίς καμία "έπαρση" ...προφητανάκτων, αλλά με την σεμνότητα της εμπιστοσύνης προς τις ικανότητές μας να εκτιμούμε προσεκτικά και τεκμηριωμένα την "περιρρέουσα" κατάσταση, κατά το παρελθόν, είχαμε την πρόνοια να απορρίψουμε δύο φορές, ισάριθμες προτάσεις εντάξεώς στο εγχώριο α(θ)λητικό "κατεστημένο" που μας έγιναν κατόπιν επίσημης προσκλήσεως στα γραφεία της "Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού", αποφασίζοντας, τελικώς, να ενταχθούμε απευθείας στην δύναμη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και στην οποία παραμένουμε.

     Όταν οι παράγοντες της "Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού" μας κάλεσαν στα γραφεία τους, ευγενικά μας είπαν ότι θα ήθελαν να ενταχθούμε στο δυναμικό τους κι εμείς, ομοίως ευγενικά, έχοντας ήδη (με δικές μας "δυνάμεις" και δικά μας έξοδα) δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες, τους ρωτήσαμε σε τι θα μπορούσαν εκείνοι να μας φανούν χρήσιμοι. Τους ρωτήσαμε εάν διαθέτουν τεχνογνωσία Έφιππης Τοξοβολίας και εάν κάποια από τις δύο εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες τους (Ιππασίας και Τοξοβολίας) είχε σχετικήν εμπειρία ώστε να μας υποστηρίξει, ή, εάν τέλος πάντων ήσαν πρόθυμοι να μας υποστηρίξουν ώστε τα Μέλη μας να μετέχουν διεθνών αγώνων χωρίς να είναι υποχρεωμένα να επιβαρύνονται με τα σχετικά έξοδα. Και οι παράγοντες μας απήντησαν ...αρνητικά, παραδεχόμενοι ότι ούτε τεχνογνωσία Έφιππης Τοξοβολίας διέθεταν οι Ομοσπονδίες τους, ούτε σχετικές υποδομές διέθεταν, ούτε και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν έστω τα έξοδα συμμετοχής των Μελών μας σε διεθνείς αγώνες! Οπότε κι εμείς τους ...ευχαριστήσαμε και απήλθαμε ώστε να συνεχίσουμε το δημιουργικότατο και παραγωγικότατο έργο μας, μόνοι, όπως έχουμε μάθει!

     Και ενώ προοδεύουμε ως Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας απολαμβάνοντας διεθνούς εκτιμήσεως και προβολής, διαβάζοντας την τραγική υπέλιξη των α(θ)λητικών μας "πραγμάτων", αισθανόμαστε για άλλη μια φορά δικαιωμένοι για τις αποφάσεις μας και υπερήφανοι για την μοναχική επιτέλεση ενός καθήκοντος που συνοψίζεται ως συνεισφορά προς τον Ανθρώπινο Πολιτισμό. 

     Ευχαριστούμε που δεν ...πήραμε! Και "δεν θα πάρουμε", από τα "σάπια" που σερβίρει ένα, επίσης, σάπιο κράτος το οποίο ακόμη και στον τομέα του Πολιτισμού βρωμά και ζέχνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.