Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ
4η Ιουνίου 2016


     Ένα από τα ωραιότερα μαθήματα Σπαθασκίας τα οποία μπορεί να διεξαχθούν ήταν και το τελευταίο, του Σαββάτου 4ης Ιουνίου 2016, το οποίο ευγενώς προσέφερε ο Πρωτεσίλαος (Σπυρίδων Νικόλης) στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", σε ένα φυσικό σημείο που, πραγματικά, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "ιδανικό" και ως μάθημα μιας Πολεμικής Τέχνης και ως εντεταγμένο στο πνεύμα διδασκαλίας μιας Ομάδος η οποία είναι επικεντρωμένη στη μαχητική αποτελεσματικότητα και όχι, απλώς, σε ατελέσφορες θεωρητικολογίες!


     Με τον Πόλεμο και τις Τέχνες του προορισμένες σε εφαρμογή επί φυσικού τοπίου με ό,τι αυτό διαλαμβάνει, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προσεγγίζει και τη Σπαθασκία ως πρακτικήν εφαρμογή και όχι, απλώς, ως μία θεωρητικολογούσα "ακαδημεικήν έρευνα".
  


      Και με την μοναδικότητα της Σχολής μας να διδάσκει, κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, το μάθημα της Έφιππης Σπαθασκίας, δε θα ήταν δυνατόν παρά να διδάσκεται η σπουδαία αυτή Πολεμική Τέχνη στο φυσικό της χώρο, το ύπαιθρο και όχι σε πληκτικές αίθουσες όπου κάποιοι αγχωμένοι ομιλητές διαβάζουν χειρόγραφα σε αργόσχολο κοινό υπό την προβολή άτονων διαφανειών!


     Ισορροπώντας πάνω στο φυσικό έδαφος και όχι στο ...παρκέ μιας κλειστής κι ανοξυγόνωτης αίθουσας και αυτή τη φορά, ο Πρωτεσίλαος βοήθησε τους Συνασκουμένους να ασκηθούν υπό πραγματικές φυσικές συνθήκες στη χρήση ενός όπλου με ιδιαίτερη νοο-ασκητική και σωμασκητική σημασία! 


     Παρά τη μεγάλη προσέλευση μαθητών και τον εξαναγκασμό ολόκληρης της τάξεως των Συνασκουμένων να αντιμετωπίσουν φυσικές αντιξοότητες (πέτρες, κορμούς και κλαδιά δέντρων κλπ), αυτό το μάθημα ανέδειξε μιαν αξιοπρόσεκτην ομαδικήν αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό και αρμονία!


     Οι ρεαλιστικές φυσικές συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθη αυτό το μάθημα έδειξαν ότι συμβάλλουν κατά πολύ στην ανάπτυξη μαχητικού πνεύματος σε όσους έλαβαν μέρος, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.


     Και, βεβαίως, υπό τις περιβάλλουσες ιδανικές συνθήκες και παραμέτρους, ο Πρωτεσίλαος κατάφερε να εμπνεύσει αμέσως τους Συνασκουμένους ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα! 


     Αξιοπρόσεκτος Συνασκούμενος, ο επτάχρονος Μιχαήλ ο οποίος όχι μόνον κατάφερε να αποδώσει ως έμπειρος ενήλικας Σπαθιστής σε όλες τις ασκήσεις του δύσκολου αυτού μαθήματος αλλά και με αμείωτην αυτοσυγκέντρωση, αμέσως μετά από αυτό το μάθημα Σπαθασκίας, με την ίδιαν αυτοσυγκέντρωση και προσληψιμότητα πληροφοριών, κατάφερε να παρακολουθήσει και ένα ...τρίωρο Σεμινάριο Παραδοσιακής Τοξοβολίας! Θαυμάζουμε τις ικανότητες των παιδιών μας και λυπούμεθα που τα έχουμε παραδώσει σε μία αθλία απαιδευσία μιας "Παιδείας" η οποία τα θέλει "παπαγαλάκια" ανοήτων "κονσερβών" άνευ πρακτικής αξίας στο μελλοντικό βίο τους! Και, εμείς, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" νοιώθουμε ότι η ύπαρξη της Ομάδος μας δικαιώνεται ακόμη και εάν μόνον ο επτάχρονος Μιχαήλ μπορεί να ωφεληθεί από ένα μάθημα της Σχολής μας!


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" παραμένει ευγνώμων στον Πρωτεσίλαο και για το τελευταίο μάθημα Σπαθασκίας και για τα όσα σημαντικά μας προσφέρει με την ευγένεια της ψυχής του! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.