Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
4η Ιουνίου 2016


     Με αυξημένη προσέλευση ενδιαφερομένων και παρά τις υψηλές εποχιακές θερμοκρασίες, διεξήχθη το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Τοξοβολίας, διαρκείας τριών ωρών (!), με διοργανωτή και παρουσιαστή τον Αντιπρόεδρο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" Νικόλαο Καραϊσκο (Ακάδημο) στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", το Σάββατο 4η Ιουνίου 2016.


     To Σεμινάριο αυτό ήταν το δεύτερο του είδους του που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με το πρώτο εκείνο που διοργανώθηκε από τον Kassai Lajos όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε στη χώρα μας για την κήρυξη των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Τοξοβολίας του 2006 στο Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και στο πλαίσιο της εμφανίσεώς του προσέφερε στο ελληνικό κοινό την δυνατότητα να γνωρίσει την μέχρι τότε άγνωστη Παραδοσιακή Τοξοβολία!


     Ο πάντοτε μεθοδικός Ακάδημος, φροντίζοντας με προσοχή κάθε λεπτομέρεια (δε παρέλειψε να μας προσφέρει και εμφιαλωμένο νερό, μεταφέροντάς το ο ίδιος) κατάφερε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας σε ένα αντικείμενο που αποτελεί το "εσωτερικό μονοπάτι" της Ομάδος μας αλλά και ένα από τα "εσωτερικά μονοπάτια" ολόκληρης της Ανθρωπότητος.


     Παρά το ότι το Σεμινάριο διεξήχθη στο ύπαιθρο, ο Ακάδημος φρόντισε σοφά για τη προστασία των συμμετεχόντων από την ηλιακήν ακτινοβολία, χωρίς αυτό να παρεμποδίζει την ανάπτυξη του σεμιναριακού περιεχομένου. Έτσι και η ύλη παραδόθηκε απρόσκοπτα και κανείς δεν εξετέθη σε έναν κίνδυνο τόσο επικίνδυνο για την εποχή στο αττικό περιβάλλον.


     Η φροντίδα για την πρόσληψη των γνώσεων από πλευράς του Ακάδημου, με βοηθό του τον Αρχηγό της Ομάδος μας, ήταν εξατομικευμένη και καλοσχεδιασμένη όπως όλες οι σχεδιάσεις του Ακάδημου.


     Ο Ακάδημος, σ' αυτό το Σεμινάριο, έδειξε ότι έστησε έναν αθέατο "ιστό αράχνης" για όλους μας, ώστε να μας επιτρέψει να "συλλάβουμε" μέσα σε αυτόν τις αδυναμίες μας σχετικά με την Παραδοσιακή Τοξοβολία. 


     Και προσέξαμε ότι με αυτή τη "πονηριά" του, ο Ακάδημος, στο τέλος του εκπαιδευτικού τριώρου μας ανέδειξε όλους λίγο πιο "μπροστά" απ΄ ό,τι ήμασταν στην αρχή του Σεμιναρίου.



     Aπό τον7χρονο Μιχαήλ ως τον 64χρονο Αριστοτέλη, όλοι οι μετασχόντες χαρήκαμε εξίσου το περιεχόμενο αυτού του Σεμιναρίου και αξιοποιήσαμε τις πληροφορίες του για να βελτιώσουμε τις τοξεύσεις μας. Και θαυμάσαμε ειδικώς τον 7χρονο Μιχαήλ ο οποίος, παρά το ότι είχε προηγουμένως παρακολουθήσει τις ασκήσεις ενός μαθήματος Σπαθασκίας, παρέμεινε αυτοσυγκεντρωμένος επί τρεις, επιπλέον, ώρες συμμετέχοντας με ωριμότητα ενήλικος στο Σεμινάριο αυτό!


     Στο Σεμινάριο αυτό παρέμειναν ενεργοί ακόμη και οι μαθητές οι οποίοι από το πρωί βρέθηκαν στο Ιππευτήριο ασκούμενοι στην Έφιππη Τοξοβολία με όση κόπωση αυτή η άσκηση επιφέρει. Απλώς, στα δεκάλεπτα διαλείμματα κάποιοι επωφελήθηκαν για λίγη χαλάρωση.


     Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου ο Ακάδημος υπήρξε σαφέστατος και επεξηγηματικός με ευγένεια και υπομονή πραγματικού Δασκάλου, όπως ακριβώς και κάθε φορά που συμμετέχει στη δράση των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Και, βεβαίως, δε ξεχνάμε ότι ο Ακάδημος είχε τις καλύτερες επιδόσεις όλων των Μελών της Ελληνικής Αποστολής των "Ελλήνων Κενταύρων" στους διεθνείς Αγώνες του "W.T.A.F. 2010" της Ν. Κορέας, από τους οποίους επέστρεψε φέρνοντας μαζύ του το Α' Παγκόσμιο Βραβείο Τοξευτικής Επιδείξεως με το οποίο τιμήθηκε η Ομάδα μας!


     Η λήξη του Σεμιναρίου βρήκε όλους τους συμμετασχόντες να αποχωρούν ευχαριστημένοι από τα όσα απεκόμισαν και ευγνώμονες προς τον Ακάδημο!


      Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχαριστούν για μία ακόμη φορά τον Ακάδημο, ένα από τα παλαιότερα (2009) Μέλη μας με καθοριστική προσφορά στη καθοδήγηση αλλά και στη δράση της Ομάδος μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.