Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Η ραγδαία αριθμητική ανάπτυξη με την παράλληλη μείωση της μέσης ηλικίας των μαθητών του όχι μόνον δε μείωσε τη ποιότητα της εκπαιδεύσεως του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" αλλά δείχνει ότι, σαφώς, την επαυξάνει!


     Με τον προσωπικό μόχθο του επικεφαλής του Παραρτήματος Αθανασίου Ψωρομύτη, η Παραδοσιακή Τοξοβολία δείχνει να παίρνει την ανιούσα στη Καλαμάτα ωφελώντας ακόμη και νήπια τα οποία αποκτούν την πρώτη αίσθηση τοξευτικής αυτοσυγκεντρώσεως που θα τους διαμορφώσει έναν ακόμη καλύτερο μελλοντικό χαρακτήρα!


     Νήπια, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, στη κατάφυτη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" χάρηκαν κι αυτή τη βδομάδα το αγαθό της Παραδοσιακής Τοξοβολίας αρκετά περισσότεροι απ΄ ό,τι τις προηγούμενες φορές στη Γραμμή Βολής.


     Βεβαίως και οι τυφλοί μαθητές μας εν μέσω βλεπόντων δεν υστέρησαν καθόλου στην εκτέλεση των ιδίων ασκήσεων με τη συνεχή φροντίδα του Αθανασίου Ψωρομύτη.


     Έτσι, στη Γραμμή Βολής, με μαντήλια στα μάτια οι βλέποντες και οι τυφλοί μαθητές μας, ένοιωσαν από κοινού τη γοητεία της τοξεύσεως. 


     Παρατηρώντας το υλικό της τελευταίας αυτής Προπονήσεως, πέραν της αποκτήσεως "τεχνικής" των μαθητών του Παραρτήματος επισημαίνουμε και την βαθύτατη χαλαρωτικήν επενέργεια του Τόξου σε πολλούς από αυτούς!


     Φαίνεται ότι ο επικεφαλής καταφέρνει να εμπνέει την απαραίτητην αυτοσυγκέντρωση σε όλους αν και το μεσογειακό ταμπεραμέντο είναι εμφανές με έναν κάποιο παραμερισμό του Σχολείου Σιωπής που εάν εφαρμοσθεί πιστότερα τα οφέλη για όλους θα είναι πολύ μεγαλύτερα.


     Προς το παρόν μας αρκεί ότι όλοι οι μαθητές του Παραρτήματος της Καλαμάτας απολαμβάνουν τις τοξεύσεις τους όπως δείχνουν σε όλες τις φωτογραφίες 


     Και η αρμονία στη τεχνική ακόμη και των απολύτως αρχαρίων είναι εμφανής ώστε να κάνουμε ότι δεν ακούμε τις χαρούμενες ομιλίες τους την ώρα που οι τοξεύοντες προσπαθούν να αυτοσυγκεντρωθούν.


     Η αλήθεια είναι ότι μπροστά στο ωραίο αποτέλεσμα του υλικού αυτής της Προπονήσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ίσως χρειασθεί να αναθεωρήσουμε και την αυστηρή προσήλωσή μας στο ...Σχολείο Σιωπής. Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιες ...παρασπονδίες στη μοναστική προσέγγιση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας όπως εξακολουθούμε από την ίδρυση της Ομάδος μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.