Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

"ΟΡΓΑΣΜΟΣ" ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ


     Δύο νέοι μαθητές και κάποιοι παλιότεροι καθώς και η "Άρια" ζωντάνεψαν και σήμερα το Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" με μαθήματα που άφησαν ωραίες εντυπώσεις και, σταθερά, χωρίς κανένα απρόοπτο.


     Η Αμαλία, έμπειρη αθλήτρια της υπερπηδήσεως εμποδίων μας έδωσε τη χαρά της επισκέψεως από την Κρήτη για να συνασκηθεί μαζύ μας και να βιώσει την ευεργεσία της Φυσικής Ιππικής και ο Μάριος, που κατάφερε σήμερα, στο πρώτο του μάθημα,να περάσει "x"  σε Μένδειο "κάθισμα" ήσαν τα δύο παιδιά που "διεύρυναν" την Οικογένεια των "Ελλήνων Κενταύρων"


     Βεβαίως, δεν απουσίασε και ο νεαρός μας Δημήτρης ο οποίος προχώρησε στο τέταρτο μάθημά του ακόμη περισσότερο στην ακριβέστερη διεύθυνση του Ίππου του.


     Όπως κάθε φορά τα μαθήματα αρχίζουν με Ιπποκομία και ο Αρπάλυκος δε παρέλειψε να επεξηγήσει στον Μάριο τις βασικές πτυχές αυτής της υψηλής τέχνης.


     Μεθοδικός όπως πάντοτε, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" ξαναφρεσκάρησε στη μνήμη της "Άριας" τα καθήκοντά της ως "Δασκάλας" Έφιππης Τοξοβολίας.


     Ασχέτως εάν το μάθημα προβλέπει ή όχι άσκηση στην Έφιππη Τοξοβολία, ο Ίππος μιας τέτοιας Σχολής θα πρέπει συνεχώς να διατηρείται "εστιασμένος" στο Τόξο και στα βέλη κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αρπάλυκος.


     Πρώτος ξεκίνησε το ατομικό του μάθημα ο Παντελής και όλα τα μαθήματα στη Σχολή μας είναι ατομικά!


     Στο όριο των εξετάσεων ο Παντελής, σήμερα ασκήθηκε στην ανάσυρση βελών από το έδαφος.


     Ο Παντελής αφού εξετέλεσε αρκετά καλά το περιεχόμενο του μαθήματός του, έκλεισε με καλπασμούς άνευ ηνιών προετοιμαζόμενος για Έφιππη Τοξοβολία με τον νέο Ίππο της Σχολής μας.


     Για τον νεαρό μας μαθητή Δημήτρη δεν έχουμε να πούμε τίποτε παραπάνω από το ότι κάθε φορά μας αφήνει ολοένα και καλύτερην εικόνα με την αυτοσυγκέντρωσή του και την τέλεια εκτέλεση των ασκήσεων που του υποδεικνύει ο Εκπαιδευτής του.


     Σήμερα ο Δημήτρης διηύθυνε τον Ίππο του επί διαδρομής ακριβείας ανάμεσα από κορίνες και τα κατάφερε πολύ καλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του μαθήματος, παρά τη κούρασή του ζήτησε από τον Εκπαιδευτή του να του επιτραπεί να προσπαθήσει να εφιππεύσει δι εφάλσεως και η πρώτη, αυτή, προσπάθειά του τον έφερε πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα.


     Ακολούθησε ο "Κύκλος Προσεγγίσεως" για την Αμαλία και τον Μάριο και, ακολούθως ο Αρπάλυκος τους δίδαξε τη ρυταγώγηση.


     Άψογος ο Μάριος ρυταγωγώντας ακόμη και υπεράνω χαμηλών εμποδίων.


     Άψογη και η Αμαλία με ακριβή δυναμισμό αλλά και μία εξαίρετη ψυχολογία και χαμόγελο σε όλη τη διάρκεια των ασκήσεων.


     Η εφιππεύσεις δι εφάλσεως της Αμαλίας πολύ "συνειδητές" και λίγο απέχει από ένα καλό αποτέλεσμα.


     Κανένα πρόβλημα στην υπέρβαση κάθε δυσκολίας για την Αμαλία, με θετική διάθεση αλλά και ιδανική ευκαμψία σώματος.


     Άμεση ανταποκρισιμότητα στις εντολές του Εκπαιδευτή, αρμονική εκτέλεση, βαθύ, ασφαλές, "κάθισμα", ήταν η "εικόνα" της νέας μας μαθήτριας σε αυτό το μάθημα.


     Ο Μάριος, η μεγάλη έκπληξη της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος, επέμεινε στην εφίππευση δι εφάλσεως και τάχιστα την κατάφερε άριστα και, αυτή η ευκαμψία μαζύ με την εξαίρετη διάθεσή του, έβαλαν σε πειρασμό τον Αρπάλυκο ώστε να του βάλει τα ..."δύσκολα" τα οποία, όμως και πέτυχε αψεγάδιαστα!



     Ο Αρπάλυκος φρόντισε να θεμελιώσει έγκαιρα τη σχέση του Μάριου με τον Ίππο του και οι ασκήσεις Γυμνιππευτικής άρχισαν η μία μετά την άλλη.


     Από την αρχή του μαθήματός του ο Μάριος απενοχοποίησε τον κίνδυνο και προσηλώθηκε στη σωστή εκτέλεση των παραγγελμάτων του Εκπαιδευτού κι αυτός με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του.


     Ο Αρπάλυκος επεδίωξε να δείξει στον Μάριο διάφορες στάσεις ισορροπιστικής κιναισθησίας πριν τον εισαγάγει στα δυσκολότερα...


     Έτσι, ο Μάριος σήμερα, με το πρώτο του μάθημα, κατάφερα να φθάσει σε ένα επίπεδο το οποίο προϋποθέτει πολύ περισσότερα μαθήματα μέσα σε ένα Ιππευτήριο που έσφυζε από ζωή και δράση!


     Και με τον Μάριο να διέρχεται στο πρώτο του μάθημα χαμηλά εμπόδια σε Μένδεια στάση, ακόμη μία εκπαιδευτική ημερίδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ολοκληρώθηκε με πολύ κέφι, πολύ δουλειά και, κυρίως, πολλά οφέλη για τους μαθητές μας και την Ελληνική Ιππική! Ποιος λέει ότι ένα Ιππευτηριο δε μπορεί να ...οργάσει κατά τον πλέον όμορφο τρόπο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.