Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

     ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ...2015!



     28η Οκτωβρίου σήμερα, εθνική επέτειος που μας θυμίζει ότι μια τέτοια μέρα οι μισοί γραικύλοι απεφάσισαν να τσακωθούν με τους άλλους μισούς για το ποιος είπε το ..."όχι", με τους μισούς να ισχυρίζονται ότι το είπε ο ...λαός με ...porte-parole τον Μεταξά, τους άλλους μισούς να νομίζουν ότι το είπε κάποιο ...συνδικάτο οικοδόμων και όλους μαζύ να αγνοούν ότι το είπε η Intelligence Service, πολύ πριν ο Ιταλός πρέσβης ζητήσει από τον Ιωάννη Μεταξά την απομάκρυνση των Βρεταννικών δυνάμεων από την Ελλάδα. Ύστερα, ήρθε για την Ελλάδα η καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο εμφύλιος συμμοριτοπόλεμος (ναι, δύο συμμορίες ξενόδουλες, η βρεταννόδουλη και η ρωσόδουλη, απεφάσισαν να σκοτωθούν και να σκοτώσουν!) η απώλεια της Κύπρου και η δολοφονία των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α., η αμφισβήτηση του Ελληνικού Αιγαίου, η απώλεια της Θράκης, η άρνηση στην Ελλάδα των βασικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της ("Γκρίζες Ζώνες", ΑΟΖ κλπ) και η εισβολή αταυτοποίητων καταληψιών αγνώστου προελεύσεως! Κι όλα τούτα από τους "συμμάχους" υπέρ των οποίων, "κάποιοι", με το "όχι" αποφάσισαν να ταχθούν..., ενώ οι ευφυέστατοι γείτονές μας, οι Τούρκοι, όχι μόνον δεν έχασαν σταγόνα αίματος παραμένοντας αυστηρώς ουδέτεροι αλλά και μεταπολεμικώς οι πάντες έσπευσαν και να τους συμπαρασταθούν!  


     Έτσι κι εμείς οι Έλληνες, σήμερα, αφήνοντας τους γραικύλους να απολαμβάνουν ακόμη μία ευκαιρία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, απολαύσαμε την αρμονία αλλά και την ευταξία του Σταύλου μας (υπείκοντες στην Πλατωνική "Πολιτεία", πράγματι, απολαμβάνουμε τα προνόμια μιας εύτακτης αρμονίας η οποία συντελεί στη πρόοδό μας) με τους μαθητές μας να χαίρονται μια τέλεια εκπαίδευση και όλους μας να προοδεύουμε σε ένα κλίμα αδελφοσύνης. 


     Ακόμη μία εκπαιδευτική ημερίδα αφιερωμένη στους αρχαρίους μας, με στόχο τη γρήγορη πρόοδό τους στη Φυσική Ιππική ως βάση της Έφιππης Τοξοβολίας. Ο Μάριος στο τέταρτο μάθημά του και ο Κωνσταντίνος, μόλις, στο δεύτερο, σήμερα κατάφεραν να προχωρήσουν πάρα πολύ μπροστά χάρη στο πρόγραμμα που τους είχε "σχεδιάσει" ο Αρπάλυκος. Ήδη, οι εφιππεύσεις δι εφάλσεως και για τους δύο, σήμερα, φάνηκαν πολύ ευκολότερες, με εμφανείς τις ευρύτερες διατάσεις των σκελών και καλύτερες ευκαμψίες.


     Ο Αρπάλυκος "ξεκίνησε" το σημερινό μάθημα βάζοντας τους μαθητές του να διανύσουν μία οροθετημένη διαδρομή γωνιών 90 μοιρών η οποία κατέληγε με τροχασμό σε ...υπερπήδηση χαμηλού εμποδίου! Τέταρτο μάθημα ο ένας, δεύτερο ο άλλος, χωρίς σέλλα, αναβολείς, μαστίγιο, πτερνιστήρες... Τα αποτελέσματα τα δείχνουν οι φωτογραφίες!



     Το μόνο που, ίσως, δε δείχνουν οι φωτογραφίες είναι το ότι αυτή τη δύσκολη άσκηση και οι δύο αρχάριοι την εξετέλεσαν με επιτυχία από την πρώτη φορά χωρίς κανένα απρόοπτο, όπως, άλλωστε, είναι και ο κανόνας στη Σχολή μας.


     Η άσκηση επανελήφθη με την ίδια επιτυχία και με ...κλειστά μάτια! Εδώ ...Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων"!


     Το κυρίως μάθημα ο Αρπάλυκος το δίδαξε υπό περίεργες συνθήκες ...διδασκαλίας, καθήμενος αναπαυτικά ..."δικάβαλο" και απευθυνόμενος στους μαθητές του. Η στάση του δεν ήταν τυχαία, όπως τίποτε δεν είναι τυχαίο στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", αλλά ένας προϊδεασμός για την άσκηση της "Ανελκύσεως" που θα ακολουθούσε. Κατά την άσκηση αυτή, ο Ιππέας βοηθά για να ιππεύσει πίσω του δεύτερο άτομο το οποίο βρίσκεται επί του εδάφους, κάτι σύνηθες σε καταστάσεις μάχης, όταν κάποιος άμιππος χρειάζεται άμεσα διευκόλυνση να διαφύγει. Η άσκηση αυτή είναι εισαγωγική στην Ιππική Djigitovka και ο Αρπάλυκος, εκτιμώντας τις δυνατότητες των δύο μαθητών του (έστω και αρχαρίων), πολύ ορθά, σκέφθηκε να προχωρήσει άμεσα ώστε να μη χάσουν χρόνο και χρήμα.


     Ο πρώτος τρόπος "ανελκύσεως" είναι δια της χειρός και εφάλσεως, κάτι που ο Αρπάλυκος δίδαξε με διαύγεια και περιγραφικότητα. 


     Ο δεύτερος τρόπος "ανελκύσεως" είναι δια της συνεργασίας των ποδών, κάτι που και αυτό το δίδαξε με τον αποτελεσματικότατο τρόπο του ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Το αποτέλεσμα της διδασκαλίας του Αρπάλυκου ήταν όχι μόνον η επιτυχής "ανέλκυση" και του δευτέρου Ιππέως αλλά και η εκτενής, για πρώτη φορά, κίνηση της "τριάδος".


     Στο κινηματογράφημα που ακολουθεί μπορεί κανείς να απολαύσει τους δύο αρχαρίους μαθητές του Αρπάλυκου (τον ένα με τέσσερα μαθήματα και τον άλλο με δύο, μόνον...) να κινούνται επί του στίβου ! Όπως προείπαμε, ...εδώ Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων"!

                              

     Άριστοι ο Μάριος και ο Κωνσταντίνος, εξίσου άριστη και η Αμαλία η οποία, σήμερα, διηύθυνε με κλειστά μάτια τον Ίππο της.



     Και κατά τρόπον άριστο, η Αμαλία υπερεπήδησε και εμπόδιο, πάντοτε με κλειστά μάτια!


     Καλωσορίσαμε σήμερα και τη Σταυρούλα, ένα νέο Μέλος της Ομάδος μας η οποία χάρηκε το "βάπτισμα" της Ιππασίας.


     Αυτοπειθαρχημένη και αρκετά ταχύτερη από το αναμενόμενο, η Σταυρούλα έδειξε άριστη ανταπόκριση στις βασικές γυμνιππευτικές ασκήσεις, καθ'  όλο το εισαγωγικό μάθημά της. 


     Στη σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν παίζει μόνον τα ...παιδία αλλά και ο Εκπαιδευτής ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να χαρεί την Έφιππη Τοξοβολία του με τον νέο του Ίππο. "Αέρας" και πάντα εύστοχος. 


     Αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα μας κόσμησε με τη παρουσία της και η θυγατέρα ενός Αδελφού και φίλου της Ομάδος μας, η γλυκύτατη Αριάδνη η οποία έδειξε τη στοργή της στους τετράποδους αγαπημένους μας.


     Ψυχοπνευματική ισορροπία, αρμονία, τάξη, όπως αναβλύζει από την Πλατωνική "Πολιτεία" και το Άρθρο 5 του Καταστατικού της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", χαρακτηρίζουν την Ομάδα και τη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων"! Κι αυτό δεν είναι επίτευγμα κάποιου φυσικού προσώπου αλλά της κατισχύσεως του αυτονοήτου σε μία μικρή μεν αλλά ολοζώντανη και καθοριστική κοινωνία συνασκουμένων της ζωής και όχι, απλώς, μιας έφιππης πολεμικής τέχνης!


     Eπιστρέφοντας, ο Αρπάλυκος προσπάθησε να μας διασκεδάσει ακόμη περισσότερο με κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό αλλά, παρατηρήσαμε ότι όλοι μετέδιδαν συρμώδη μπουζουκοτράγουδα και η επετειακή ...Βέμπο φαίνεται ότι θεωρήθηκε, πλέον, ντεμοντέ! Τελικώς ο Αρπάλυκος μας έβαλε έναν από τους αγαπημένους του συμπακτούς δίσκους και επιστρέψαμε "λουσμένοι" με το φως της εμπνεύσεως του Vicenzo Bellini και της φωνής της θεϊκής Μαρίας!


     Για μας τα άρματα ευτελίζονται στις παρελάσεις! Τα θέλουμε εν δράσει! Δεν αρκούμεθα να τα βλέπουμε να διακωμωδούνται στις ασφάλτους! Κι όταν δε μπορούμε να τα χαρούμε όπως θα θέλαμε, προτιμούμε να βιώνουμε την αρμονία των Εφίππων Πολεμικών Τεχνών και τα "μέτρα" μιας "Casta Diva"! Oι υπόλοιποι ας αρκεσθούν σε ό,τι τους βολεύει κι ας συνεχίσουν να ερίζουν περί του τίποτε! Η βλακεία είναι ίδιον της μάζας, ενώ η ευφυία προνόμιο των "μαθητών" της ζωής! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.