Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΣΠΟΥΔΗ  ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΟΣ


     Μπορεί  αυτή η Προπόνηση, λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων, της Ομάδος να αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, όμως, τα "αντανακλαστικά" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατάφεραν να κινητοποιήσουν αρκετούς Συνασκουμένους και να πραγματοποιηθεί μία ολοκληρωμένη σπουδή κινητικής αντιληπτικότητος, όπως ακριβώς μας την υπέδειξαν οι Δάσκαλοί μας!


     Και αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν με την ειδική Προπόνηση των τριών αγωνιζομένων της Ομάδος μας στο Ιππευτήριο και με ένα πρόγραμμα που κατάρτισε ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ο οποίος, λες και ήταν "υποψιασμένος" ...εισήγαγε στην κυρίως ομαδική Προπόνηση εαυτόν και τους άλλους δύο αγωνιζομένους.


     Στο Ιππευτήριο όλοι δουλέψαμε σε πολλούς τομείς Ιππικής προς βελτίωση ...εαυτών και αλλήλων (κάποια πονηρά βλέμματα ας μη φαντασθούν ότι θα αποκαλύψουμε τα ...μυστικά μας!) ακολουθώντας πολύ ιδιαίτερες ασκήσεις για Ίππους και Εφιπποτοξότες.


     Καταφέραμε πολλά με τα "πράσινα" αλογάκια μας (και κάποιοι με εμφανέστερες τις εσωτερικές από τις εξωτερικές "κρανιο-εγκεφαλικές  κακώσεις" τους... ας μη φανταστούν ότι εννοούμε αυτό που αντιλαμβάνεται η ασχετοσύνη  τους...) κάνοντάς τα ακόμη πιο ευάγωγα και, κυρίως, χαρούμενα πλάι μας. 


     Και ο Αρπάλυκος, εμφορούμενος από το πνεύμα των μεγάλων Ιππικών Σχολών, δεν παρέλειψε να συραγωγήσει ακόμη και τους προχωρημένους αγωνιζομένους, όπως, π.χ., γίνεται στην αρχή κάθε ημέρας στην Ισπανική Σχολή της Βιέννης ακόμη και για τους Ober-.


     Bεβαίως, το περιεχόμενο της συραγωγήσεως προχωρημένων Εφιπποτοξοτών συνάδει με την εφιπποτοξοτική δράση και είναι απολύτως ειδικό για μία Σχολή όπως αυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Κατόπιν, όταν τελείωσε η ειδική Προπόνηση των τριών αγωνιζομένων μας, ξεκίνησε το ...κομβόι για την ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη κοντινή πλαγιά του Υμηττού.


     Η Προπόνηση αυτή ξεκίνησε με την πάντοτε ακριβή και συγκροτημένη προθέρμανση του Ακάδημου ο οποίος δεν "ζέστανε" μόνο μυϊκές ομάδες αλλά και τα πνεύματα των Συνασκουμένων οδηγώντας τα εξ αρχής στην ατραπό της σιωπηρής αυτοσυγκεντρώσεως!


     Η πολυάνθρωπη, σημερινή Προπόνηση υπήρξε ελκυστική σε όλους με εξαιρετικές τοξεύσεις, όλες εν κινήσει και συντονισμώ.


     Μια Προπόνηση με ένα πολύ εξειδικευμένο περιεχόμενο και ανορθόδοξες παραμέτρους οι οποίες, ενώ στην αρχή ξένισαν τους πάντες (ειδικώς με την εντελώς ασυνήθιστη διάταξη στόχων) στη συνέχεια λειτούργησαν "μαγικά" αναπτύσσοντας την αντιληπτικότητα εν κινήσει των Συνασκουμένων.


     Ωραία η στιγμή της επιστροφής των αγαπημένων μας εφίππων του Ομίλου που γύριζαν από τη βόλτα τους στον Υμηττό, με τα υπέροχα αλογάκια του Σταύλου μας να βιάζονται για το ...δείπνο τους!


     Σ' αυτή την Προπόνηση, απλώς, "προγευθήκαμε" τα οφέλη της επόμενης Προπονήσεως η οποία θα συμπεριλάβει πολλά περισσότερα...  Κι όμως, ακόμη και σήμερα, με όσα λίγα επιχειρήσαμε, στο τέλος όλοι ένοιωσαν ένα μεγάλο βήμα μπροστά! Ειδικώς στον Συνασκούμενο Πάνο σήμερα όλοι ήμασταν ευγνώμονες για την πρόνοια προμηθείας στόχων για τους οποίους μέχρι τελευταίας στιγμής αντιμετωπίζαμε σοβαρούς προβληματισμούς. Πάνο, σε ευχαριστούμε, οι στόχοι υπήρξαν τέλειοι!


     Και, βεβαίως για το τέλος ένας Κύκλος ήταν ό,τι έπρεπε για να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να φύγουμε με τα καλύτερα συναισθήματα από ένα Τοξευτήριο μέσα στη καταπράσινη Φύση του ιερού μας Υμηττού!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.