Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΕΥΘΕΙΑ ΩΣΕΙ ΟΪΣΤΟΣ

 ΕΥΘΕΙΑ ΩΣΕΙ ΟΪΣΤΟΣ



     Πόσο τυχεροί, όσοι κρατήσαμε στο χέρι μας Τόξο και πόσο πιο τυχεροί όσοι το κρατήσαμε έφιπποι... Πόσο πολύ ανοίξαμε τα "μάτια" της ψυχής μας ευθυγραμμίζοντάς τα με τον οίστό που κατευθύνεται προς τον στόχο! και τίποτε το ...θεαματικό, τίποτε το σπουδαίο όσο η επικύρωση του μεγαλείου της απλότητος όπως μια απλή ...ευθεία η οποία συνδέει δύο σημεία σε κάθε εικαστική δημιουργία... 

     ...Διότι τίποτε σπουδαιότερο από την απλότητα και, αυτή την φορά, η απλότητα ήταν το πλαίσιο μιας προπονητικής διαδικασίας η οποία απέβλεψε στην βελτίωση της τοξευτικής τεχνικής δια της αποφυγής του πανικού του στόχου, για την εξαιρετικήν Εύα.

     Πολλά και σημαντικά τα συμπεράσματα από αυτή την ημερίδα και πολύ περισσότερα τα οφέλη για την Εύα.

     Κι όταν σε κάποια στιγμή, προς το τέλος, η Εύα ρωτήθηκε πόσα βέλη πιστεύει ότι τόξευσε μέχρι στιγμής, εκείνη απήντησε ...54. Κι όμως, είχε τοξεύσει 185(!), ενώ τόξευσε ακόμη 16 μέχρι την ολοκλήρωση της ημερίδος. Και στον τελικό "απολογισμό" επί 16 τοξεύσεων μόνον οι 3 ήσαν χαμένες και επί αποστάσεως διπλάσιας από εκείνη που θα τόξευε ως απολύτως αρχάρια σε κάποια Σχολή ανατολικής Τοξοβολίας, κάτι διόλου ευκαταφρόνητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.