Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Η ΩΡΑΙΑ ...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Η ΩΡΑΙΑ ...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



     Η ωραία ...περιπέτεια της πρώτης ανακατασκευής αρχαίου Ελληνικού Τόξου συνεχίζεται από τον πρωταγωνιστή της Περικλή Τελειορίδη κι αυτή τη φορά, στη χειμωνιάτικη νυκτερινή ημερίδα μας, τον χαρήκαμε να τα δοκιμάζει όπως χαρήκαμε κι εμείς τις "γλυκύτατες" τοξεύσεις των δημιουργημάτων του.

     Ο Περικλής μας, έχοντα ήδη σωρευμένη αρκετήν εμπειρία ανακατασκευής διαφόρων αρχαίων Ελληνικών Τόξων που κοσμούν τον οπλοβαστό του, επιδίδεται πλέον σε επιμέρους βελτιώσεις βλητικών επιδόσεων αλλά και της καθόλου αισθητικής των δημιουργημάτων του. Άλλωστε κι εμείς έχουμε ήδη αίσθηση δοκιμής των κατασκευών του.

     Τώρα, τα Τόξα του Περικλή κατακτούν μιαν άλλην αισθητική με αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν σε αρχαίους χρόνους.

     Βεβαίως, ο δρόμος προς την απόλυτην ιστορικήν αυθεντικότητα είναι ακόμη μακρύς όμως, εξ όσων προκύπτουν, είναι ήδη ο σωστός!

     Και ήδη, είναι ενθαρρυντικό ότι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτή την προσπάθεια έγκριτος οργανισμός Ιστορικής Τοξοβολίας του εξωτερικού.

     Τούτο το βράδυ χαρήκαμε αρκετές τοξεύσεις με σταθερό αποτέλεσμα πολύ καλές συγκεντρώσεις βελών.

     Και αν δεν μας προλάβαινε και η βροχή θα συνεχίζαμε για κάμποση ακόμη ώρα να τοξεύουμε αφού ο πρωινός κάματος στο Ιππευτήριο δεν είναι ικανός να μας στείλει νωρίς στο βραδινό κρεβάτι.

     Παρά ταύτα, επιφυλασσόμεθα να οργανώσουμε μιαν ειδικήν ημερίδα τοξεύσεως με τα χειροποίητα δημιουργήματα του Περικλή τα οποία αποδεικνύονται το ίδιο αξιόπιστα με τα αντίστοιχα εργοστασιακά της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.