Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΪΡΑ: ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ

     ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΪΡΑ: 

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ



     Με το σιωνοκρατούμενο διαδίκτυο να έχει καταντήσει "λημέρι" κοινωνικής αποβλακώσεως, ανακαλύπτουμε με ιδιαίτερη χαρά ένα "διαμάντι" το οποίο υπογράφει ο ιστοριοδίφης δημοσιογράφος Γιώργος Μουσταίρας και με αντικείμενο τον ελληνικής καταγωγής Κορσικανό Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

     Με γλαφυρή γλώσσα και τεκμηριωμένη η αναφορά του Γιώργου Μουσταίρα στον μεγάλο Κορσικανό με τίτλο "ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ", αξίζει να μελετηθεί όχι μόνον από τους Μανιάτες αλλά και από κάθε Έλληνα αφού ο Ναπολέων Καλόμερος (Buona Parte = Kαλό Μέρος) επηρέασε καθοριστικώς την παγκόσμια Ιστορία.

     Η προσωπικότητα του άλλοτε "κορσικανού τέρατος" που, προσεγγίζοντας το Παρίσι, έγινε η "Αυτού Μεγαλειότητα ο Αυτοκράτωρ" κατέχει μια σημαντική θέση στην Βιβλιοθήκη των "Ελλήνων Κενταύρων" με πολλές σπάνιες εκδόσεις προηγουμένων αιώνων και όχι μόνον...

     Ο Μέγας Ναπολέων, πάντοτε θα εκπροσωπεί τον  α δ ί σ τ α κ τ ο ν έφιππο Ηγεμόνα ο οποίος διδάσκει ότι από την ράχη του Ίππου του διαχειρίζεται την ζωή και τον θάνατο με το σπαθί του μη φοβούμενος "τιμήματα" και "συνέπειες" προ της δικαιώσεως των οραμάτων του, όποια κι αν είναι αυτά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.