Σάββατο 8 Απριλίου 2023

ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ΤΕΛΙΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ

 ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 

  "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"






ΤΕΛΙΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ



      Συνεπέστερος της ...συνεπείας και υπερβάτης κάθε προσδοκίας, ο συνθέτης της μουσικής του προετοιμαζόμενου θεατρικού μας έργου Γεώργιος Κοχλιός, σήμερα, μας αιφνιδίασε κατά τον πλέον ευχάριστο τρόπο παραδίδοντάς μας τις τελικές ηχογραφήσεις των πέντε συνθέσεων οι οποίες θα συνοδεύσουν τα σκηνικά δρώμενα.

     Η πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας μας καταγράφεται ενδεικτικώς στα ακόλουθα τρία δημοσιεύματά μας, αλλά το αποτέλεσμα των τελικών ηχογραφήσεων ξεπερνά κάθε προσδοκία!

https://horsebackarcherygr.blogspot.com/2022/09/blog-post_16.html 

https://horsebackarcherygr.blogspot.com/2022/10/blog-post_6.html 

https://horsebackarcherygr.blogspot.com/2022/11/blog-post_68.html

     Αυτό που μας παρέδωσε ο ταλαντούχος νεαρός συνθέτης μας μετέφερε, αμέσως, στον χρόνο και στα πρόσωπα, στα ήθη της εποχής και τις συνθήκες της, στην αισθητικήν ατμόσφαιρα του τόπου και κυρίως, στην αγωνία της ελληνικής ψυχής του πρωταγωνιστή και τον "σφυγμό" του!


     Είναι συγκινητικό, μόλις έχεις επιστρέψει από την Φλωρεντία των Μεδίκων, του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, της Αλεσάντρα Σκάλα, να σε "επιστρέφει" σ΄ αυτά ο Γεώργιος Κοχλιός με τις μουσικές δημιουργίες του. 


     Και ιδιαιτέρως συγκινητικό όταν το σκηνοθετικό πλαίσιο εντάσσεται στους κανόνες της αυθεντικής ρεαλιστικής αποδόσεως των αληθειών του σεναρίου με την επιδεικτική περιφρόνηση κάθε συρμώδους ψευτο-μοντερνιάς, ανεξαρτήτως κόστους! 

     Με τις συνθέσεις του Γεωργίου Κοχλιού, αφήσαμε πίσω μας την κατακτημένη από τους Οθωμανούς ελληνική γη και τον λυγμό της από την ταπείνωση της υποδουλώσεως κι ανοίξαμε φτερά για να ξαναβρεθούμε στα στενά της αναγεννησιακής Φλωρεντίας κάνοντάς την ορμητήριό μας.

     Υπό τους ήχους των συνθέσεων αυτών, αφιερώσαμε την πέννα μας στον Βασιλέα Ήλιο, ερωτευτήκαμε μιαν οπτασία της αυλής των Μεδίκων, φορέσαμε τις πανοπλίες μας κι εφιππεύσαμε για να διατηρήσουμε το αξιόμαχό μας και, στο τέλος, πνιγήκαμε σ΄ έναν αγριεμένο ποταμό μια βροχερή νύχτα! Με λίγα λόγια, ο συναρπαστικός Γεώργιος Κοχλιός κατάφερε να ξαναγράψει το σενάριο με νότες, τόσο περιγραφικές, αρμονικές και, κυρίως, πειστικές, ώστε το πεζό σενάριο να δείχνει, πλέον, περιττό, λόγος για τον οποίο του είμεθα ευγνώμονες και, δειγματοληπτικώς, προσφέρουμε στον αναγνώστη μας μια μουσική απόλαυση, πατώντας επάνω στην εικόνα που ακολουθεί: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.