Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΩΣ!

ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ, 

ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΩΣ!

 


     Η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» αποτολμώντας , το 2005, την εισαγωγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της Έφιππης και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, ήξερε ότι επιχειρούσε κάτι καινοτόμο και δύσκολο, όμως, σταθμίζοντας τις δυνατότητές της διαπιστώνει ότι επί πολλά χρόνια και οι δύο "αποκοτιές" της στέφονται με επιτυχία! Σήμερα, σταθμίζοντας και πάλι τις δυνατότητές μας, αποτολμούμε σε παγκόσμια, πλέον κλίμακα, την πρώτη παραστατικήν ανάλυση του έργου του Eugen Herrigel «Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας» και μετά από πρακτική σπουδή πολλών μηνών, ολοκληρώσαμε την άντληση βασικών συμπερασμάτων τα οποία θα παραδώσουμε ευθύς αμέσως και εντύπως, στο ενδιαφερόμενο Κοινό.

     Στην περιρρέουσα πολιτιστική "νύχτα" της παρακμάζουσας δημοκρατικής Δύσεως, οι "Έλληνες Κένταυροι" κοιτάζουμε ψηλά κι ανακαλύπτουμε φως! Ένα φως που αναδύεται και φέγγει από ήπειρο σε ήπειρο χωρίς να περιορίζεται από σύνορα ανθρωποκατασκεύαστων σκοπιμοτητων και υλιστικών διεκδικήσεων, ένα φως που είναι κοινό στους Ευρωπαίους αλλά και στους Ασιάτες σοφούς που οραματίζονται έναν αρμονικό κόσμο, εντεταγμένο στην φυσιολογία της ζωής! Και, κοινωνοί αυτού του "εν νυκτί αναβλύζοντος" φωτός, τούτη την Κυριακή, 23η Απριλίου 2023, θα αναπέμψουμε μιαν ευγενή "αποφώνηση" ευγνωμοσύνης προς τους Suzuki Daisetsu Teitarō, Karlfried Graf von Dürckheim και, βεβαίως, προς τον Eugen Herrigel για την διδασκαλία της μεγάλης παγκόσμιας Αλήθειας που συνοψίζει το μηδέν και το παν, την οποία μας προσέφεραν. Και για τον λόγο αυτό καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο στην κυριακάτικη "αποφώνησή" μας να συνενώσει την φωνή του με την δική μας στην αναψηλάφιση ενός αποθησαυρίσματος που νοηματοδοτεί τις υπάρξεις μας χωρίς να συνεισφέρει υλικά αγαθά, αλλά αποσαφηνίζοντας την αχρηστία τους ως προς το αληθώς ζειν!

     Και η Ελλάδα, δια των αειζώων και όχι, απλώς, "μυθικών" Κενταύρων της, ως Ευρώπη και ως Ασία, κυρίως, ως διαχρονική γέφυρα Ευρασιατικού Πολιτισμού, μεταλαμπαδεύει την δεδιδαγμένη, μεγάλη, παγκόσμια Αλήθεια από την πόλη της Παλλάδος, διατηρώντας ζωντανή και στεντόρεια την φωνή του Eugen Herrigel. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.