Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Yπάρχουν πολλά "μονοπάτια" που οδηγούν στο χαμόγελο του Τοξότη κι άλλα τόσα που τον κάνουν να αποφύγει τον πανικό στόχου αυξάνοντας βεληνεκή χωρίς να τρομάζουν τον ασκούμενο. Και η επικέντρωση της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" στην Ενστικτώδη Τοξοβολία βοηθά σημαντικά, κατά πως φαίνεται, το ένστικτο του επικεφαλής της Συνασκουμένου Χριστόφορου Κασφίκη να βρίσκει "πονηρούς δρόμους" επιτυχίας!

     Κι αυτή τη φορά ο ευφυέστατος κορφιάτης Χριστόφορος, αντί να μεγαλώσει την απόσταση, ...μίκρυνε τον στόχο κι επέλεξε στόχους αεροβόλου όπλου για να ξεπεράσει το όποιο ενδεχόμενο "πανικού στόχου" των εκπαιδευομένων του.

      Σε κάποιες απόμερες "γωνιές" της γης, όπως η Κέρκυρα, πραγματικά, ο ανθρώπινος νους δείχνει να παράγει έργο πολύ εντονότερο απ΄ όσο στα "παραδεδεγμένα επίκεντρά" της κι αυτή η στοχαστική προσέγγιση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" δείχνει ότι ξεπερνά κατά πολύ ακόμη κι αυτά τα περισπούδαστα "ευαγγέλια" των ειδημόνων του σκοπευτικού αντικειμένου Ελβετών οι οποίοι θεωρούνται οι ...Prominenten του είδους!

     Και η προπονητική "ροή", εδώ, κυλά τόσο αρμονικά ώστε να παρατηρούμε ακόμη και την επίκληση της "Στάσεως του Ίππου" προκειμένου να καλυφθούν στοχαστικές παράμετροι που συντελούν στην ευστοχία...

     Ένα δημιουργικό καλειδοσκόπιο η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" από την Κέρκυρα μέχρι τη Σπάρτη και ...ό,τι ανάμεσα... ή μάλλον, ...σχεδόν...

      ...Διότι ενδιαμέσως, στην Αθήνα εμφιλοχωρεί και η ανατριχιαστική δημοκρατικότατη εικόνα των αστέγων που έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια εμφανίζοντας θλιβερές εικόνες κοινωνικής παρακμής όπως η παραπάνω που πάρθηκε μόλις χθες, στη "καρδιά" του κέντρου της ανάμεσα στα πολυτελέστερα κοσμηματοπωλεία του "Καίσαρη" και "Λαλαούνη", όπου νυχτερινοί διαβάτες βαδίζουν πάνω από ξαπλωμένους στην άσφαλτο αστέγους, στον περιλάλητο "Μεγάλο Περίπατο" (τον "περίπατο" των χρημάτων των Αθηναίων δημοτών) του Μπακογιάννη! 

      Αλλά, τα πάντα ερμηνεύονται σ΄ αυτή τη τραγική πρωτεύουσα των γραικύλων όπου πλασάρεται επί αιώνες η ...δημοκρατία και, μάλιστα, από καθιερωμένους παράφρονες που δηλώνουν ...απεσταλμένοι του θεού...

      Στην Κέρκυρα, πάντως και όπου "Έλληνες Κένταυροι" το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό και, κυρίως, ψυχωφελές, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσουμε πανδημικές απάτες, φτιάχνοντας την δική μας νησίδα ψυχοσωματικής υγείας και αναπτύξεως! Έτσι, διότι το χαμόγελο αξίζει στους Έλληνες κι αυτό το χαμόγελο δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς επίβουλος αφού μάθαμε να είμαστε νικητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.