Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙ & ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 19-20-21/11/2021

   ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

ΑΣΤΕΡΙ  &  ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 19-20-21/11/2021



ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΑΣΤΕΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 18/11

     Λόγοι προνοίας αποφυγής ατυχήματος υπαγόρευσαν κι εν προκειμένω την πρόταξη μιας προεξεταστικής προπονητικής ημερίδος την παραμονή της Πρακτικής Εξετάσεως ώστε, με χαλαρότητα και αυτοσυγκέντρωση, οι τρεις εξεταζόμενοι την επομένη να εισαχθούν στο εξεταστικό πνεύμα χωρίς στρεσογόνες εντάσεις οι οποίες, συνήθως, προκαλούν δυσάρεστα αποτελέσματα.

     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν κουραζόμαστε να παίρνουμε μέτρα ασφαλείας όσο κι αν αυτά προκαλούν φόρτο εργασίας κι ευθύνης στα Στελέχη μας, καταφέρνοντας να διατηρούμε μηδενικό ποσοστό ατυχημάτων κατά τα 16 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας μας και, αυτή τη φορά, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την λήψη τέτοιων μέτρων, λόγος για τον οποίο διοργανώσαμε την παρούσα προεξεταστικήν ημερίδα.

     Το ευγενώς παραχωρηθέν από την τοπική δημοτική Αρχή Στάδιο Αστερίου (Ευρώτα) αποτελεί μία από τις "βάσεις" των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", μια ωραία "πίστα" εν μέσω κατάφυτων κτημάτων γεμάτων με αμέτρητα εσπεριδοειδή που χαρακτηρίζουν όλο τον νομό και για άλλη μια φορά φιλοξένησε κατά ιδανικόν τρόπο αυτές τις εξετάσεις μας και, βεβαίως, την παρούσα προεξεταστικήν ημερίδα.   

     Με κατάλληλη προετοιμασία ο Σταύρος, και η Μαρία, καθώς και ο νεαρός Μιχάλης ο οποίος 'ελαβε μέρος υπό την ιδιότητα του "ακροατή", καθοδηγήθηκαν ώστε να κατανοήσουν τα "κλειδιά" της επιτυχίας στην εξέτασή τους και να παραμείνουν εντός του πλαισίου ασφαλείας της ιππεύσεως και, βεβαίως, από την προεξεταστική, όπως και από οποιανδήποτε Προπόνηση ή μάθημα, δεν παραλείφθη τίποτε, ούτε, ασφαλώς και η προθέρμανση!

     Σε αυτές τις εξετάσεις δεν θα έπρεπε να πάρει μέρος ο εξεταζόμενος Σταύρος Γεωργάκης λόγω του τραυματισμού του, του αριστερού αστραγάλου του, πέφτοντας μέσα στο σπίτι του από την σκάλα ενώ προσπαθούσε να αλλάξει λαμπτήρα! 

     Παρά ταύτα, ο Σταύρος μας έλαβε μέρος στην προεξεταστική με άριστο ιππευτικό "κάθισμα" (ενώ στο έδαφος βάδιζε με βακτηρία) και, μάλιστα, κατάφερε επιτυχία 100% τοποθετώντας και τα έξι βέλη του επί του στόχου! Δυστυχώς, δεν ήταν το ίδιο επιτυχής κατά τη κυρίως εξέτασή του. 

     Η δεκαεξάχρονη Μαρία Παυλάκη, σταθερή Αμαζόνα και Τοξότρια δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προκειμένου να ανταποκριθεί στις "εισαγωγικές" απαιτήσεις αυτής της προεξεταστικής ημερίδος.  

     Ο νεαρός Μιχάλης, ρυταγωγούμενος σε βάδην κατάφερε να τοποθετήσει και τα τρία βέλη του επί του στόχου, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση όλων ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ικανό παιδί με βέβαιη πρόοδο στην Έφιππη Τοξοβολία.

     Η προεξεταστική ημερίδα ολοκληρώθηκε "περί λύχνων αφάς" και αφού ίππευσαν και ασκήθηκαν στην Τοξοβολία όλοι οι παρόντες, πέραν των όσων υπό εξέταση. 

     Η Λευκίππη, ο υπέροχος πλαγιοβαδιστής (lateral mover) Ίππος ευγενούς παραχωρήσεως του Ιππαγωγού και Μέλους των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Ιωάννη Παυλάκη είναι πάντα πρόθυμη να μεταφέρει στη ράχη της τους προσφιλείς της Κενταύρους!


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 19/11

     Οι λειτουργικές ανάγκες ενός νεο-ιδρυομένου Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων" και μέχρι την ανάδειξη οριστικού Αρχηγού μέσω δικαίων εξεταστικών διαδικασιών απαιτούν τον διορισμό ενός προσωρινού Αρχηγού ο οποίος θα οδηγήσει στην αξιοκρατικήν ανάδειξη του αντικαταστάτη του, οριστικού Αρχηγού του Παραρτήματος.


Ο απερχόμενος Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" 
Αθανάσιος Ψωρομύτης 
διδάσκοντας μαθητή κι εκπαιδεύοντας νεόλεκτο Ίππο, 
στην Κοιλάδα του Παραρτήματος.

      Αυτό συνέβη και στη περίπτωση των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" που μέσα σε ένα πεντάμηνο (από 14ης Ιουνίου 2021) αναπτύχθηκε ραγδαία καταφέρνοντας, σήμερα (22α Νοεμβρίου 2021) να αναδείξει τον οριστικόν Αρχηγό του, Εφιπποτοξότη Δημήτρη Έρη, αντικαθιστώντας τον εμπειρότατο προσωρινό Αρχηγό του Εφιπποτοξότη - Εκπαιδευτή Αθανάσιο Ψωρομύτη επιτρέποντάς του να αφιερωθεί απερίσπαστος στα καθήκοντά του ως Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"! 

     Έτσι, παραμονή των Εξετάσεων που ανέδειξαν τον οριστικό Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" στην Κοιλάδα του Παραρτήματος έλαβε χώρα μια πανηγυρική Προπόνηση, αλλά κι εκπαίδευση νεολέκτου Ίππου που δεν ήταν άλλος από την νεοίππευτη φορβάδα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Ηώ.

  

      Στην Προπόνηση έλαβε μέρος κι ο Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Μηνάς Τσομπανιάν  όπως και ο Σύνδεσμος μεταξύ της Σχολής Αθηνών των "Ελλήνων Κενταύρων" και του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Συνασκούμενος Σταύρος Γεωργάκης ο οποίος, δυστυχώς, την προηγουμένη, τραυμάτισε το αριστερό πόδι του πέφτοντας από σκάλα ενώ προσπαθούσε να αλλάξει λαμπτήρα στο σπίτι του. Για τους "Έλληνες Κενταύρους" κίνδυνοι υπάρχουν οπουδήποτε αλλού, αλλά πάντοτε μακράν του Ίππου!

      Στη φιλόξενη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" με τον ευγενέστατο οικοδεσπότη της Δημήτρη Έρη και αυτή η ημερίδα ήταν γεμάτη στιγμιότυπα αγάπης των Μελών της Ομάδος μας, αλλά και εκπαιδευτικής προόδου. 

      Όσοι έλαβαν μέρος ευνοήθηκαν με μία βαθμιαία ενίσχυση της ιππικής αυτοπεποιθήσεώς τους εισαγόμενοι στην προοπτική αναπτύξεως βαθυτέρου καθίσματος υπό αγωνιστικές προϋποθέσεις.

0

     Υπό την κατοχή των δολοφόνων "με τις σύριγγες" βρίσκεται όλος ο κόσμος ο οποίος, κάποτε, πολέμησε Εκείνον που προσπάθησε να εξαλείψει αυτούς τους δολοφόνους και, αυτή η κατοχή εξελίσσεται σε πλήρη παρακμή! Κι η παρακμή, σήμερα χαρακτηρίζει ολόκληρη την Ευρώπη και, βεβαίως και την Αυστρία της οποίας, η άλλοτε λαμπρή "Ισπανική Σχολή της Βιέννης" (Spanische Hofreitschule) προσφάτως και από το Ελεγκτικό Συνέδριο της κεντροευρωπαϊκής, αυτής, χώρας, χαρακτηρίσθηκε σε πλήρη διάλυση! 

     Παρά ταύτα, στους "Έλληνες Κενταύρους" διατηρούμε τις εκπαιδευτικές αρχές αυτού του μακραίωνος , κορυφαίου αυστριακού Ιππικού Οργανισμού, επιμένοντας στην καθημερινή συραγώγηση - ρυταγώγηση κάθε εφιππεύοντος ακόμη και των Εκπαιδευτών μας όπως ο Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Μηνάς Τσομπανιάν ο οποίος βρέθηκε στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" με αρμοδιότητες Ιππευτηρίου επί των τελευταίων εξετάσεων. Διότι κανείς δολοφόνος "με σύριγγες" ή χωρίς... δεν μπορεί να αγγίξει Ανθρώπους που γνωρίζουν να μάχονται, αναγνωρίζοντας σωστά τον εχθρό!

     Ο Δημήτρης Έρης συνέβαλε με ένα δικό του ασκησιολόγιο ιδιαιτέρως ωφέλιμο για την ανάπτυξη καλύτερης σχέσεως με τον Ίππο.

     Και η κατάληξη των πολλαπλών "δοκιμασιών" του Αντώνη μας ήταν, τι άλλο, η Έφιππη Τοξοβολία με ακόμη καλύτερη τεχνική και, κυρίως, αυτοπεποίθηση!

      Με την διδασκαλία του Αθανασίου Ψωρομύτη η "κυκλική κίνηση" στην εκπαίδευση νεολέκτου Ίππου πήρε μιαν ανώτερη "διάσταση".

     Όπως, επίσης, μιαν ιδιαίτερη μορφή έλαβε και η εξοικείωση του νεολέκτου Ίππου με το Τόξο και την τόξευση.

     Ο Αθανάσιος Ψωρομύτης απεδείχθη, πραγματικά, άριστος "διερμηνέας" των επιφυλάξεων του Ίππου και της παρακάμψεώς τους.

     Δεν είναι τυχαίο ότι ο, μέχρι τώρα, Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" και, από τούδε, Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" ανεδείχθη σε έναν άριστον Ιπποεκπαιδευτή.

     Φρικτή η αστρολογική συγκυρία και ως προς την ημέρα και ως προς την ώρα της διεξαγωγής αυτής της αποχαιρετιστήριας του προσωρινού Αρχηγού του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» διότι συνέπιπτε με την κορύφωση την μεγαλύτερης διαρκείας σεληνιακής έκλείψεως του αιώνος μας, αυτής με τη μεγαλύτερη διάρκεια έως το ...2669, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Holcomb της Ιντιάνα των Η.Π.Α. Και γι αυτή την ημερομηνία οι αστρολογικές οδηγίες που μας είχαν δοθεί ήσαν ξεκάθαρες και επιτακτικές: "ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!" προς αποφυγή δυσαρέστων!

     Παρά ταύτα, ο ρηξικέλευθος Ιδρυτής της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων», πεπεισμένος για την κατακλυσμιαία θετικήν ενέργεια της Κοιλάδος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» (για την οποία ενέργεια έχει κάνει πολύ λόγο στον νέο Αρχηγό του Παραρτήματος και ευγενή Οικοδεσπότη των δράσεων της Σχολής μας) ανέλαβε την πλήρη ευθύνη της διεξαγωγής αυτής της Προπονήσεως βέβαιος ων για την ασφάλεια όλων, κάτι που απεδείχθη ορθόν. Ενάντια, λοιπόν, σε κάθε δυσοίωνη Κασσάνδρα, οι «Έλληνες Κένταυροι» επελαύνουμε προς την πρόοδο έχοντες κατά νου την φράση του Μενάνδρου: «Ὡς χαρίεν ἔστ' ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ».



ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΑΔΟΣ, 19/11

     Όπως είναι φυσικό, σε μια Οικογένεια, συχνά, αναφύονται θέματα προς επίλυση και ο καλύτερος τρόπος επιλύσεως είναι η κατά πρόσωπο συζήτηση η οποία άγει στη διευθέτησή τους. Το ίδιο ακολουθούμε και στους "Έλληνες Κενταύρους" σεβόμενοι τον θεσμό του "Κύκλου της Ομάδος" όπου όλοι "ενώπιος ενωπίω", ακολουθώντας τους κανόνες κοσμίας εκφοράς λόγου, συζητούμε κι επιλύουμε ζητήματα που αναφύονται, κάτι που έγινε με την καθιερωμένη επιτυχία και στο "διάλειμμα" των  εργασιών αυτής της εξορμήσεώς μας, συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας!



ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ 19/11

     Πράγματι, οι πλείστοι είχαν μελετήσει θεωρία! Αυτό τεκμαίρεται από τις επιδόσεις όλων και τούτο είναι πολύ παρήγορο διότι δείχνει το ενδιαφέρον για το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο.

      Κάποιοι, μάλιστα, ξενύχτησαν με τη ξυλόσομπα και με τη κουβέρτα στη πλάτη, διαβάζοντας τα κεφάλαια της Ιππογνωσίας κλπ του εγχειριδίου της Σχολής μας.

     Ο δε φακός της κάμερας "συνέλαβε" και μελέτη ανατομίας κρανίου κατά την διάρκεια του δείπνου και πάνω από τερψιλαρύγγιους "γίγαντες" (με καυτερή πιπεριά με το κοτσανάκι της, ...ας μην εκτρεπόμεθα τώρα...) και ...θεσπέσιο σπετζοφάι, τεχνουργημένα από τα χεράκια της υπέροχης Οικοδέσποινας, αγαπημένης μας Γιώτας, που μας "απογείωσε" με τα καλλίγευστα δημιουργήματά της.



ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΑΣΤΕΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 20/11

     Η κυρίως εξεταστική ημερίδα άρχισε ακριβώς στις εννέα το πρωί, με την συγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων και την ενημέρωσή τους για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

     Ορίσθηκε η σειρά των τριών εξεταζομένων της ημέρας (Σταύρου Γεωργάκη, Μαρίας Παυλάκη και Γεωργίου Μέρμηγκα) και ανατέθηκε ο ρόλος του υπευθύνου ελιγμών Ιππευτηρίου στον Εφιπποτοξότη - Εκπαιδευτή Μηνά Τσομπανιάν ο οποίος θα ρύθμιζε όχι μόνον την έφιππη κίνηση εντός του Ιππευτηρίου αλλά θα φρόντιζε και τους εξεταζομένους ώστε να εμφανισθούν επαρκείς για εξέταση στην αφετηρία της καλπαστικής διαδρομής.

     Και πάλι, ο τοπικός Ιππαγωγός και Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Ιωάννης Παυλάκης είχε ευγενώς διαθέσει δύο πλαγιοβαδιστές (lateral movers) Ίππους (φορβάδες), ως κύριο Ίππο την Λευκίππη και ως επικουρικό Ίππο την Μελανίππη.

     Προ της ενάρξεως της Πρακτικής Εξετάσεως επιθεωρήθηκαν οι Ίπποι και ευρέθησαν κ/φ, όπως επίσης και η επιφάνεια της καλπαστικής διαδρομής η οποία ευρέθη ιδανική, με το χώμα της κατά την πλέον ενδεδειγμένη σύσταση για ασφαλείς καλπασμούς και με την οροθεσία της, επίσης, ασφαλή.

     Προς αποφυγή κοπώσεως του κυρίως Ίππου (Λευκίππης) χρησιμοποιήθηκε ο επικουρικός Ίππος, η Μελανίππη, από τον Εφιπποτοξότη - Εκπαιδευτή Μηνά Τσομπανιάν ώστε να "επαναφερθεί" στο ασφαλές "κάθισμά" του ο εξεταζόμενος Γεώργιος Μέρμηγκας ο οποίος, υπηρετώντας την στρατιωτική θητεία του στις Δυνάμεις Καταδρομών, αναγκαστικώς, παρέμεινε εκτός Ιππασίας επί πολύ καιρό και αυτή την ημέρα ήταν παρών για να εξετασθεί κατόπιν αδείας μονοήμερης απουσίας εκ της Μονάδος του την οποία του χορήγησε ο Διοικητής του μετά από γραπτό αίτημα της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας". 

     Ο Γεώργιος έδειξε ότι ανήκει σ΄ αυτούς που εννόησαν την φράση του Αισχύλου (Ευμενίδες) «μέμνησο, μὴ φόβος σε νικάτω φρένας» και δεν φοβήθηκε (άλλωστε και ως Καταδρομέας!) να "χορέψει" καλπάζοντας επάνω στη ράχη του Ίππου του, προετοιμαζόμενος να τοξεύσει, υπό την καθοδήγηση του επιβλέποντος Εφιπποτοξότη - Εκπαιδευτή Μηνά!  Τσομπανιάν.

     Έτσι, ο Γεώργιος ακολούθησε το εξατομικευμένο πρόγραμμα στο οποίο τον υπέβαλε ο Μηνάς, ανέκτησε το ασφαλές του "κάθισμα" και με πλήρη αυτοπεποίθηση επέτυχε στην εξέτασή του για να αναγνωρισθεί ως Εφιπποτοξότης κάτι για το οποίο συγχαίρουμε τον ίδιο ευχαριστώντας τον Διοικητή του ο οποίος του συνεχώρησε άδεια απουσίας εκ της Μονάδος του κατ΄ οικονομία σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, όπως επίσης συγχαίρουμε και ευχαριστούμε και τον Εφιπποτοξότη - Εκπαιδευτή Μηνά Τσομπανιάν για την σημαντική συμβολή του στην επιτυχία των Εξετάσεων!


     Στα καθήκοντα του χειριστή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που κατέγραφε ουρανόθεν τις διαδρομές των εξεταζομένων και από ύψος που να μην ενοχλεί Ίππο και εξεταζόμενο, ο Εφιπποτοξότης, πλέον, Αντώνης Διαγούπης.


     Όλες οι διαδρομές των εξεταζομένων διεξήχθησαν ομαλώς και ο πρώτος εξ αυτών (Σταύρος Γεωργάκης) ίππευσε με νάρθηκα στο αριστερό πόδι λόγω ενδοοικιακού ατυχήματος κατόπιν πτώσεώς του από σκάλα, προσπαθώντας να αλλάξει λαμπτήρα!

     Εντυπωσιακή η δεκαεξάχρονη Μαρία Παυλάκη η οποία αρίστευσε, με τα αποτελέσματα όλων λεπτομερώς στην σχετική "Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων...", προς το τέλος του παρόντος.


     Άλλωστε, η νεαρή Μαρία μας έχει συνηθίσει σε έναν χαρακτήρα εξαιρετικώς ώριμο κι ευγενέστατο, προϋποθέσεις απαραίτητες για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρώς με την Ιππική.


     Μετά την ολοκλήρωση του εξεταστικού προγράμματος, η Δέσποινα Μπόνου ζήτησε να εφιππεύσει και να δοκιμάσει τοξεύσεις στην εξεταστική διαδρομή, κάτι το οποίο έκανε με επιτυχία δηλώνοντας, εν τέλει, υποψηφιότητα εξεταζομένης στις επόμενες Εξετάσεις.


     Στη Δέσποινα Μπόνου στέλνουμε τις ευχές μας για καλήν επιτυχία, βέβοιοι όντες ότι ήδη την έχει!


     Εν ολίγοις, αυτές οι Εξετάσεις οι οποίες οργανώθηκαν και πάλι με τις επίμοχθες προσπάθειες των Στελεχών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", υπήρξαν οι επιτυχέστερες στην 16ετή λειτουργία των "Ελλήνων Κενταύρων", ένα υποδειγματικό σημείο αναφοράς για κάθε μελλοντική παρομοία διοργάνωση. 



ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, ΔΗΜΟΥ ΕΛΟΥΣ, 20/11

     Εξαιρετική ιδέα του πολύτιμου αρωγού της Ομάδος μας Κυριάκου Χιώτη η επίσκεψή μας στο Επιδαύριο Θέατρο, στη περιοχή Βλαχιώτη του δήμου Έλους (Ευρώτα) επιστρέφοντας από το Αστέρι και κατευθυνόμενοι προς Βρονταμά!

     Οι ευρύτατες προοπτικές δράσεων στη περιοχή της Λακωνίας επαληθεύονται από τις ήδη υπάρχουσες υποδομές οι οποίες υλοποιήθηκαν από την αγάπη των κατοίκων και των αρχόντων τους για τον τόπο τους και, πράγματι, είναι πολλές και αξιόλογες.

     Μια τέτοια υποδομή και το Επιδαύριο θέατρο το οποίο αν και σύγχρονο, χωρίς τις "δονήσεις" των αρχαίων θεάτρων, παρουσιάζει μια αρχιτεκτονικήν αισθητική "στιβαρότητα" επαρκή για παραστάσεις υψηλού επιπέδου!

     Εδώ ο αγαπημένος μας Αθανάσιος (Ψωρομύτης) μας υπέβαλε σε μια χα;λαρωτική χορογραφία η οποία ήταν ό,τι έπρεπε για να χαλαρώσουν οι εξεταζόμενοι και να αντιμετωπίσουν την θεωρητική εξέταση που θα ακολουθούσε.


ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 20/11

     Σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο «ΠΕΡΙΑΜΜΑ ΛΥΣΙΤΕΛΕΙΑΣ»  παρουσιάσθηκε, ακροθιγώς, η σημασία την οποία προσδίδουμε στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» κατά την επιλογή των τόπων των δράσεών μας. Αυτό ίσχυσε και για την παρούσα φάση της επιλογής του τόπου διεξαγωγής των Θεωρητικών Εξετάσεων της Σχολής μας, καταλήγοντας στο υπόσκαφο καστρομονάστηρο του Βρονταμά Λακωνίας.



ΤΟ ΚΑΣΤΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

     Μία καρστική γαιοδιαμόρφωση η οποία φιλοξένησε από την προϊστορική περίοδο διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες, διαβιώσεως, αποκρύψεως ή και μοναστικού "αναχωρητισμού", με κοινή συνισταμένη τον φρουριακό χαρακτήρα είναι το σπηλαιώδες συγκρότημα "Βρονταμάς" το οποίο βρίσκεται σε μιαν απότομη χαράδρα πάνω από την κοίτη του ποταμού Ευρώτα, 6 χιλιόμετρα νοτίως του ομωνύμου χωριού της Λακωνίας και σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτίως της Σπάρτης. 

     Η θεοκρατική δεισιδαιμονία των "πιστών" του έχει προσδώσει τον κύριο χαρακτήρα του "καστρομονάστηρου" στον οποίο παραπέμπουν, κυρίως, 80 θρησκευτικές τοιχογραφημένες εικόνες οι οποίες κοσμούν τους τοίχους μιας υπόσκαφης διαμορφώσεως, αναγόμενες σε 4 διαφορετικές ιστορικές περιόδους, από τον 12ο έως τον 16ο αιώνα και τούτο μας κάνει να κλίνουμε προς την βεβαιότητα ότι ο Βρονταμάς χρησιμοποιήθηκε ως τόπος μοναστικού αναχωρητισμού από τον 12ο αιώνα, λόγος για τον οποίο μπορεί να του αποδοθεί ο τίτλος του "καστρομονάστηρου" κάτι, όμως, που δεν μπορεί να επισφραγίσει την διαχρονική φύση της υπάρξεως του Βρονταμά του οποίου η θέση που χαρακτηρίζεται με καλήν απόκρυψη αλλά και φυσική προστασία αναδεικνύει τον φρουριακό χαρακτήρα του ως κύριο "πλαίσιο" χρήσεών του μέσα στον χρόνο. 

     Ακόμη και το ότι δεν είναι τίποτε ιδιαιτέρως γνωστό για τον Βρονταμά κατά την διάρκεια της, ψευδώς ονομαζομένης ως "Βυζαντινής" περιόδου της υπάρξεώς του μας παραπέμπει στο ότι ο μοναστηριακός "ρόλος" του συγκεκριμένου συγκροτήματος ήταν απολύτως δευτερεύων ενώ και στην ευρύτερη περιοχή (Μαριόρεμα κλπ) υπάρχουν παρόμοιες διαμορφώσεις συγκροτημάτων οι οποίες ουδέποτε χαρεκτηρίσθησαν "καστρομονάστηρα" ή, εν γένει, μοναστικά σημεία. 

     Τέλος, θα πρέπει να σταθμίσουμε ότι σε όλη την Ελλάδα συναντάμε καρστικές διαμορφώσεις οι οποίες, όλες χρησιμοποιήθηκαν κατά περιόδους ως κατοικίες, καταφύγια ή και τόποι μοναστικού αναχωρητισμού, από την προϊστορική περίοδο μέχρι και τον 20ό αιώνα κάτι που τεκμαίρεται αρχαιολογικώς εκ των ευρημάτων που εντοπίσθηκαν μέσα σε αυτές. Έτσι η θρησκειοκεντρική "παραφιλολογία" η οποία επιχειρεί να "σφραγίσει" αυτούς τους ιδιαίτερους τόπους με "δράσεις αγίων", "θαυματουργά αφηγήματα" κι ευφάνταστα "κρυφά σχολειά" ελέγχεται ως, επιεικώς, ανυπόστατη και αποκύημα της ψυχοσωτήριας αγωνίας των ανθρώπων. 

     Το μόνο επιβεβαιωμένο για τον Βρονταμά είναι ο ρόλος του ως τόπος ατιμωτικού ολοκαυτωματος  400 κατοίκων του οι οποίοι κατέφυγαν σ΄ αυτόν το 1825 για να κρυφτούν(!) από τον Ιμπραήμ που πυρπολούσε την Πελοπόννησο με αποτέλεσμα να εντοπισθούν από τους άνδρες του και στις 15 Σεπτεμβρίου 1825 να πεθάνουν από ασφυξία όταν οι πολιορκητές της περιοχής Οθωμανοί ανατίναξαν την βραχώδη οροφή του κρυσφυγέτου και συνέχισαν με την εξόντωση των κρυπτόμενων Βρονταμιτών ρίχνοντάς τους ενεργό θειάφι, γεγονός που προσυπογράφει και εσωτερική αναμνηστική πινακίδα.

    Δυστυχώς, σε μιαν εποχή που, ήδη οι ηρωικοί Σουλιώτες του Αλποχωρίου είχαν πρώτοι, από τον ιη' αιώνα, επαναστατήσει και απελευθερώσει Ελληνικό έδαφος,  ο μετέπειτα ελληνικός στρατός σπαράζονταν από εμφύλιες έριδες και ήταν πλήρως αποδυναμωμένος και οι 400 Βρονταμίτες, αντί να σπεύσουν να ενισχύσουν τον μαχόμενο στρατό μας και να πολεμήσουν τον Οθωμανό εισβολέα όπως υπαγορεύει το καθήκον προς τη Πατρίδα, παρεσύρθησαν στη σπηλιά από έναν ντόπιο ρασοφόρο, τον παπά - Δημήτρη Παπαδημητρίου κι έναν λαϊκό τον Γιαννάκη Καραμπά που τους έπεισαν να λουφάξουν στη σπηλιά για να σωθούν, κάτι που πολλές φορές εφάρμοσε η ηττοπαθής εκκλησία ήδη από την εποχή της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και αντί να ενθαρρύνει την αντίσταση του λαού κατά των κατακτητών, αδρανοποίησε τον κόσμο στρώνοντας "κόκκινο χαλί" για την εισβολή του εχθρού χωρίς αυτή η εκκλησία να διστάσει να εκδώσει ακόμη και αφορισμό κατά των ηρώων Ελλήνων Επαναστατών. 

     Ο Βρονταμάς έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1958 (Φ.Ε.Κ. 335/Β/11-12-1958) ενώ με Βασιλικό Διάταγμα του 1961 η 15η Σεπτεμβρίου ορίζεται ως ημέρα  τοπικής Εθνικής Εορτής χωρίς ποτέ να καταλάβουμε, εν προκειμένω, "τι" ακριβώς "γιορτάζουμε" και "γιατί" πανηγυρίζουμε; 

     Διότι το συγκεκριμένο περιστατικό εκτός από  εθνική ν τ ρ ο π ή, δεν προκαλεί κανένα "εορταστικό" έναυσμα αφού, ενώ οι 400 Βρονταμίτες έπρεπε να πολεμούσαν στη πρώτη γραμμή εναντίον των εισβολέων του Ιμπραήμ υπερασπιζόμενοι το τόπο τους, προτίμησαν να κρυφτούν στη σπηλιά σαν να ήσαν κουνέλια και να παραδοθούν στο θάνατο σαν τα ταπεινά ποντίκια, κάτι που ντροπιάζει τον Ελληνισμό και που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί γεγονός "εορτασμού" αλλά έσχατης καταισχύνης και, δυστυχώς, έτσι το θεωρεί η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" στην οποία τηρείται ως ιερή παρακαταθήκη το "ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ!" και όχι το "σώζετε το τομάρι σας", διότι σ΄ αυτή την Ομάδα γνωρίζουμε ότι όποιος πολεμάει σαν λιοντάρι δεν τον κρεμάνε σαν σκυλί και προς εμπέδωση αυτού βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο!

     Όλα τα παραπάνω τα "μετέφερε" στους παρευρισκομένους ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" προ της ενάρξεως της Θεωρητικής Εξετάσεως ώστε όλοι να έχουν γνώση του χώρου και της θλιβερής ιστορίας του! Και διευκρίνισε την αξία του ομαδικού πνεύματος σε μια κοινωνία η οποία διεκδικεί την επικράτησή της καθώς και την έννοια της "Ομάδος" στους "Έλληνες Κενταύρους". 

     Διότι, στην Ομάδα μας καλλιεργούμε το ομαδικό πνεύμα βέβαιοι όντες ότι, όποιος αγνοεί την Ιστορία είναι βέβαιο ότι θα υποστεί και πάλι τις αρνητικές επιπτώσεις της 

     Και, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", ως εκ της πλατωνικής της ουσίας, αποδίδοντας σημασία στη δικαιοσύνη και στην αλήθεια, παραμένουμε αδίστακτοι στην εκφορά αληθούς και τεκμηριωμένου λόγου!

     Ο τρόπος αυτών των εξετάσεων ανεσύρθη από το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό παρελθόν, κατόπιν μελέτης των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων ενός σοφού Γερμανικού Σχολείου του πρώτου ημίσεος του εικοστού αιώνος το οποίο ανεδείκνυε σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες. 


     Το πνεύμα αυτής της εξετάσεως εδράζεται στην διαφορετικότητα που αποτελεί θεμελιώδη κανόνα της φύσεως στην οποία ουδεμία ...δημαγωγική "ισότητα" δικαιολογείται! Κάθε άνθρωπος και, κατά  συνέπεια, κάθε εξεταζόμενος αποτελεί μία μοναδική προσωπικότητα η οποία υπαγορεύει τον σεβασμό και την  ε ξ α τ ο μ ι κ ε υ μ έ ν η  εξέταση, χωρίς "θέματα κοινά για όλους"!

     Όλη η εξεταστική διαδικασία διεξήχθη υπό απόλυτη σιγή και οι ερωτήσεις ετίθεντο με κατάδειξη του αντικειμένου και χωρίς καθόλου περισπαστικές ομιλίες.

      Ο εξεταζόμενος κατέγραφε την απάντησή του σε έντυπο που του είχε δοθεί με αντιστοιχία αύξοντος αριθμού απαντήσεως και με ρήτρα ορθογραφήσεως διότι, άλλο "ινία" και άλλο "ηνία"  και είναι απαραίτητο να κατέχουμε όχι μόνον το γνωστικό αντικείμενο αλλά και, υπεράνω όλων, την Ελληνική, μητρική, γλώσσα μας!

     Αυτή η εξέταση ήταν, πρωτίστως, εξέταση πειθαρχίας και όλοι όσοι την παρηκολούθησαν ανεγνώρισαν το υψηλότατο επίπεδο πειθαρχίας των "Ελλήνων Κενταύρων" το οποίο είναι αφετηρία προόδου! Καθ΄ όλη την διάρκεια της εξετάσεως δεν ακούστηκε ούτε ...ψίθυρος, από κανέναν!

      Κατόπιν, ένας - ένας, οι εξεταζόμενοι, ανέλαβαν ρόλο ...εξεταστή επιλέγοντας έναν εκ των άλλων εξεταζομένων ως δικό τους έξεταζόμενο προκειμένου να του υποβάλουν μία ερώτηση και να ακούσουν την απάντησή του ασχολίαστη. Έτσι, με αυτή την αντιμετάθεση ρόλων, εξομαλύνεται η σχέση εξεταστή και εξεταζόμενου και παρακάμπτεται μέρος του εξεταστικού "τρακ".

     Εναπέκειτο, πλέον, στην υπευθυνότητα του εξεταστή η ακριβής κατάφειξη του εξεταστικού αντικειμένου προς τον εξεταζόμενο ώστε να προσδοκάται και η ακριβής απάντηση και αυτό υπευθυνοποιεί τον εξεταστή διότι, εάν πρώτος αυτός δεν επιτελέσει το απαιτητικότατο καθήκον του, κανένα γόνιμο αποτέλεσμα δεν μπορεί να προσδοκάται.

      Απ΄ ό,τι φάνηκε και ο εξεταστής αλλά και οι εξεταζόμενοι επιτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους με κατάληξη ένα λαμπρό αποτέλεσμα όπως αυτό καταγράφεται εν συνεχεία.

     Καθένας συνεπλήρωσε όσες πρόσθετες ερωτησεις περιελάμβανε το εξατομικευμένο ερωτηματολόγιό του και το παρέδωσε στον εξεταστή, ενώ ακολούθησε η περισυλλογή των αρχαίων Ελληνικών αλφαβήτων που προετοίμασε κατ΄ επιλογήν, επίσης, καθένας εκ των εξεταζομένων χωριστά και, βεβαίως, όλοι συνέπεσε να προτιμήσουν το Λακωνικό αλφάβητο αποτυπώνοντάς το χειρόγραφο σε ένα φύλλο χαρτιού πλην του Σαράντου Ράλλη που το απετύπωσε εγχάρακτο σε πλάκα σχιστολίθου.   

     Θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι για την τελική αποτίμηση του ποσοστού επιτυχίας στις εξετάσεις συνεπιμετρώνται ο βαθμός της πρακτικής εξετάσεως και ο βαθμός της θεωρητικής εξετάσεως, ενώ, χωρίς να βαθμολογούνται συνεκτιμώνται στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν (α) την μαχητικότητα του εξεταζομένου, (β) την ωριμότητα της προσωπικότητος του εξεταζομένου και (γ) την διαύγεια κοσμοθεάσεως του εξεταζομένου, ώστε εκ των τριών αυτών παραμέτρων να αποτιμηθεί και η τελική ηγετική ικανότητά του. Διότι, το Σχολείο εκ του οποίου "δανεισθήκαμε" την συγκεκριμένην εξέταση ανεδείκνυε Ηγέτες, όπως Ηγέτες αναδεικνύει και η Ιππασία!

     Και με "γεμάτη την ψυχή", ολοκληρώνοντας την Θεωρητική Εξέτασή μας αποχωρήσαμε από τον Βρονταμά ευχόμενοι το "Γαίαν έχοι ελαφράν" προς την ευγενή θυγατέρα του φιλοσόφου Ιωάννη Θεοδωρακοπούλου, αείμνηστη Ελένη Στρατήγη - Θεοδωρακοπούλου.

      Διότι αυτή η ευγενής ψυχή υπήρξε η δωρήτρια της δαπάνης διαμορφώσεως του εξαιρετικού πλακόστρωτου που μας οδήγησε από τον εξωτερικό δρόμο στην είσοδο του καστρομονάστηρου, άνευ του οποίου η πρόσβαση θα ήταν επίπονη.

     Ας είναι τέτοια παραδείγματα ευεργετών "γνεψίματα" μιμήσεως από τους Πολίτες μιας χώρας με συλλογική συνείδηση!



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΙΣΤΑ 21/11

     Στον Αρχηγό των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» Εφιπποτοξότη Δημήτρη Έρη ανήκει η ιδέα, η προσφορά γαιών  και η βούληση διαμορφώσεως μιας αγωνιστικής πίστας Έφιππης Τοξοβολίας η οποία, παραλλήλως θα μπορεί να φιλοξενεί και πολλές ακόμη δραστηριότητες οι οποίες θα αναδεικνύουν την πολεμική τέχνη μας, αλλά και τον πανέμορφο τόπο της Λακεδαίμονος με την προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος υψηλού επιπέδου! Επ΄ ευκαιρία των, προσφάτως διεξαχθεισών Εξετάσεων της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» πραγματοποιήσαμε (21/11/2021) μιαν επιτόπια κατόπτευση, μένοντας εντυπωσιασμένοι από την ιδανικότητα του σημείου αλλά και του περιβάλλοντος. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) με χειριστή τον Εφιπποτοξότη Αντώνη Διαγούπη αποτύπωσε την περιοχή η οποία "σκιαγραφείται" από την εναέρια κάμερά του με τον καλύτερο τρόπο.



ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ, ΚΑΣΤΩΡ ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 21Ν


     Η διαρκής πρόοδος των "Ελλήνων Κενταύρων" και η συνεχής ανάπτυξη της Σχολής μας, δείχνουν να εισακούγεται το μόνιμο, ευχετήριο, πρόταγμα  κάθε προσπαθείας μας "Έστωσαν οι Θεοί αρωγοί ημών!" Και τούτη την φορά, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τελευταίων εξετάσεών μας (19-20-21 Νοεμβρίου 2021) αποφασίσαμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες Θεούς μας με μία τελετή την οποία μας οργάνωσε η λατρευτική κοινότητα της "Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας" στις εκπληκτικές όχθες του ποταμού Κάστορος, ιερουργούντων των Κυριάκου Χιώτη και Δημητρίου Έρη της τοπικής Περιφερείας Πελοποννήσου.

     Αποχαιρετώντας, λοιπόν, την Λακεδαίμονα μετά τις Εξετάσεις αναπέμψαμε Ορφικούς Ύμνους και θυμιάματα στους Θεούς που επίστεψαν τις προσπάθειές μας στο Ιππευτήριο όπου και οι Πρακτικές Εξετάσεις, αλλά και στον χώρο των Θεωρητικών Εξετάσεων διότι, οι Θεοί είναι πανταχού παρόντες! 

     Με τον εθνικόν ελληνικό τρόπο και την φυλετικήν Αισθητική, οι "Έλληνες Κένταυροι" ευχαριστήσαμε τους Θεούς μας, αλλά και ευφράναμε την ψυχή μας κοινωνώντας με τους ύπερθεν παντεπόπτες μας κι εξακτινώνοντας τον λυρισμό ζωής τον οποίο μας δωρίζουν με τον πιο ζείδωρο τρόπο, στην καθημερινότητα της Ομάδος μας.


"ΟΥΡΑΝΕ ΠΑΓΓΕΝΕΤΩΡ,

ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΡΟΣ ΑΙΕΝ ΑΤΕΙΡΕΣ,

ΠΡΕΣΒΥΓΕΝΕΘΛ'

ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕ ΤΕΛΕΥΤΗ..."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ 

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ»

[Αναρτημένα από 22/11/2021 εδώ.]  


     Κατά τις πρόσφατες Πρακτικές Εξετάσεις οι οποίες διεξήχθησαν στο Στάδιο Αστερίου Ευρώτα [25/9 και 20/11] και Θεωρητικές Εξετάσεις που διεξήχθησαν στο καστρομονάστηρο Βρονταμά Λακωνίας (20/11) εδήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος οι:

1. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ

2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΗΣ

3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

4. ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

5. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΡΑΛΛΗΣ και

7. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

     Επιπλέον των ως άνω και υπό την ιδιότητα του ακροατή κατά τις Πρακτικές και Θεωρητικές Εξετάσεις έλαβε μέρος και ο ανήλικος Μιχαήλ Στρατηγάκης, προετοιμαζόμενος για τις δικές του μελλοντικές Εξετάσεις. Ο νεαρός, μέλλων Εφιπποτοξότης, σημειωτέον, κατάφερε επί τριών τοξεύσεων σε βάδην να επιτύχει και τα τρία βέλη του εντός στόχου, κάτι για το οποίο τον συγχαίρουμε!

     Οι Εξετάσεις διεξήχθησαν υπό την διεύθυνση του Ιδρυτή των «Ελλήνων Κενταύρων» Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη, του Αρχηγού του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας» Εφιπποτοξότη – Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη, την οργανωτική μέριμνα του επικεφαλής του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» Συνασκουμένου Δημήτρη Έρη και την, πάντοτε πολύτιμη, υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λακεδαιμονίων Πολιτεία» και του Τοξευτικού Συλλόγου «Δωριεύς» τους οποίους ευχαριστούμε για την διαρκή υποστήριξη των προσπαθειών μας! 

     Επιμελητής της Ομαλής διεξαγωγής ελιγμών Ιππευτηρίου ήταν ο Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Μηνάς Τσομπανιάν [20/11]. Τους Ίππους των Εξετάσεων, Λευκίππη και Μελανίππη, προσέφερεν ευγενώς ο τοπικός Ιππαγωγός και Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Ιωάννης Παυλάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

     Βάσει των λεπτομερώς τηρηθέντων στοιχείων που κατέγραψε ο Αρχηγός του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας» Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης η τελική κατάταξη των εξετασθέντων έχει ως εξής:


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

1.  ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ 6 βέλη με μέσο χρόνο 7.37’’

2.   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΗΣ 5 βέλη με μέσο χρόνο 6.33’’

3.   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 5 βέλη με μέσο χρόνο 8.246''

4.   ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΡΑΛΛΗΣ 5 βέλη με μέσο χρόνο 9.2783''

5.   ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ 4 βέλη με μέσο χρόνο 6.552'' και

6.   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ 4 βέλη με μέσο χρόνο 7.5983''

     Ο εξετασθείς Σταύρος Γεωργάκης δεν κατάφερε τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό (4) βελών επί του στόχου και η εξέτασή του θα επαναληφθεί με νέο προσδιορισμό.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

100%: ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΡΑΛΛΗΣ (υπερέχων στην εργασία Αλφαβήτου)

                  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΗΣ (υπερέχων στην απάντηση περί παγετού και

                                                                     σιτίσεως)

                   ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

             ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

  90%    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

  80%    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ 

     Ο εξεταζόμενος Δημήτρος Αθανασόπουλος δεν προσήλθε λόγω ανωτέρας βίας και θα εξετασθεί σε επόμενες Εξετάσεις που θα προσδιορισθούν σύντομα. 

     Άξιος συγχαρητηρίων ο εξετασθείς Σαράντος Ράλλης ο οποίος κατάφερε επιτυχία με την μικρότερη ιππική εμπειρία όλων και με εκπαίδευση ελαχίστων μαθημάτων, ενώ παρουσίασε και το καλύτερα αποδοθέν Λακωνικό Αλφάβητο εγχάρακτο σε πλάκα σχιστολίθου.

     Ομοίως, άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Συνασκούμενος Γεώργιος Μέρμηγκας ο οποίος, αν και υπηρετών στις Δυνάμεις Καταδρομών και μη έχων δυνατότητα Προπονήσεων και μελέτης, κατάφερε να επιτύχει τόσο στις Πρακτικές όσο και Θεωρητικές εξετάσεις αναγνωριζόμενος ως Εφιπποτοξότης. Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Διοικητή του για την έγκριση αδείας απουσίας από την Μονάδα του προκειμένου να λάβει μέρος στις Εξετάσεις. 

     Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο αποτυχών Σταύρος Γεωργάκης, Σύνδεσμος της Σχολής των Αθηνών με το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", ενώ σε όλες τις προηγηθείσες πρακτικές δοκιμασίες κατάφερε αποτέλεσμα 100% στην κυρίως πρακτικήν εξέταση απέτυχε για προφανείς, περιστασιακούς και εξατομικευμένους ψυχολογικούς λόγους! Θα πρέπει επίσης να του απονεμηθούν πολλαπλά εύσημα διότι εφίππευσε και διαγωνίσθηκε με ορθοπεδικό νάρθηκα στο αριστερό πόδι του μετά από τραυματισμό του πέφτοντας από σκάλα, δύο ημέρες προ των εξετάσεων, ενώ προσπαθούσε να αντικαταστήσει λαμπτήρα στο σπίτι του. Στον ίδιο πέμπεται και η ευγνωμοσύνη των υπευθύνων της διοργανώσεως για την εκπληκτική μέριμνα καθημερινής φιλοξενίας, διαμονής και σιτίσεως ιδίοις αυτού εξόδοις, στον οικογενειακό του χώρο, στο Καστρί Λακωνίας,12 Συνασκουμένων, κάτι το οποίο υπερβαίνει κάθε περιγραφή! Οι δεσμοί σχέσεων των "Ελλήνων Κενταύρων" κατέχουν την πρώτη θέση Αξίας στην ιδιαίτερη, αυτή, Ομάδα Εφίππων Πολεμικών Τεχνών!   

     Οι διοργανωτές των Εξετάσεων, οι συμμετασχόντες και οι επισκέπτες μας, ευχαριστούμε τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Ι. Μπόλα ο οποίος ευγενώς και εκ της επιχειρήσεώς του μερίμνησε ώστε όλοι να απολαύσουμε την υψηλή φιλοξενία της Λακεδαίμονος, προσφέροντάς μας αναψυκτικά κλπ, μετά την λήξη της κοπιαστικής διαδικασίας! Πράγματι, οσάκις βρεθήκαμε στη Λακωνία ως "Έλληνες Κένταυροι", νιώσαμε μια μεγάλη αγκαλιά από τους κατοίκους και εκπροσώπους της, κάτι για το οποίο παραμένουμε ευγνώμονες!    

      Κατόπιν των ως άνω, ως Εφιπποτοξότες αναγνωρίζονται ομοφώνως από τον Ιδρυτή της Ομάδος και τον Αρχηγό του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας", οι: 

     1. Δημήτριος Έρης και Μαρία Παυλάκη, ισοψηφούντες κατά το τελικόν άθροισμα βαθμών (ήτοι, πρακτική επίδοση, θεωρητική επίδοση, απάντηση κρίσιμης θεωρητικής προφορικής ερωτήσεως και ανάλυση video).

     2. Σαράντος Ράλλης.

     3. Γεώργιος Μέρμηγκας.

     4. Αντώνιος Διαγούπης.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

Ο νέος Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης"
Εφιπποτοξότης Δημήτριος Έρης

     Κατόπιν των εξεταστικών αποτελεσμάτων και μετά από ομοφωνία του Ιδρυτή της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" Εφιπποτοξότη Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη και του Εφιπποτοξότη - Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας" Αθανασίου Ψωρομύτη, νέος Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" αναδεικνύεται ο Εφιπποτοξότης Δημήτριος Έρης, ο οποίος διακρίνεται όχι μόνον από τις εφιπποτοξοτικές δεξιότητές του αλλά, κυρίως για το Ήθος του, την σοφία του και την εμπειρία του ως Ιππαγωγού και, υπέρ παν, ως Έλληνος Σπαρτιάτη αξίου φορέως των Ιδανικών της ευγενούς καταγωγής του.   

ΑΞΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΥ

Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΩΡΟΜΥΤΗΣ
Αρχηγός "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"

     Για άλλη μια φορά ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης κρίνεται άξιος επαίνου διότι ανέλαβε ως προσωρινός Αρχηγός του νεοϊδρυθέντος Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" από 14ης Ιουνίου 2021 μέχρι και την ανάδειξη κατόπιν εξετάσεων ως οριστικού Αρχηγού του Εφιπποτοξότη Δημητρίου Έρη (20ή Νοεμβρίου 2021), προσφέροντας πολύτιμη καθοδηγητική στήριξη και του απευθύνουμε, όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι", έπαινο κι ευγνώμονες ευχαριστίες!  


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.