Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ΔΙΔΑΓΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ


     Ηρωική η εποποιία των Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως και πρότυπα της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" οι Έλληνες Στρατιώτες τους οποίους ιστορεί με ακρίβεια και σεβασμό ο ιστοριοδίφης Κωνσταντίνος Σάθας στο έργο του "Οι Έλληνες Στρατιώται εν τη Δύσει". 


     Διεκδικητές μιας Πατρίδος που εστερούντο σε μια περίοδο κυριαρχίας κι εξαπλώσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (όπως όλοι, μέχρι σήμερα, στερούμεθα), οι Έλληνες Στρατιώτες ήσαν απαλλαγμένοι δογματικών εμμονών και θρησκευτικών παραισθήσεων (όπως, ευστοχότατα ο Κωνσταντίνος Σάθας καταγράφει στο έργο του) όμως, δεν δίστασαν να απαιτήσουν από την Ενετική Δεκανδρία (Dieci) την ίδρυση του Ορθοδόξου ναού του Αγίου Γεωργίου προκειμένου να επιβάλουν την παρουσία τους στην Καθολική κοινωνία της Βενετίας στην οποία προσέφεραν πολεμικές υπηρεσίες στον κοινό αντι-οθωμανικό αγώνα, αποτελώντας τον διακεκριμένο πυρήνα της Ελληνικής αποικίας (Αδελφότητος) στην Βενετία. Ευφυέστατοι και ...επικοινωνιακότατοι οι Έλληνες Στρατιώτες απέδειξαν ότι όχι μόνον εν όπλοις και κατά εχθρών, αλλά και εν πνεύματι κατά ...συμμάχων, ο μαχόμενος καλείται να κερδίζει "μάχες" αιφνιδιάζοντας τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και "συμμάχους" οι οποίοι επιμένουν να "βλέπουν αφ΄ υψηλού" τον ...σύμμαχο! 


     Και οι Έλληνες Στρατιώτες κατάφεραν να επιβληθούν στην "καρδιά" της κοινωνίας του "αφ΄ υψηλού" ορώντος ...συμμάχου, κατακτώντας το δικαίωμα να ιδρύσουν στον θεοκρατικό καθολικισμό του ακριβώς εκείνο που ο καθολικισμός αντιπαθούσε πλήρως: έναν Ορθόδοξο ναό. Πέραν δογματικών προσεγγίσεων, αυτό υπήρξε ακόμη μία πολεμικότατη νίκη των Ελλήνων Στρατιωτών, ίσως μία κορυφαία, επί ενός "πεδίου" εντελώς πρωτότυπου για ενόπλους μαχητές: του θρησκευτικού! Και αυτό μας διδάσκουν με τούτη την νίκη τους, να είμαστε ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΙ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, προκειμένου να πετυχαίνουμε τους εθνικούς σκοπούς μας!  


     Από ένα σπάνιο βιβλίο που φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη των "Ελλήνων Κενταύρων" και που είχε εκδοθεί στην Βενετία το 1893, ας απολαύσουμε μία περιγραφή των ιδρυτών του ναού του Αγ. Γεωργίου της Βενετίας ως ηρωικών πολεμιστών και την απαρχή της ιδρύσεως του ναού:
(Κλικάρετε στις εικόνες για ευχερέστερην ανάγνωση)

     Αυτή η πράξη των Προγόνων μας Ελλήνων Στρατιωτών τους αναδεικνύει στους καλύτερους εφαρμογείς των διδαγμάτων στρατηγικής ευφυίας του ...Σουν Τζου και μας κάνει υπερήφανους για την πνευματική γενναιότητά τους να παρακάμψουν το ο,τιδήποτε προ του καθήκοντος της υπηρετήσεως της ιδέας της Πατρίδος με οιονδήποτε μέσον! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.