Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ 
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ KASSAI LAJOS


Ο Κassai Lajos στην Αίθουσα Τιμής, του Οργανισμού του.


     Η Ουγγαρία είναι μία χώρα της οποίας ο, υψηλότατης μορφώσεως και καλλιεργείας, λαός διαθέτει, όπως είναι φυσικό, αυτοσεβασμό, πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια! Τα σύνορα αυτής της χώρας είναι αυστηρώς φυλασσόμενα, κανείς δεν διανοείται να τα επιβουλευθεί και, όπως είναι φυσικότατο, οι Ούγγροι ευημερούν σε μία χώρα της οποίας το χαρακτηριστικό είναι η εθνική κυριαρχία! Τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω επίσημο απολογισμό του "κορωναϊού", σε μια περίοδο που, π.χ., η "ξέφραγη" Ιταλία πλήρωνε τίμημα χιλιάδων θανάτων!


     Γνήσιος εκπρόσωπος του λαού του, ο χρισμένος Ιππότης των Γραμμάτων και Τεχνών και τιμημένος με ανώτατα εθνικά παράσημα, Δάσκαλός μας, Kassai Lajos, παρεχώρησε προσφάτως μία συνέντευξη η οποία, όπως πάντα, απετέλεσε δίδαγμα όχι μόνον για τους Ούγγρους αλλά και για κάθε σκεπτόμενο πολίτη.Ένα από τα σημαντικά σημεία αυτής της συνεντεύξεως ήταν και η αναφορά του στην εξισορρόπηση μεταξύ "θεάσεως" παρελθόντος και παρόντος για την χάραξη ενός γόνιμου μέλλοντος, μια κατάσταση η οποία διαμορφώνει βαθειάν αυτογνωσία και αφορά στην Κοινότητα.  Συγκεκριμένα, ο Δάσκαλος Kassai Lajos είπε: 

     «Η κομμουνιστική αντίληψη της διαγραφής του παρελθόντος είναι τόσο στρεβλή όσο στρεβλή είναι και η αντίληψη της διαγραφής του παρόντος προς …επιστροφή στο παρελθόν! Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να διαγράψουμε την γνώση που μας σώρευσαν οι προηγούμενες γενεές αλλά θα πρέπει να αποφασίσουμε για την σχέση μας με τον 21ο αιώνα αλλά και το παρελθόν μας. Τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει με το 'Smartphone', με το  'Facebook' ή με το 'You Tube' αλλά σημασία έχει αυτές τις εφαρμογές να τις χρησιμοποιούμε εμείς και να μην μας χρησιμοποιούν αυτές! Η λέξη κλειδί είναι «εξισορρόπηση». Και γι αυτό τον λόγο οι έννοιες «Κοινότητα» και «αυτογνωσία», σήμερα, είναι σημαντικές όσο ποτέ! Διότι μόνο μια υγιής Κοινότητα μπορεί να προσφέρει την σωστή κατεύθυνση στις επερχόμενες γενεές και μόνον η αυτογνωσία μπορεί να επιτρέψει μια διαυγή θέαση μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου μας!»

     Εκφράζοντας την εξισορροπιστική "ουσία" της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά και την στοχαστική της παράμετρο, ο μεγάλος Ούγγρος διατυπώνει έναν βαθύτατο πολιτικό λόγο στηλιτεύοντας τις συρμώδεις προσεγγίσεις οι οποίες διίστανται της ισορροπίας η οποία, αυτονοήτως, πρέπει να διέπει την ανθρώπινη πορεία στο χρόνο.

     Όσο μακριά του κι αν βρισκόμαστε, παραμένουμε ευγνώμονες στον Δάσκαλό μας παρακολουθώντας όχι απλώς τα πρωταθλητικά του επιτεύγματα αλλά κυρίως την φιλοσοφημένη σκέψη του η οποία επαληθεύει ότι άνευ φιλοσοφίας ουδεμία πολεμική τέχνη "νομιμοποιείται" ως τέτοια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.