Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ 
ΚΑΙ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Στόχος της Σχολής Τυφλών Τοξοτών και Εφιπποτοξοτών ήταν να γεφυρώσει την διαφορά μεταξύ βλεπόντων και μη βλεπόντων όσο κι αν αυτό ακούγεται ως αμφισβήτηση φυσικών παραμέτρων αλλά, αυτή η αμφισβήτηση μας δίνει την χαρά της δικαιώσεως μετά την τελευταία Προπόνηση τυφλών Συνασκουμένων μας στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας".


     Με τον μετρονόμο να ερεθίζει το ένστικτο των τυφλών Συνασκουμένων μας και με ένα καλοσχεδιασμένο προπονητικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από στατικές βολές για να συνεχισθεί με βαδιστικές τοξεύσεις, αυτή η προπόνηση οδήγησε τον Γιάννη να τοξεύει και να ...τραγουδά, πετυχαίνοντας το κέντρο του στόχου, ενώ η Γεωργία βελτίωσε την τεχνική της.


     Η εμπειρία του ικανότατου Αρχηγού και Εκπαιδευτή του Παραρτήματος, Εφιπποτοξότη Αθανασίου Ψωρομύτη για άλλη μια φορά "έσπρωξε" προς τα εμπρός το ένστικτο δύο Συνασκουμένων οι οποίοι πολλά θα έχουν να ωφεληθούν στη καθημερινότητά τους από αυτή την πρόοδο, κάτι, άλλωστε που αποτελεί και την δική μας επιδίωξη.


     Για άλλη μια φορά η φιλόξενη κατάφυτη αυλή της παραδοσιακής "ΚΡΗΝΗΣ" της Καλαμάτας και η ευγενής παραχώρησή της από τον ιδιοκτήτη της και Συνασκούμενό μας Χρύσανθο Δρίτσα, ανεδείχθη σε επίκεντρο μιας τόσο σοβαρής "δουλειάς" όπως η ανάδειξη μη βλεπόντων στο επίπεδο των βλεπόντων. 



     Εδώ οι τυφλοί αντιμετωπίζονται ως βλέποντες και καμία "έκπτωση" δεν τους γίνεται στην αυστηρότητα και απαιτητικότητα της εκπαιδεύσεώς τους ως "Ελλήνων Κενταύρων".



     Εκτός από τις απαιτήσεις στη Γραμμή Βολής, το ίδιο υψηλά διατηρούνται και οι απαιτήσεις σε κάθε παράμετρο της Τοξοβολίας, ακόμη και στην τελειότητα της τεχνικής της οπλίσεως του Τόξου την οποία, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, ο Ιωάννης εκτελεί με υποδειγματική τήρηση των σχετικών κανόνων!



     Και, ουδεμία συζήτηση και για την τάξη, βλέποντας ακόμη και, όπως προβλέπεται, επιμελώς διπλωμένη την θήκη του Τόξου.



     Κάθε αμφισβήτηση μπορεί να οδηγήσει σε ρηξικέλευθα αποτελέσματα ακόμη και η αμφισβήτηση των φυσικών περιορισμών όπως "αμφισβητείται" και η τυφλότητα στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" με ...ορατότατα αποτελέσματα!.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.