Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ΚΑΤΑΝΙΚΩΝΤΑΣ ΕΧΘΡΟΔΑΙΜΟΝΕΣ


     Kαι να που τα εμπόδια πολλαπλασιάζονται κάνοντας τη ζωή των "Ελλήνων Κενταύρων" πιο ...συναρπαστική! Να που η δημοκρατία παράγουσα φονικές ..."λοιμώξεις" επιβάλλει στους πολίτες της φυλάκιση αορίστου χρόνου στα σπίτια τους και "αίτηση αδείας περιορισμένης μετακινήσεως" με απειλή χρηματικού προστίμου για τους ...παραβάτες! Ανάλογο μέτρο δεν θυμόμαστε ούτε στην Ναζιστική Γερμανία, ούτε στη Φασιστική Ιταλία, ούτε στη "Χουντική" Ελλάδα, παρά μόνο στη σοβιετική Ρωσία με το "διαβατήριο εσωτερικών μετακινήσεων"! Φαίνεται ότι η δημοκρατία συγγενεύει περισσότερο με τον ...Στάλιν παρά με οποιονδήποτε άλλο, αλλά κι αυτό για τους "Έλληνες Κενταύρους" είναι απολύτως μαχητό μιας και την Προπόνησή μας την κάναμε και σήμερα!


     Και, την Προπόνησή μας, την κάναμε επιπροσθέτοντας στις δυσκολίες που μεθοδεύει το καθεστώς και, κάμποσες ακόμη, προπονητικές δυσκολίες όπως αυτές που αντιμετώπισε σήμερα ...αγόγγυστα ο αγαπημένος μας Μηνάς.


     Για πρώτη φορά Συνασκούμενος, σήμερα, ...εισέδυσε στον, ιδιαίτερο, προπονητικό χώρο του Ιδρυτή της Ομάδος, εκεί όπου συνηθίζει να ασκείται ο ίδιος σε μιαν πολυεπίπεδη και πεντακάθαρη "πίσω" αυλή, η οποία είναι περίκλειστη, στο ...άδυτο της έδρας της Ομάδος.


     Ένας χώρος όχι μόνον ασκήσεως στην Τοξοβολία αλλά και διαλογισμού με ένα φορτίο ...30 χρόνων προσπαθειών αυτοβελτιώσεως...Και, σήμερα, Δευτέρα, ο Ιδρυτής της Ομάδος ήταν πολύ χαρούμενος που υποδέχονταν σ΄ αυτό τον χώρο τον Μηνά, όπως ...χρόνια πριν, Δευτέρα και πάλι, ο ίδιος γίνονταν δεκτός από τον Δάσκαλό του ως μοναχικός μαθητής ενός ειδικού προγράμματος που ο μεγάλος Ούγγρος είχε προετοιμάσει αποκλειστικώς για τον Έλληνα μαθητή του.


     Ένα, επιπλέον, βάρος 17 κιλών για τον Μηνά μας σήμερα υπό μορφήν αλυσιδωτής πανοπλίας, έτσι για να ωφεληθεί πολλαπλασίως περισσότερο και σε πολλούς τομείς.


     Αυτό το βάρος το οποίο με την κίνηση πάνω από μικρά στηθαία και στα μήκη των μακρών παρτεριών αθροίζει ...κόπωση αλλά και επιτείνει την αυτοσυγκεντρωτική διαδικασία με έναν ιδιαίτερο τρόπο.


     Και το τελικό αποτέλεσμα και πάλι έδειξε την πρόοδο, επιβεβαιώνοντας την καλή σχεδίαση του ασκησιολογίου.


     Τοξοσφαίρηση, λοιπόν, για ...προθέρμανση και τοξοσφαίρηση χωρίς καλύπτρα εξ αρχής για την βαθμιαία προσαρμογή στις δυσκολίες του αλυσιδωτού.


     Μια διαδικασία στην οποία συνυπάρχει η Τοξοβολία εξ Επαφής αλλά και η εγρήγορση προς αποφυγή συνεπειών από την επιστροφή (εποστρακισμό) των βελών μετά από μία υπερβολική πρόσκρουση στην ελαστική επιφάνεια της μπάλλας.


     Πολύ γρήγορα ο Μηνάς "θυμήθηκε" αυτή την παράμετρο επικινδυνότητος που σε φέρνει αντιμέτωπο με το επιστρέφον βέλος στο ...μάτι σου και λειτούργησε διορθωτικώς ως προς το άνοιγμα της χορδής. 


     Και ήταν πολύ ευχάριστο να παρακολουθείς τον Μηνά να προσπαθεί να αντέξει το επιπρόσθετο βάρος των 17 κιλών ακούγοντας την παρατήρησή του: "Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι φέροντες πανοπλία χρειάζονταν τον Ιπποκόμο να τους βοηθά!".


     Η εναλλαγή μεταξύ στατικής μέσης αποστάσεως και Τοξοσφαιρήσεως απεδείχθη ευεργετική και κάθε φορά η ποιότητα των τοξεύσεων έδειχνε σταθερώς ανοδική.


     Αυτό το "μπρός-πίσω", από το ένα παρτέρι με την μπάλλα στο άλλο με τον σταθερό στόχο φάνηκε ότι έκανε το ..."θαύμα" του.


     Και, τελικώς, ένας επίλογος με αξιοπρεπέστατη "συγκέντρωση" παρά το φορτίο του αλυσιδωτού αλλά και την τόξευση μέσα από διάφορα φυσικά εμπόδια (κλαριά, σημαία κλπ) έδειξε ότι και αυτή η προπόνηση είχε τα ιδιαίτερα καλά της.


     Αισθητότατη η βελτίωση του χρόνου αυτοσυγκεντρώσεως του Μηνά, συν τοις άλλοις!


     Βεβαίως, δεν απέφυγε και ο ...παππούς να χαρεί "την στιγμή" και κατά παράβαση των κανόνων ...εγκρατείας ανέλαβε επ΄ όλίγον (ευτυχώς!) το Τόξο... Είθισται οι μεγάλοι να μην αφήνουν τα παιδιά να παίξουν με την ησυχία τους και πάντα θέλουν να τους παίρνουν τα παιγνίδια...


     Με το Λάβαρο ..."ορθό" στα χέρια μας, καταφέρνουμε να αψηφούμε ακόμη και τη δημοκρατική παρακμή των ημερών που απαιτείται άδεια για να πετάξεις τα σκουπίδια στο κάδο.


     Κι επειδή εμείς πετάξαμε στο κάδο τους καθεστωτικούς "αδειοδότες" μας μαζύ με ό,τι εκπροσωπούν, ανανεώσαμε για την επόμενη Πέμπτη το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, το ραντεβού μας με την χαρά της Τοξοβολίας!


     Έτσι οι Έλληνες, περιφρονώντας τους ανελληνίστους αγόμεθα στο "πολλώ κάρρονες", θαυμάζοντας τους Προγόνους μας και αυτοβελτιούμενοι ώστε να μπορούν κι εκείνοι να μας θαυμάζουν από ψηλά!


     Όστις βούλεται μεθ΄ ημών ελθείν! 


     Κι επειδή το "Practice and practice and practice...!" του Kassai Lajos πρέπει να τηρείται από τους μαθητές του, η Προπόνηση δεν τερματίστηκε με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Μηνά, αλλά συνεχίστηκε, σε άλλο τόπο, μέχρι και μεταμεσονύκτια για τον Εκπαιδευτή του... Ενώ ο Hauser μας μετέφερε στην υπέροχη συναυλία του στο Zagreb, τα βέλη άφηναν το "στίγμα" τους στον στόχο... ώσπου ένα μήνυμα στη σελίδα της Ομάδος στο γνωστό "μέσο" κοινωνικής δικτυώσεως συμπλήρωσε την χαρά της ευστοχίας!


     Πόση ευλογία να είσαι "Έλληνας Κένταυρος", μα πόση...! Κορωναϊός;... Ποιος, ...κορωναϊός;... "Έφιππη Τοξοβολία μέχρι θανάτου!", όπως λέει κι ο Δάσκαλός μας! Και οι λοιμώξεις (τεχνητές ή μη...) μπορούν να ...περιμένουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.