Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ!


     Χωρίς άλλο, χαιρόμαστε όταν ο αγαπημένος μας υέτιος Ζευς μας ραντίζει με τις χαιρετιστήριες ψεκάδες του όποτε μας τιμά από ψηλά, αλλά όταν οι ψεκάδες προέρχονται από την ...κατάψυξη του στερεώματος αδειάζουν πάντοτε τα Ιππευτήρια πλην σπανίων εξαιρέσεων ...πιστών λατρευτών τους, όπως οι "Έλληνες Κένταυροι"!


     Συνοδεύοντας έναν εξαιρετικό Άνθρωπο ο οποίος ευεργέτησε δια βίου τον Ίππο, τους συνανθρώπους αλλά και, πολλαπλώς, την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και Στελέχη της λόγος για τον οποίο έχει την αέναην ευγνωμοσύνη μας, η σημερινή μας εκπαιδευτική ημερίδα θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί "διαγώνισμα βαθμολογίας" του ενδεκάχρονου Χάρη!


     Μοναδική ευκαιρία να προπονείς ένα παιδί-"tabula rasa" με στρατιωτική ψυχολογία αυτοπειθαρχημένου πρωταθλητή, δεν μπορεί παρά να χαίρεσαι το κάθε δευτερόλεπτο της προόδου του και να τον (το άρθρο sic αρσενικού γένους!) καμαρώνεις, αναζητώντας του ψεγάδι χωρίς να μπορείς να εντοπίσεις κανένα!


     Και στη σημερινή, αιφνιδιαστική, βαθμολόγησή του ο ενδεκάχρονος Χάρης απέσπασε ένα άριστα με τόνο!


     Από κορυφής μέχρι ...πτερνών ο νεαρός εκπαιδευόμενος, κατά την "στάση" και τους χειρισμούς, κρατήθηκε πεισματικώς εντός πλαισίου ...τελειότητος, "τυφλώνοντας" την κάμερα με "εικόνες" εφιπποτοξοτικής ιδανικότητος!


     Βεβαίως, το τετράποδο "Έργο Τέχνης", ο λατρευτός μας επιβήτορας Sepp, έκανε τα πάντα ώστε και σήμερα να αναδείξει τον ιδανικότατον αναβάτη του, αλλά και ο τελευταίος ανέδειξε τον Ίππο του ως "βιρτουόζος" ιππεύσεως!


     Και μόνον για μία τέτοιαν εμπειρία αξίζει κάθε κόπος του Εκπαιδευτή! Και αυτή είναι η ευχή μας προς όλους τους Εκπαιδευτές του όποιου δόγματος Ιππικής: Απολαύστε ένα τέτοιο αποτέλεσμα έστω και μια παγωμένη μέρα με χιονόνερο! Αξίζει ως μια εμπειρία ζωής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.