Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

"ΑΥΛΑΙΑ" ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ 
ΙΒ' ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


     Με δύσκολο πρόγραμμα αλλά πολύ κέφι και ωραία συναισθήματα, άνοιξε η "αυλαία" της ΙΒ' Προπονητικής Περιόδου των "Ελλήνων Κενταύρων" στο Ιππευτήριο με δύο Συνασκούμενες γεμάτες ...extreme διαθέσεις, με την μία να ετοιμάζεται να κατακτήσει ως πιλότος τους αγγλικούς αιθέρες (φαίνεται ότι οι Βρεταννοί δεν "τελείωσαν" με την ...Luftwaffe...) και την άλλη να κατακτά τις ελληνικές θάλασσες ως ιστιοπλόος, τις κορυφές ως αναρριχήτρια κλπ κλπ.


     Πρώτη σέλλα και πρώτος εδραίος τροχασμός, δεν τα λες και εύκολα και δεν τα περιμένεις χωρίς δυσκολίες από αρχάριους μαθητές όντας προετοιμασμένος για ...γκρίνια, όμως, με δύο Συνασκούμενες απολύτως αυτοπειθαρχημένες τα πράγματα μας ήρθαν πολύ ευκολότερα και αποτελεσματικότερα μάλλον σε χρόνο dt.


     Η εκπαιδευτική εμπειρία της Σχολής μας και πάλι επιβεβαιώθηκε σε τούτο το κρίσιμο μάθημα αποφεύγοντας την χρήση αναβολέων, ζήτημα καίριο για την διδασκαλία του συγκεκριμένου ζωτικού σημείου Ιππασίας. 


     Πολλές διαφωνίες μεγάλων Δασκάλων επ΄ αυτού φαίνεται ότι έχουν την απάντησή τους: πάντα η πρώτη διδασκαλία με σέλλα του εδραίου τροχασμού  Α Ν Ε Υ  αναβολέων!


     Σε τούτο το δύσκολο μάθημα προτάξαμε για την αγαπημένη μας Ειρήνη η οποία ζει στο εξωτερικό και, αναγκαστικώς, απείχε των μαθημάτων τις ενδεδειγμένες διατατικές ασκήσεις που εισάγουν στις συνθήκες εκφυγής του κέντρου ισορροπίας που αναμένονταν να ακολουθήσουν και οι οποίες είναι απαραίτητες για την ουσιαστική προστασία του μαθητή από πτώσεις.
     


     Και με έναν εξαιρετικό ίππο Σχολής από ένα Ιπποστάσιο ιδανικών πλασμάτων, η εξέλιξη του μαθήματος δεν θα μπορούσε να είναι παρά η καλύτερη! 


     Πολλές οι αναμενόμενες μικροδυσκολίες, ξεπεράστηκαν με κατάληξη την σωστή εκτέλεση του εδραίου τροχασμού με σέλλα και άνευ αναβολέων και από τις δύο Συνασκούμενες.


     Κατά την διάρκεια του μαθήματος πολλές οι βελτιώσεις "καθίσματος" και χειρισμών βοηθημάτων και στις δύο μιας και η συγκεκριμένη άσκηση αναδεικνύει υστερήσεις που πρέπει να διορθωθούν και διορθώθηκαν.


     Σε κάθε μάθημα, πράγματι, οι μαθητές προοδεύουν και τούτο το μάθημα ήταν μάθημα ιδιαίτερης προόδου και για τις δύο, μια χαρά που εισπράττει πρώτος ο Εκπαιδευτής, όπως και στο συγκεκριμένο. 


     Εν όψει της επιστροφής της στο εξωτερικό, η Ειρήνη μας, ήρθε προετοιμασμένη και για ένα "ξεσκούριασμα" στην Τοξοβολία και, απ΄ ό,τι φάνηκε, παρά την μακρόχρονη αποχή της, δεν ήταν διόλου ..."σκουριασμένη".


     Προτιμήσαμε σ΄ ετούτη την εμβόλιμη Προπόνηση να ασχοληθούμε με την οπισθοπλατιαία τόξευση που θα είναι ωφέλιμη στην Ειρήνη μας λόγω της εργασίας γραφείου με την οποία ασχολείται στην καθημερινότητά της, ξεκινώντας με την διδασκαλία μιας βασικής προθερμαντικής ασκήσεως τεσσάρων σημείων την οποία δοκιμάζουμε τον τελευταίο καιρό με λαμπρό αποτέλεσμα.


     Και η εκτέλεση της προθερμαντικής από την Ειρήνη άψογη πριν αρχίσει τις τοξεύσεις της.


     Το ίδιο άψογη και στις κινητικές οπισθοπλατιαίες τοξεύσεις της και, μάλιστα, με ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη "συγκέντρωση" των βελών της.


     Σήμερα, όλοι εφιππεύσαμε και χαρήκαμε στην πράξη τον "διάλογο" με έναν ιδανικό Ίππο!


     Σήμερα, τοξεύσαμε έτσι, για το καλό του ξεκινήματος αυτής της νέας περιόδου που θα μας κάνει ακόμη σωστότερους και δεξιότερους , ενισχύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς μας με την πλέον αρχέγονη των πολεμικών τεχνών για την οποία αισθανόμαστε όλβιοι που την ανακαλύψαμε! Υστερόγραφο μετά την ανάρτηση του παραπάνω κειμένου:

     Ενδιαφέρουσα η γραπτή απόπειρα ...κοινωνικοποιήσεώς μας που λάβαμε σε εσωτερικό μήνυμα από φίλη:

     Από πολύ καιρό παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας και βλέπω τις φωτογραφίες σας. Δε μπορώ να πω τα όσα ανεβάζετε είναι πολύ ενδιαφέροντα  όμως δεν κρύβεται ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο που δεν δείχνει πολύ φιλικό για να γίνει κανείς μέλος σας. Πολύ μαυρίλα, πολύ ευθεία  γλώσσα δύσκολη που για να καταλάβω θέλω Μπαμπινιώτη πολύ βαθιά φιλοσοφία. Ελάτε βρε παιδια τα αλογάκια είναι τόσο όμορφα χαλαρώστε και χαρείτε τα και βάλτε χαμόγελο στη ζωή σας να ξεθαρέψουμε και μεις να βρεθούμε πιο κοντά χωρίς να φοβόμαστε ότι θα ας ζητήσετε να ανοίξουμε τα χέρια για να μας ρίξετε με τη βίτσα. Είδατε τι ωραία περνάνε κάποιοι άλλοι που γλεντάνε και διασκεδάζουνε ανθρώπινα; Κάντε και σεις κάτι ανάλογο για να μας έχετε κοντά σας.
Φιλικά,

     Συγκινητική, όντως, η προσπάθεια της φίλης μας να μας "ευθυγραμμίσει" με το mainstream της εποχής μας, κάνοντάς μας ...viral αλλά, αγαπητή μας φίλη:

     Όταν, το 2005, εισαγάγαμε την Έφιππη Τοξοβολία και την Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα δεν είχαμε κατά νου το ..."όραμα" ενός ...πάρτυ-ρεφενέ όπου ανάμεσα σε ρακόμελα και μπιτάτες ροκιές θα ...καβαλάγαμε κανα "αλογάκι" ή θα ρίχναμε "κανα-δυο" βελάκια. Δυστυχώς για τις καλές σας προθέσεις να μας ...κοινωνικοποιήσετε, παραμένουμε αφοσιωμένοι σε συγκεκριμένες Αξίες ζωής και στην βασική προϋπόθεση της αυτοπειθαρχίας που απαιτεί μία Πολεμική Τέχνη, διότι, αν δεν καταλάβατε, το αντικείμενό μας είναι Πολεμική Τέχνη και όχι rave party. Επειδή από το υπόλοιπο του μηνύματός σας (το οποίο επί τούτου παραλείπουμε) αντιλαμβανόμαστε με τι κριτήριο μας γράφετε τα όσα μας γράφετε, σας ενημερώνουμε ότι κατανοούμε πλήρως τους λόγους για τους οποίους κάποιοι άλλοι ακολουθούν μια πολύ πιο διασκεδαστική "πολιτική" για τους πελάτες τους, όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν διαθέτουν "πελατεία", ούτε θέλουν να αποκτήσουν, αλλά στην Ομάδα μας επιμένουμε να υπηρετούμε την αυτοβελτίωσή μας με αφοσίωση και σοβαρότητα διότι μόνον έτσι η ωφέλεια είναι δεδομένη όπως και ο μηδενικός δείκτης ατυχημάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.