Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕ "ΕΠΙΛΟΓΟ" 
ΤΗΝ "ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΦΤΕΡΩΤΗ"


     Σε τούτη την Προπόνηση και πάλι, δεν "διδάξαμε" αλλά διδαχθήκαμε και, μάλιστα, από έναν νεοείσακτο Συνασκούμενο, τον Πάνο, μια λαμπρήν εξαίρεση του χώρου της ...αμαρτωλής δημοσιογραφίας της οποίας επικριτής από τους πρώτους είναι και ο ίδιος!


     Κλασικό και ..."αντισκωριακό" από την ραστώνη του καλοκαιριού, το ασκησιολόγιο για τους, παρόντες, προχωρημένους Τοξότες μας, ξεκίνησε με την Τοξοβολία εξ Επαφής την οποία παρηκολούθησε και ο νεοείσακτός μας, αφού εισήχθη στην Παραδοσιακή Τοξοβολία επιδεικνύοντας μία ιδιαίτερη αντίληψη κατανοήσεως.


     Ενώ οι προχωρημένοι δεν έδειξαν κανένα σημάδι "σκωρίας", μετά τα πρώτα, αναμενόμενα, "ξαφνιάσματά" του, ο νεοείσακτός μας κάλυψε αμέσως τα όποια κενά κι έσπευσε να παρακολουθήσει αξιοπρεπέστατα τις απαιτήσεις του ασκησιολογίου.


     Η Προπόνηση, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, με πολλές οπτικές παγίδες τεχνητών αλλοιώσεων της στοχαστικής ευθείας, των επιπέδων στόχου κλπ...


     Σε όλη την έκτασή της, όμως, αυτή η προπόνηση ήταν από τις ποιοτικότερες με μία Γραμμή Βολής συνειδητών όσο και ικανών Τοξοτών οι οποίοι κατάφεραν να "έλξουν" και τον νεοείσακτο σε τέτοιο σημείο που να "γραφεί" ένας θριαμβικός "επίλογος" με την άψογη εκτέλεση της κινητικής "αντίστροφης φτερωτής" κατά την οποία, όλοι δεξιόχειρες, κινούνται κυκλικώς προς τα δεξιά τοξεύοντας επί στόχου που βρίσκεται σε ύπτια στάση επί του κέντρου της κυκλικής διαδρομής των Τοξοτών και, σε αυτή την καταληκτικήν άσκηση τούτης της Προπονήσεως όχι μόνον οι παρόντες προχωρημένοι αλλά και ο νεοείσακτος Πάνος μας, κατάφεραν να καρφώσουν όλα τα βέλη τους επί του στόχου! 


     Και, σημειωτέον, αυτή την όχι και τόσο εύκολη άσκηση την ζήτησαν οι ίδιοι οι παλαιοί Συνασκούμενοι προς απορία και περίσκεψη του Αρχηγού Βολής.


     Τι όμορφα διδάγματα απολαμβάνουμε στην Ομάδα μας, όπου, αμέσως και οι νεοείσακτοι ...έσονται ...προχωρημένοι, αφομοιούμενοι από μιαν "Οικογένεια" που δεν κάνει διακρίσεις φύλου, ηλικίας ή ...παλαιότητος..!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.