Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


     Αξιοπρόσεκτες οι προσπάθειες των γειτόνων μας Αλβανών και Βουλγάρων οι οποίοι, κηδόμενοι του Πολιτισμού τους, οι μεν πρώτοι ξεκινούν μία κινηματογραφική υπερπαραγωγή για την προσωπικότητα και το έπος του Γεωργίου Καστριώτη-Σκεντέρμπεη, οι δε δεύτεροι επιδίδονται παντοιοτρόπως στην ανάδειξη των Θρακών ως προγόνων των ...Βουλγάρων!

     Ομοίως, αξιοπρόσεκτη και η αδράνεια του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού σε ανάλογα θέματα αναδείξεως Ελληνικής Ιστορίας αλλά και η αδιαφορία των αμέτρητων φορέων "εθνικού χαρακτήρος" ("αποδήμων", "ιθαγενών" κλπ κλπ) οι οποίοι εμφανίζονται χωρίς στρατηγική προωθήσεως εθνικών δικαίων προς την παγκόσμια κοινότητα η οποία εμφανίζεται οικτρά απληροφόρητη για τα εθνικά μας θέματα.

     Με την εμπειρία των 14 χρόνων λειτουργίας της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", των διεθνών διακρίσεών μας, των συμμετοχών μας σε διεθνείς παραγωγές, σε ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε παραγωγές διεθνούς κυκλοφορίας, των σημαντικών συμμετοχών μας σε διεθνή συνέδρια και την παράθεση ιστορικών και άλλων διαλέξεων κλπ κλπ, είμαστε σε θέση να προτείνουμε προς το Υπουργείο Πολιτισμού  αλλά και προς οιονδήποτε, άλλο, ενδιαφερόμενο φορέα ή άτομο, την ανάληψη έργου προωθήσεως των εθνικών μας δικαίων μέσω μιας σειράς ιστορικών ταινιών με δεδομένη την απήχηση της "εικόνος" ως εύπεπτου μέσου  μαζικής ενημερώσεως.

     Συγκεκριμένα, προτείνουμε την ανάληψη του έργου κινηματογραφικής αποδόσεως:

     1. Της ελληνικότητος της Θράκης και των Θρακών με ιστορική τεκμηρίωση, χωρίς πατριδοκαπηλικές κενότητες και μεγαλοστομίες αφού και μόνη η Ιστορία τεκμηριώνει την εθνική μας αλήθεια!

     2. Του, απαράδεκτα, αγνώστου στους νεοέλληνες έπους των Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως περί των οποίων συνέγραψε ο μεγάλος, όσο και αγνοημένος, μεσαιωνολόγος ιστοριοδίφης μας Κωνσταντίνος Σάθας.

     3. Της μεγάλης ιστορικής προσωπικότητος του Γεωργίου Καστριώτη - Σκεντέρμπεη ο οποίος συνέχισε να μάχεται εναντίον των Οθωμανών ακόμη και μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ("Βυζάντιο"). 

     4. Της σχέσεως των Ελλήνων με τον Ίππο και την Ιππική αλλά και της αφετηρίας της προσωπικότητος και του έργου του Ξενοφώντος με την δυτική ιππασία και την εξ αυτού αφόρμηση της δημιουργίας όλων των ευρωπαϊκών ιππικών ακαδημιών της Αναγεννήσεως οι οποίες απετέλεσαν το θεμέλιο της Ιππικής της δύσεως. 

     Επί των παραπάνω, η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι" δεσμεύονται για την αφιλοκερδή προσφορά τεχνογνωσίας, ανθρωπίνου δυναμικού και ό,τι άλλου κριθεί απαραίτητο.
Η Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.