Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ...ΕΠΙΤΥΧΗΣ 
ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗ


     Για ακόμη ένα Σάββατο οι "Έλληνες Κένταυροι" συναντήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών ώστε να ασκηθούν στην Παραδοσιακή και Ενστικτώδη Τοξοβολία. Ο Αρχηγός της Ομάδος, Κωνσταντίνος, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην Προπόνηση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του στο Σταύλο οπότε ανέθεσε στον Υπαρχηγό, Εφιπποτοξότη Γεώργιο, να εκτελέσει καθήκοντα Αρχηγού Βολής. Ο Γεώργιος δέχτηκε με χαρά και με "εργαλεία" το σημειωματάριο του, τη σφυρίχτρα και το χαμόγελο που επιφυλάσσει μόνο για τους αγαπημένους του συνασκούμενους ξεκίνησε να τους εκπαιδεύει στην ταχεία όπλιση και την ταχυβολία.


     Αρχικά, ανέθεσε στη Συνασκουμένη Χρυσούλα την προθέρμανση των Μελών ώστε να μπορέσουν με ευκολία και ασφάλεια να πραγματοποιήσουν όλες τις ασκήσεις.


     Έπειτα, οι Συνασκούμενοι πήραν τα Τόξα και τα βέλη τους και πραγματοποίησαν τις τρεις προθερμαντικές βολές σε πλαγία στάση.


     Και αφού τις ολοκλήρωσαν με επιτυχία ο Γεώργιος τους ανακοίνωσε ‘’οι επόμενες 3 ασκήσεις δεν περιλαμβάνουν τόξευση οπότε αν αργήσουμε να τις κάνουμε δεν θα ρίξετε άλλα βέλη για σήμερα !’  Αυτό κινητοποίησε όλους τους Συνασκουμένους οι οποίοι, για να μην χάσουν τις βολές τους, συγκεντρώθηκαν απόλυτα στις ασκήσεις ταχυβολίας.


     Η πρώτη άσκηση ήταν απλή. Για δύο λεπτά έπρεπε κάθε Τοξότης να οπλίζει και να αφαιρεί συνεχώς το βέλος από τη χορδή. Και επειδή κανείς δεν δυσκολεύτηκε σε αυτό ο Γεώργιος αποφάσισε να το κάνει λίγο πιο δύσκολο (άρα και πιο ενδιαφέρον) …


     Ζήτησε να επαναλάβουν την ίδια άσκηση μόνο που τώρα τους απαγόρευσε να κοιτούν τα βέλη και τα Τόξα τους. Και για να είναι σίγουρος ότι το κάνουν ζήτησε απ’ όλους να κοιτάνε μονάχα εκείνον. Και όταν έλεγε το όνομα κάποιου Συνασκουμένου έπρεπε ο αναφερόμενος να λέει δυνατά τον αριθμό που σχημάτιζε με τα δάχτυλα του ο Γεώργιος.


     Είναι μια άσκηση την οποία ο Εφιπποτοξότης Γεώργιος έχει πραγματοποιήσει πολλές φορές έφιππος και έτσι αποφάσισε να την εισάγει και στην στατική Τοξοβολία.


     Και αφού είδε τη Γραμμή Βολής να βελτιώνεται μέσα από αυτή την άσκηση θεώρησε πως ήταν ώρα για την ταχεία όπλιση σε κίνηση.


     Δυστυχώς η κακοκαιρία δεν επέτρεψε στην Ομάδα να συνεχίσει την Προπόνηση και στον Αρχηγό Βολής να επεκτείνει το καθιερωμένο ασκησιολόγιο. Ωστόσο, όλοι οι Κένταυροι χάρηκαν για την έστω και περιορισμένη ώρα που πέρασαν μαζί και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο.


Γεώργιος Μυλωνόπουλος
Υπαρχηγός -Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.