Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΧΩΡΙΣ ...ΕΧΤREMΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ


σο περισσότερη αρμονία επιτυγχάνεται, τόσο περισσότερο αποτελεσματική καθίσταται η διδασκαλία" σημειώνει ο Δάσκαλος Kassai Lajos στο βιβλίο του "Έφιππη Τοξοβολία" [2002, σ.19] και, απ΄ ό,τι φαίνεται, ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης, επιτυγχάνει την αρμονία σε κάθε Προπόνηση που διευθύνει.


     Kαι όσο περισσότερη η αρμονία και όσο αποτελεσματικότερη η διδασκαλία, τόσο περισσότερος και ο δυναμισμός των Συνασκουμένων μιας ομαδικής Προπονήσεως, όπως αυτής της τελευταίας των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας".


     Μπορεί ο προπονητικός στόχος του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" [όπως, άλλωστε και όλης της Ομάδος μας] να μην είναι ο εικονοπλαστικός εντυπωσιασμός, όμως, η ποιότητα της διδασκαλίας μας οδηγεί, κατά κανόνα, στην "συγκομιδή" παρομοίου οπτικοακουστικού υλικού τόσο από το εν λόγω Παράρτημά μας, όσο και απ΄ όπου ασκούνται οι "Έλληνες Κένταυροι".


     Ευχάριστα αιφνιδιαστικός, με πλούσια προπονητική φαντασία ο Συνασκούμενος Χριστόφορος, όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά μας εισήγαγε σε μία νέα προπονητική προσέγγιση ξεκινώντας την Αναφορά του ως εξής: "Σήμερα διεξήχθη μια ιδιαίτερη προπόνηση για το Παράρτημα Κέρκυρας. Σήμερα δεν είχαμε extreme ασκήσεις αλλά κάτι που έκανε τους τοξότες και το τόξο ένα φοβερό όπλο. Σήμερα δουλέψαμε εντελώς ζενικά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Θεωρητικό μέρος. Ανάλυση της αναζήτησης της αλήθειας. Τι είναι η πραγματική βολή; Ποια τα επίπεδα των τοξοτών και τι πρεσβεύει το καθένα; Τι είναι το τσουράμε; (ο ήχος της χορδής) και τι πρεσβεύει η καθαρότητα του; Τι είναι το σάε;  Τι έιναι το κιάι και πως επιτυγχάνεται; Πώς ενώνονται όλα και η βολή γίνεται τρομερή και συνάμα το σώμα μένει χαλαρό αλλά ο νους σε εγρήγορση;" 


     "Σήμερα δεν είχαμε extreme ασκήσεις..." σημειώνει στην Αναφορά του ο Χριστόφορος και ας φαντασθούμε το τι ακριβώς εννοεί, απολαμβάνοντας το οπτικοακουστικό υλικό της Προπονήσεώς του...


     Όχι, κανένας ...εξτρεμισμός, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" , δυναμισμός όμως...;


     Kαι, πράγματι, αυτός ο δυναμισμός  των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" αποτελεί το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα ενός προπονητικού σχεδιασμού που εδράζεται στη ζενική γαλήνη, κάτι που ο Χριστόφορος μπορεί να εξελίσσει κάθε φορά που η Ομάδα του κοσμεί τον ιδανικό προπονητικό τους χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.