Κυριακή 20 Μαΐου 2018

"ΚΥΚΛΟΣ" ΣΤΕΛΕΧΩΝ


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" τα αξιώματα καταξιώνονται με την προσφορά κοινού έργου ομαδικής ωφελείας και ο Αρχηγός μας, για μια ακόμη φορά αυτό το επαλήθευσε, συνεισφέροντας, ως Αρχηγός Βολής, σε μια επιπλέον ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, μετά την οποία μαζευτήκαμε στον γνωστό χώρο της συνιδρύτριας της Ομάδος μας στον "Κύκλο Στελεχών" στον οποίο μας προσκάλεσε ο Αρχηγός μας Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης.\


     Απολαμβάνοντας το εξαιρετικό χειροποίητο παγωτό από αβοκάντο και άλλα φυσικά προϊόντα της απίθανης ωμοφαγικής κουζίνας της Φλώρας, ακούσαμε τους ενδιαφέροντες συλλογισμούς του Αρχηγού μας αλλά και τις σοφές παρεμβάσεις του Αντιπροέδρου μας Συνασκουμένου Ακαδήμου με επίκεντρο την ανάπτυξη των "Ελλήνων Κενταύρων" και την διάδοση του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου.



     Κατά την διάρκεια αυτής της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, επιβεβαιώθηκε η ομοφωνία, αρχικώς, στην αξία των Αρχών της Πλατωνικής "Πολιτείας" που αποτελούν και τις καταστατικές Αρχές λειτουργίας της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων". 



     Επανασυνειδητοποιήσαμε την ικανοποίησή μας για την κοινή μέθεξη σε μία ολιγοπρόσωπη κοινωνία αρίστων και ομοφώνως δεχθήκαμε ότι οι αυστηροί κανόνες οι οποίοι διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα της κοινωνίας των "Ελλήνων Κενταύρων" όχι μόνον θα πρέπει να διατηρηθούν αλλά και, ενδεχομένως, να αυστηροποιηθούν όπου και εάν αυτό μπορεί να κριθεί απαραίτητο. 


     Συμφωνήσαμε στην παγία διαπίστωσή μας ότι, αν η Ιππική προορίζεται για γενναίους χαρακτήρες, η Έφιππη Τοξοβολία προορίζεται για την αφρόκρεμα εναρέτων μαχητικών χαρακτήρων, απευθυνόμενη σε ένα πολύ μικρό ποσοστό ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων κάτι που, ευτυχώς, την προστατεύει από την ολέθρια διακύβευση να μετατραπεί σε "δημοφιλές" συνοικιακό ...ποδόσφαιρο με το εκχυδαϊστικότατο, φυσικό, επακόλουθο της οπαδοποιήσεως. Κι αυτό, ασφαλώς, είναι ....αντιεμπορικό όπου η αντιεμπορικότητα αποτελεί εγγύηση διατηρήσεως ποιότητος.


     Αντιστοίχως, αναγνωρίσαμε την υποχρέωσή μας να αυξήσουμε αριθμητικώς την δύναμη της Ομάδος μας, φέρνοντας κοντά μας πολλούς, ακόμη, ομοειδείς Συνέλληνες που αναλογούν στην ευρύτερη κοινωνία, ώστε μαζύ μας να βιώσουν τα ίδια θετικά βιώματα που κοσμούν την καθημερινότητα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Επίσης, επαληθεύτηκε το "προφίλ" της μη κερδοσκοπικής φύσεως της Ομάδος μας αλλά και η ομόφωνη παραδοχή ότι, επ΄ αυτού, κάθε γραπτή συγκροτημένη πρόταση μπορεί να εξετασθεί από το Δ.Σ. και να εξαχθεί ακόμη και αναθεωρητική απόφαση, γνωστού όντως ότι πέραν των ισχυουσών αξιακών Αρχών και του δεδομένου του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου, κάθε τι άλλο μπορεί να αναπροσαρμοσθεί εφ΄ όσον ουδεμία δογματικότητα δεσμεύει την κρίση του Δ.Σ. και των Στελεχών της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Το αυτό ισχύει και για κάθε συγκροτημένη πρόταση που μπορεί να καταθέσει κάθε Μέλος μας, με στόχο την βελτίωση της Ομάδος μας αφού, στους "Έλληνες Κενταύρους" είναι δεδομένη η ισοτιμία και ισηγορία όλων, ανεξαρτήτως του σεβασμού  προς τον θεσμό της Ιεραρχίας οι βαθμίδες της οποίας στην Ομάδα μας καταλαμβάνονται βάσει αυστηρών αριστοκρατικών κριτηρίων.


     Ο Κωνσταντίνος, ο Ακάδημος, ο Γεώργιος, η Φλώρα, ο Πρωτεσίλαος, η Χρυσούλα, η Όλγα  και ο Ιδρυτής της Ομάδος, με την σημερινή συμμετοχή στον Κύκλο Στελεχών είχαμε ακόμη μιαν ευκαιρία να διαπιστώσουμε την σύμπτωση των απόψεών μας και να ενθαρρύνουμε τον ικανότατο Αρχηγό μας να καταθέσει κάθε γραπτή πρόταση για την υλοποίηση κάθε οραματισμού του που μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία της Ομάδος μας. 


     Στον "Κύκλο" βρέθηκε ...συμπτωματικώς και ο 14χρονος Ορφέας, τον οποίο συνοδεύει από και προς το σπίτι του ο Πρωτεσίλαος. Ο Ιδρυτής χάρηκε συχνά στο ...αφτί του, τις διακριτικές παρεμβάσεις του νεαρού ο οποίος, παρά την ηλικία του έδειξε ότι ακόμη κι ένα παιδί σωστά μεγαλωμένο, μπορεί να έχει καθαρή "θέαση βίου" και των κοινωνικών "πραγμάτων"  και να μετέχει επάξια ακόμη και στις πιο σοβαρές εκδηλώσεις των "μεγάλων", αφιερώνοντας, μάλιστα, τρεις επιπλέον ώρες, καθισμένο σε μία καρέκλα, μετά από μία δίωρη, κουραστική, Προπόνηση στο βουνό.



     Σε μια εποχή καταπτώσεως των Αξιών και κρίσεως θεσμικών κοινωνικών παραμέτρων, το να προχωρούμε με ορθό το λάβαρο μιας αριστίνδην "οικογενείας", αυτής των "Ελλήνων Κενταύρων", είναι, πράγματι, πολιτισμικό επίτευγμα αντάξιο, όντως, Ελλήνων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.