Τρίτη 15 Μαΐου 2018


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ 
ΕΝ ΟΨΕΙ ... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


     Και αυτό το Σάββατο οι «Έλληνες Κένταυροι» συγκεντρώθηκαν στον αγαπημένο τους λόφο, στο κέντρο των Αθηνών, ώστε να ασκηθούν στην Παραδοσιακή - Εενστικτώδη Τοξοβολία. Καθήκοντα Αρχηγού Βολής ανέλαβε και σε αυτή τη Προπόνηση ο Υπαρχηγός, της Ομάδος, Εφιπποτοξότης Γεώργιος.



     Αφού ολοκληρώθηκε η προθέρμανση την οποία ο Γεώργιος είχε αναθέσει στη Χρυσούλα, όλοι οι Συνασκούμενοι πήραν τα Τόξα και τα βέλη τους και ετοιμάστηκαν για τις εισαγωγικές βολές.



     Κι επειδή στους «Έλληνες Κενταύρους» η ασφάλεια των Μελών μας είναι βασικό μας μέλημα, ο Γεώργιος έκρινε ότι είναι απαραίτητη η υπενθύμιση της τεχνικής στην Παρθία βολή η οποία σε μια γραμμή βολής είναι και η δυσκολότερη.



     Με τις διευκρινίσεις του Γεωργίου αλλά και με την προσοχή και τη συγκέντρωση που έδειξαν όλοι οι Συνασκούμενοι η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.



     Γιατί καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και οι μέρες γίνονται όλο και πιο ζεστές όλοι, λίγο έως πολύ (‘πάρα πολύ’ στην περίπτωση του Γεωργίου) χάνουμε τη συγκέντρωση και το ενδιαφέρον μας, σκεπτόμενοι τις γαλάζιες θάλασσες και τις όμορφες παραλίες που, αν μη τι άλλο, αφθονούν στη χώρα μας και προκαλούν για ελαφρά καλοκαιρινά καρό πουκαμισάκια παρά για μαύρα ρούχα …βαρέως ακτιβισμού… Και ενώ όλες αυτές οι σκέψεις είναι απολύτως φυσιολογικές, σε μια Γραμμή Βολής όπου κάθε Συνασκούμενος κρατά στο χέρι του ένα αντικείμενο που υπήρξε για χιλιάδες χρόνια το κορυφαίο εκηβόλο όπλο σε όλο τον κόσμο, η ανεμελιά και η αδιαφορία δεν γίνονται ανεκτές και πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του Αρχηγού Βολής.



     Αυτός ήταν λοιπόν ο στόχος του Εφιπποτοξότη Γεωργίου για εκείνη τη μέρα. Με συνεχόμενες εναλλαγές ασκήσεων μεταξύ των σφυριγμάτων τις οποίες ήδη είχε εξηγήσει αναλυτικά ‘’ανάγκασε’’ (εντός πολλών εισαγωγικών γιατί στην ομάδα μας κανείς δεν αναγκάζει κανέναν και για τίποτα) τους Συνασκουμένους να είναι μονίμως σε ετοιμότητα και πλήρη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της Προπόνησης.



     Για το τέλος, και αφού είχε επιτευχθεί η επιδιωκόμενη συγκέντρωση και αυτοπειθαρχία όλης της Γραμμής Βολής ολοκληρώσαμε με ασκήσεις ισορροπίας οι οποίες μπορεί να φαίνονταν δύσκολες στην αρχή αλλά οι «Έλληνες Κένταυροι» γνωρίζουν ότι άπαξ και ισορροπήσει το πνεύμα, το σώμα απλώς ακολουθεί.



     Το άριστο τοξευτικό αποτέλεσμα αλλά και η ικανοποίηση ακόμα και των πιο απαιτητικών Συνασκουμένων έδωσαν στον Αρχηγό Βολής την επιβεβαίωση ότι η μέθοδος του ήταν σωστή και πάνω απ’ όλα ωφέλιμη για όλους τους Συνασκουμένους.


Γεώργιος Μυλωνόπουλος
Υπαρχηγός Ομάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.