Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


     τρεσαρισμένοι" από μια αγχώδη καθημερινότητα, συχνά παραβλέπουμε κάποιες θετικές διαδράσεις που αφήνουμε ανεκμετάλλευτες στο περιθώριο ενός αγώνος "για τα προς το ζειν". Αν, όμως, προσέξουμε καλύτερα τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, τότε ανακαλύπτουμε νέα όπλα για τη βελτίωση της ζωής μας ακόμη και χωρίς τα πολυπόθητα και πολυθήρευτα "λεφτά"!


     Μέσα στο βαθύ Ιούλιο και ενώ η δραστηριότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε λέει να καταλαγιάσει, η Χρυσούλα μας μη θέλοντας να αποχωριστεί το βρέφος της προκειμένου να συνεχίσει τα ιππικά μαθήματά της, σκέφτηκε τη λύση του "αυγού του Κολόμβου", παίρνοντάς το μαζύ της στο ...Ιππευτήριο και όχι μόνον, ανεβάζοντάς το μαζύ της στη ράχη του Ίππου της και δίνοντάς του ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα αγωγής που μπορεί να πάρει ένα βρέφος!


     Μπορεί οι σύγχρονες κοινωνίες να διαμορφώνουν υπερπροστατευτικούς γονείς, όμως, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ανάγει την τόλμη σε ...γοητεία χαρακτήρων και η αγαπημένη μας Χρυσούλα "συνέλαβε" επιτυχώς και εγκαίρως το "μήνυμα". Και παρά τα συζυγικά και μητρικά καθήκοντά της, τα οποία ασκεί επιτυχέστατα, κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να αναδειχθεί η ίδια σε μία εξαιρετική Αμαζόνα και Τοξότρια θέλοντας, πια, να μεταφέρει και στο παιδί της την αρμονία που η ίδια νοιώθει στο Ιππευτήριο. 


     Κάτω από την προσεκτική επίβλεψη του Εκπαιδευτή της και Αρχηγού της Ομάδος μας Κωνσταντίνου, η Χρυσούλα κατάφερε να προσφέρει στο γιο της μιαν ανεκτίμητη παιδαγωγική ψυχής μεταφέροντας στην εποχή μας τις παιδαγωγικές διδασκαλίες ενός ηρωικού παρελθόντος, όταν οι μητέρες αντί ψυχοφθόρων κανακεμάτων (με τα "γνωστά" αποτελέσματα) πρόσταζαν τα παιδιά τους εκείνο το ..."ταν ή επί τας" προσφέροντας στην κοινωνία ηρωικούς χαρακτήρες και όχι ψοφοδεείς ραγιάδες πεσμένους "στα τέσσερα".


      Και όλη αυτή η παιδαγωγική προσφορά της Χρυσούλας προς το παιδί της είχε και το μέγα ευεργετικό αντίκρυσμα προς την ίδια η οποία, σε αυτό το μάθημα, κατάφερε να εκτελέσει όλες τις ασκήσεις της κατά τον καλύτερο τρόπο διότι η διάδραση της παιδαγωγικής προς το βρέφος της βρήκε την καλύτερη "αντανάκλαση" προς αυτήν.


     Πράγματι, όπως και ο Εκπαιδευτής της την χάρηκε, αλλά όπως και η ίδια αισθάνθηκε, αυτό το "διπλό" μάθημα της Χρυσούλας ήταν και το ...καλύτερό της! Όμως, τίποτε το "τυχαίο"... Όταν ένας εμπνευσμένος Εκπαιδευτής που επικοινωνεί με έναν αξιόπιστο Ίππο Σχολής συνεργάζεται με μία μαθήτρια ιδιαιτέρων πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων, τότε ένα βρέφος που μόλις αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του έχει το προνόμιο να τον προσεγγίσει με την γενναιότητα που προϋποθέτει το πραγματικό "ευ ζειν"!


     Και η Χρυσούλα μας, διπλά ωφελημένη και ως παιδαγωγός Μητέρα αλλά και ως Αμαζόνα, μπορεί να είναι υπερήφανη για τον εαυτό της αλλά και για τον γιο της, όσο εμείς παραμένουμε υπερήφανοι για τον Αρχηγό μας ο οποίος, πάντοτε, προσφέρει τον δικό του, καλύτερο, εαυτό ώστε τα μαθήματά του να είναι ασφαλή και ψυχωφελή!  


     Όμως, εξίσου υπερήφανοι είμαστε και για τον Υπαρχηγό μας και Εκπαιδευτή Μάριο ο οποίος βοήθησε τον μαθητή του Γεώργιο να αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές διακοπές του κάνοντας ένα, επίσης, θαυμάσιο μάθημα Έφιππης Τοξοβολίας.


     Ο Μάριος, με την μεθοδικότητά του και την αγάπη του προς την ιππική διδασκαλία, οδήγησε τον μαθητή του ακόμη πιο κοντά στη βελτίωσή του ως Ιππέως αλλά και Τοξότη ανεβάζοντάς του, διακριτικά, τον πήχυ των απαιτήσεων.


     Άψογος ο Γεώργιος επεχείρησε να τοξεύσεις όχι κατά του κανονικού στόχου αλλά επί ενός -μόλις διακρινόμενου- ...φτερού και το αποτέλεσμα δεν ήταν διόλου κακό!

     Κι όλα 'τούτα, ιππεύοντας, πάντοτε έναν Ίππο Σχολής, χωρίς σέλλα, χωρίς ηνίες, χωρίς στομίδα, χωρίς ..., χωρίς...., χωρίς..., με γνώση και σεβασμό προς τους φυσικούς νόμους και το αγαπημένο μας τετράποδο! 


     Ο Γεώργιος, ήδη, με την αφιερωματική φροντίδα του Εκπαιδευτή του Μάριου, έχει φτάσει σε ένα σημείο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ιδανικό, όπως "προσυπογράφει" το οπτικό υλικό που αφήνει πίσω το κάθε μάθημά του.       Ιδανικοί χαρακτήρες σε μια εποχή και μια κοινωνία η οποία παραλείπει από το "λεξιλόγιό" της ακόμη και την λέξη "χαρακτήρας", σε μιαν Ομάδα η οποία ευαγγελίζεται την αποκατάσταση Αξιών των οποίων μεθοδεύεται η ...περιφρόνηση! Όχι, εμείς οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν κομίζουμε ...αριστοφανική γλαύκα ες Αθήνας διότι, την εκόμισε κάποτε ο Πλάτων κι εμείς, απλώς, την συντηρούμε ζωντανή στη "γειτονιά" του Παρθενώνος.


     Πέρα, στη Γραμμή Βολής της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και πάλι ο Γεώργιος ζήτησε να ασκήσει καθήκοντα Αρχηγού Βολής πριν εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ για τις διακοπές του στη Χαλκιδική και ο Αρχηγός της Ομάδος, ασφαλώς, δεν μπορούσε παρά να τον ..."αδειοδοτήσει"!


     Παρά τις ...ιουλιανές θερμοκρασίες, οι Συνασκούμενοι ...αρματωμένοι στη δροσιά του κατάφυτου αθηναϊκού τοπίου με τη σφυρίχτρα του Γεωργίου να συντονίζει την Προπόνηση στην οποία είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε και έναν νέο Συνασκούμενο.


     Σταθερά ασφαλής και ωφέλιμη, όπως και όλες οι Προπονήσεις, εν τούτοις, αυτή η Προπόνηση μας έδειξε ότι θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο οργανωτικοί ώστε να αποφεύγουμε κάποιες μικρές παραλείψεις οι οποίες μπορεί να είναι έως και αμελητέες, πάντως, καλόν είναι να μην υπάρχουν.


     Το ασκησιολόγιο του Αρχηγού Βολής ευφυώς επιλεγμένο και ευεργετικότατο, με στατικές και κινητικές ασκήσεις και, κυρίως, με μία άριστη ομαδική διάθεση.


     Όλοι, όχι μόνον ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο αλλά και απ΄ ό,τι σχολίασε στο τέλος ο Αρχηγός της Ομάδος, επέδειξαν και αξιοπρόσεκτην ευστοχία.


     Ένας μόνιμος δυναμισμός και στη Γραμμή Βολής χαρακτηρίζει, γενικώς, την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     πονδυλική στήλη" ο δυναμισμός στη παιδαγωγική της Ομάδος μας δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την παρουσία του και σε κάθε Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, όπου ο φακός "συλλαμβάνει" λίαν ελπιδοφόρα τεκμήρια σε μέρες γενικής υποταγής.


     Τα Μέλη μας εκπαιδεύονται κυρίως ψυχικά, ώστε να δρουν και να αντιδρούν όπου και όταν χρειάζεται και αυτή η εκπαίδευσή τους επιβεβαιώνεται σε κάθε δράση της Ομάδος μας. Έχουμε κι εμείς τον ... "τρόπο" μας να βελτιώνουμε τους χαρακτήρες μας... Και το Επιτελείο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν παύει ούτε για μια στιγμή, αποσυρμένο στη σκιερή βάση του, να σχεδιάζει την ανέλιξη των χαρακτήρων των Μελών μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.