Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η ΠΟΙΚΙΛIΑ ΥΛΙΚΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ



     Στην Τοξοβολία επιδιώκουμε εξ αρχής την χρήση τυποποιημένου υλικού (Τόξο/Βέλη) προκειμένου να εδραιώσουμε ένα σταθερό «κατώφλι» δεξιότητος κι ευστοχίας.

44gr, 28gr και 31gr.


     Αυτό το, εύλογο, προαπαιτούμενο εισάγει με ασφάλεια προόδου τον αρχάριο στην Τοξοβολία και προάγει την τοξευτική δεξιότητά του εσαεί, όσο εφαρμόζεται.



     Εκείνο, όμως, το οποίο κυριολεκτικώς τον «εκτοξεύει» είναι η, κατά περιόδους, παρεμβολή χρήσεως ποικιλίας υλικού (Τόξων/Βελών) παραλλήλως με την χρήση τυποποιημένου υλικού.



     Ο βλητικός πειραματισμός σε στόχους με διαφορετικές επιφάνειες και κατασκευαστικό υλικό, η χρήση διαφορετικών Τόξων και διαφορετικών Βελών, είναι ό,τι ωφελιμότερο για την πρόοδο κάθε Τοξότη.



     Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» όπως δεν παραλείπουμε την «Τοξοβολία εξ Επαφής» δεν παραλείπουμε και την, ανά διαστήματα, εναλλαγή του υλικού που χρησιμοποιούμε παρατηρώντας την κάθε βολή κι εξάγοντας συνεχώς συμπεράσματα.




     Εξάσκηση στην Τοξοβολία σημαίνει την διαρκή αναζήτηση «μονοπατιών» που οδηγούν στην τελείωση και η κατά περιόδους παρεμβολή μιας ποικιλίας χρησιμοποιουμένων υλικών είναι μια άριστη προσέγγιση!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.